Junalla lentoasemalle asti

Koko Suomesta nopeasti ja kätevästi yhdellä junalipulla lentoasemalle! Kehärata yhdistää toisiinsa juna- ja lentoliikenteen ja tuo sujuvan yhteyden Helsinki-Vantaan lentoasemalle kaikkialta Suomesta.
 
Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Junalla lentoasemalle

Kehärata yhdistää toisiinsa juna- ja lentoliikenteen ja tuo sujuvan yhteyden Helsinki-Vantaan lentoasemalle kaikkialta Suomesta. 

Uudet asemat

Kehäradan varrella on viisi uutta asemaa: Kivistö, Aviapolis, Helsinki Lentoasema, Leinelä ja Vehkala.

Tikkurilan matkakeskus

Tikkurilaan on valmistunut uusi nykyaikainen matkakeskus Dixi, jossa liikkuminen on helppoa ja esteetöntä. Matkakeskuksessa voi vaihtaa nopeasti kulkuneuvoa tai asioida keskuksen liiketiloissa. 

Yhteydet lentoasemalle

Lentoasemalle liikennöivät I-junat Tikkurilan kautta ja P-junat Huopalahden kautta. Pohjoisen ja Itä-Suomen matkustajille vaihto lentokenttäjunaan on Tikkurilassa, Turun suunnalta tuleville Pasilassa. 

Kehäradan junien pysähdykset

Kehäradan junat pysähtyvät kaikilla reitin varrella olevilla asemilla. Päätös perustuu huhtikuun alussa tehtyihin koeajoihin. Tutustu linjakarttaan!

Yhdellä lipulla lentoasemalle asti

Kotimaan kaukoliikenteen junalippu kelpaa sellaisenaan ilman lisämaksua lentoasemalle asti, kun olet valinnut lipun määräasemaksi ”Helsinki Lentoaseman”.
Lentoasemalle vievään I- tai P-lähijunaan voi vaihtaa Tikkurilassa, Pasilassa tai Helsingissä. 

Lähiliikenteen alueelta Kehäradalle

Miten matkustaa lähiliikenteen alueelta lentoasemalle? Tutustu karttoihin, jotka näyttävät oikeat vaihtoasemat, kun matkustat Lahden tai Riihimäen suunnilta Lentoasemalle.

Kaupunkirata, joka yhdistää

Kehärata muodostaa joukkoliikenteen tärkeän runkoyhteyden Vantaankosken asemalta lentoaseman kautta Tikkurilaan. Kaupunkirata luo myös edellytykset uusille asuinalueille ja työpaikoille. Lisätietoja hankkeesta Liikenneviraston sivuilta.

Yksi lippu lentoasemalle

Nyt pääset lentokentälle yhdellä lipulla – miltä hyvänsä Suomen juna-asemalta!

Kulku lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoaseman ja juna-aseman suora kulkuyhteys on avattu matkustajille. Molemmat terminaalit sijaitsevat lähellä liukuportaita.

Esteetöntä liikkumista

Uuden rataosuuden asemat ovat esteettömiä, asemilla on mm. tuntoon perustuvat polut ja ääniopasteet. Kehäradalla liikennöivä esteetön Flirt-kalusto mahdollistaa omaehtoisen matkustuksen myös pyörätuolilla.

VR:ltä on mahdollisuus tilata avustamispalvelua Tikkurilan asemalle. Lentoaseman asemalla avustamisesta huolehtii Finavian avustamispalvelu.

Taustakuva: Liikennevirasto