Mikä on matkaketju?

 

Tavoitteemme on, että voit ostaa lipun koko matkallesi vaivattomasti yhdestä paikasta.
 
Tästä syystä rakennamme matkaketjuverkostoa Suomeen yhteistyökumppaneidemme kanssa yhdistämällä junamatkaan muita liikennemuotoja ja lisäpalveluita.
 
Matkasi taittuu mukavasti, kun liikkumisen palveluntarjoajat ovat miettineet toimivimmat reitit, kulkuvälineet ja niiden yhdistelmät sinulle valmiiksi.
 
Matkaa mutkattomasti matkaketjulla!
 

Ovelta ovelle matkaketju junassa

 

Matkaketju – mistä on kyse?

Matkaketju on palvelu, esimerkiksi mobiilisovellus, jossa matkustaja syöttää oman lähtöosoitteensa ja määränpäänsä ja tämän jälkeen pääsee matkustamaan yhdellä lipulla erilaisia liikennevälineitä yhdistelmällä perille asti.

 

Haluamme tarjota kaikille suomalaisille nopeampia, edullisempia ja yksilöllisempiä junamatkoja. Siksi rakennamme matkaketjuja, joissa junamatka yhdistyy saumattomasti muihin liikennemuotoihin.

 

Matkaketju palveluksessasi

Palvelu tarjoaa sinulle matkustusvaihtoehtoja, reittisuunnitelman, tietoa matkastasi ja liput, joilla pääset kotioveltasi esimerkiksi sukuloimaan taikka festivaaleille. Matkaketjussa junamatka yhdistyy esimerkiksi taksipalveluihin, busseihin, lentoihin, paikallisliikenteeseen, jopa kimppakyyteihin tai auton tai pyörän vuokrauspalveluihin. Näin saat käyttöösi lisää yhteyksiä – helposti yhden palvelun kautta.

 

Haluamme myöhemmin tänä vuonna tuoda markkinoille uuden hakupalvelun, jonka avulla voit helposti verrata reittien ja liikennemuotojen yhdistelmiä, matka-aikoja sekä hintoja.

 

Olemme seuranneet tarkasti Euroopan liikenteen kehitystä. Matkaketjut ovat matkustamisen uusi perusmuoto ja useissa maissa rautatieyhtiöt ovat lähteneet vahvasti niiden kehittämiseen mukaan. Haluamme rakentaa Suomeen kansainvälisen vertailun kestävän järjestelmän – hyviä esimerkkejä löytyy jo muun muassa Saksasta, Ranskasta, Hollannista ja Sveitsistä.

 

Ovelta ovelle polkupyora

 

Ovelta ovelle lentokentalle

 

Suomesta löytyy jo ensimmäinen matkaketju

Tiesitkö, että Suomessa on jo ensimmäinen toimiva matkaketju? Voit matkustaa kaukoliikenteen junalipulla HSL-alueen junissa. Esimerkiksi kun ostat kaukoliikenteen junalipun ja valitset pääteasemaksi Helsingin lentoaseman, voit matkata mukavasti lentokentälle yhdellä junalipulla, ilman lisämaksuja.

 

Tätä matkaketjua käyttää nyt jo noin 1 700 matkustajaa päivittäin! Noin puolet (850 per päivä) matkoista Helsingin lentoasemalle tehdään eri puolilta Suomea matkaketjua käyttäen. Kaukojunasta vaihdat kätevästi Helsingissä, Pasilassa tai Tikkurilassa Kehäradalle kohti lentokenttää. Katso kaukoliikenteen junaliput lentoasemalle!

Mitä haluamme saavuttaa matkaketjuilla?

Tähtäämme siihen, että yhä useampi matkustaja valitsee junan nyt ja tulevaisuudessa. Tavoitteemme on olla Suomen johtava matkapalvelujen tarjoaja, joka palvelee asiakkaita niin kasvokkain kuin digitaalisestikin.

 

Tarjoamme mukavimman, turvallisimman ja ympäristöystävällisimmän matkakokemuksen järkevään hintaan. Sen eteen teemme töitä jatkuvasti ja osana tätä työtä rakennamme matkaketjuverkostoa Suomeen.

 

Opimme ja kehitymme pilottien avulla

Matkaketjuja kehitetään jatkuvasti. Pilottien avulla kokeillemme erilaisia tapoja ja toimintoja. Näistä voimme oppia kehittämään matkustamisen entisestä mukavammaksi.

 

Matkusta ovelta ovelle matkustajat junassa

 

Matkusta ovelta ovelle mies laiturilla

 

Mitä olemme tehneet tähän mennessä?

Ryhdymme tekemään yhteistyötä Turun paikallisliikenteen Fölin, Tampereen seudun paikallisliikenteen Nyssen ja matkustamista palveluna tarjoavan Tuupin kanssa.

 

Lisäksi käymme keskusteluja Matkahuollon, taksien ja HSL:n kanssa, miten saisimme nämä matkustusmuodot yhdistettyä junaan sujuvasti, jotta taas uusia matkaketjuja syntyisi.

 

Mitä on luvassa?

Pilotoimme keväällä ja kesällä 2017 muutamia uusia matkaketjuja Föllin, Nyssen ja Tuupin kanssa. Lisää ketjuja on luvassa neuvottelujen edetessä uusien yhteistyökumppaneiden kanssa.

 

Lisäksi kehitämme Matkahuollon kanssa yhteistyössä tarjottavaa JunaBussi-lippua entistäkin paremmaksi.

 

Föli

Reissaa Turussa kolmen euron lisämaksulla! Toukokuun alusta kun ostat junalipun Turun suuntaan, voit samalla nappaa lipun Turun seudun joukkoliikenteeseen.

Saat Föli-lipun vaivattomasti VR verkkokaupasta, kun junan lähtöasema tai määränpää on Turku, Kupittaa tai Turun satama. Maksat molemmat liput samalla ja ne toimitetaan yhdessä sähköpostiisi. Fölin liikennepalvelut kattavat koko Turun kaupunkiseudun ja Föli-lippu on voimassa kaksi tuntia.

Fölin matkassa

 

Nysse

Veturilaiset matkaavat Nyssen kanssa maksutta Tampereen Kesälinjalla! Veturilaiset pääsevät Tampereen seudun joukkoliikenteen Kesälinjalla maksutta, kun ostavat junalipun Tampereelle 5.6.–13.8.3017.

Veturi-tunnuksia käyttäen saat valittua maksuttoman edun mukaan junalippuusi.

Kesälinja vie sinut asemalta Tampereen jännittävimpiin kohteisiin joka päivä 5.6.–13.8.3017 aamupäivästä iltaan.

Nyssen Kesälinja kulkee

 

Kyyti

Hyppää Kyydin kyytiin! Olemme sopineet yhteistyöstä uuden halpataksipalvelun lanseeranneen start-up-yrityksen Tuup Oy:n kanssa.

Kyyti-palvelun edullisuus perustuu matkan jakamiseen. Kyydissä voi olla mukana myös muita matkustajia, ja siksi matka taittuu edullisemmin kaikille.

Myöhemmin tänä vuonna haluamme testata junamatkan yhdistämistä Kyyti-palveluun.

 

Ovelta ovelle -hackathon syyskuussa 2016

Järjestimme 12.–16. syyskuuta Helsingin päärautatieaseman lipunmyyntihallissa suuren hackathon-tapahtuman, jossa 12 startup-yritystä rakensivat viikon ajan matkaketjuratkaisuja. Tavoitteena oli kehittää matkustajille hyödyllisiä palveluita.

 

Lue lisää Ovelta ovelle -hackathonista osoitteessa vr.fi/hackathon

 

Voit käydä katsomassa hackathonin tunnelmia YouTube-kanavaltamme