Makuupaikan tai makuuhytin lippu

Yöjunissa voit matkustaa istumapaikalla tai makuuvaunussa. Kun matkustat makuuvaunussa, voit ostaa makuupaikan 2 tai 3 hengen hyttiin tai varata koko makuuhytin omaan tai seurueesi käyttöön. Makuupaikkojen ja -hyttien hinta riippuu matkustusajankohdasta sekä siitä, matkustatko kaksikerrosvaunun ylä- vai alakerrassa.

 


Makuupaikan tai -hytin sisältävän yöjunamatkan voit ostaa verkkokaupasta, missä voit myös tarkastella yöjunien aikatauluja ja vertailla hintoja eri päivinä.


10-vuotias tai sitä nuorempi lapsi matkustaa maksutta yöjunassa vanhempansa kanssa samalla makuupaikalla, kun hänelle ei osteta omaa makuupaikkaa.

 

Makuupaikka yläkerran suihkullisesta hytistä on viisi euroa kalliimpi kuin paikka alakerran hytissä. Sinisen vaunun makuupaikan hinta on sama kuin kaksikerrosvaunun alakerran paikan hinta. Opiskelijoille, eläkeläisille ja lapsille myönnetään makuupaikasta 30 %:n alennus.

 

Lippuehdot

Hinnat

Makuupaikkojen ja -hyttien hintoja voit tarkastella verkkokaupassa. Aseman lipunmyynnistä ostettaessa lipun hintaan lisätään 1 euron palvelumaksu/lippu.

Matkustusluokka

Eko-luokka

Ostaminen

Makuupaikan tai -hytin voit ostaa: verkkokaupasta, palveluaseman lipunmyynnistä, lippuautomaatista, VR:n jälleenmyyjiltä/Matkahuollon myyntipisteistä ja asiamiespisteistä (ks.tarkemmin) tai puhelimitse VR Asiakaspalvelusta. Paikan tai hytin voi ostaa myös junan konduktööriltä, mikäli niitä on vielä vapaana.

Huomaa, että kun useampi makuuhytti ostetaan junavuoroihin, joiden lähtöön on aikaa yli 60 vrk, hyttien vierekkäisyyttä ei voida taata.

Maksaminen

Verkkokauppa ja lippuautomaatti: Makuupaikat tai -hytin sisältävät junaliput maksetaan ostotapahtuman yhteydessä.

Muista ostopaikoista ostetut makuupaikat tai -hytit sisältävät junaliput on maksettava 24 tunnin kuluessa varauksesta tai ostotapahtuman yhteydessä, kun varaus tehdään alle 24 tuntia ennen junan lähtöä. Jos varausta ei makseta määräaikaan mennessä, paikat tai hytit vapautuvat uudelleen myyntiin.

Voimassaoloaika

Makuupaikan tai -hytin sisältävä Peruslippu on voimassa lippuun merkittynä päivänä ja siihen merkityssä junassa.

Toimitustavat

Aseman tai lippuautomaatin tuloste tai sähköpostin liitteenä, VR Asiakaspalvelusta varatut liput R-kioskin tulosteena.

Muutokset

Voit muuttaa makuupaikan tai -hytin sisältävän Peruslipun lähtöpäivää tai -aikaa (ei yhteysväliä tai suuntaa) palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakastuen kautta numerossa p. 0800 166 888 (numero on maksuton) ennen junan lähtöä. Muutosmaksu on 5 €/muutos. Mikäli lippu vaihdetaan kalliimpaan junavuoroon, hintaero peritään vaihdon yhteydessä. Erotusta halvempaan lippuun ei hyvitetä.

Peruutukset

Voit peruuttaa makuupaikan sisältävän Peruslipun, jos olet lippua ostaessasi ostanut 10 euron hintaisen peruutusturvan. Voit ostaa Peruutusturvan myös muuttaessasi lippua. Junalipun hinnan saat takaisin asemien lipunmyynnistä tai VR Asiakaspalvelusta, R-kioskilla vain R-kioskilta ostetuista lipuista.
Lue lisää Peruutusturvasta.

 

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Usein kysyttyä

Haluaisin ostaa seurueelleni kaksi vierekkäistä makuuhyttiä. Onnistuuko?

Kun ostat makuuhytit viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, makuuhytit sijaitsevat vierekkäin, jos vain junassa on tilaa. Jos teet ostoksen yli 60 vrk ennen matkan alkua, hyttien vierekkäisyyttä ei voida taata.


Kuinka aikaisin ennen junan lähtöä makuupaikan sisältävä junalippu pitää ostaa verkkokaupasta?

Ostaessasi makuuvaunumatkaa verkkokaupasta aikaa pitää olla yli tunti junan lähtöön sen alkuperäiseltä lähtöasemalta. Voit tarkistaa lähtöaseman klikkaamalla junan numeroa verkkokaupan aikataulut ja hinnat -sivulla.

Haluaisin ottaa sukset mukaan junaan, onnistuuko?

Sukset kulkevat junassa mukana vaivattomasti. Niiden sijoituspaikka vaihtelee junatyypin mukaan. Suksien kuljettaminen junissa on maksutonta, paitsi kun sukset viedään sinisten junien matkatavaravaunuun. Suksia kuljetettaessa tulee kuitenkin huomioida, että ne eivät haittaa muiden asiakkaiden matkaa.

Matkustan pienen lapseni kanssa makuuvaunussa, mutta pelkään että lapsi putoaa vuoteesta. Miten toimin?

Makuuvaunujen ala- (siniset makuuvaunut) tai ala- ja keskivuoteet (kaksikerroksiset makuuvaunut) voidaan varustaa turvaverkolla, jotta lapsi ei pääse putoamaan vuoteesta. Turvaverkon voi pyytää lipunoston yhteydessä aseman lipunmyynnistä tai soittamalla VR Asiakaspalveluun, p. 0600 41 900.

Näytä kaikki

Joulun matkat myyntiin lokakuussa

Julkaisemme tulevan talven aikataulukauden lokakuun aikana ja tämä astuu voimaan 10.12. Joulun matkat ovat varattavissa maanantaista 16.10. alkaen.

Lue lisää talvikauden aikatauluista

Koe Lapin elämykset!

Lappi tarjoaa matkailijalle paljon mahdollisuuksia. Voit valita useista lajeista mieleisesi, rentoutua luonnossa tai vain nauttia vapaa-ajastasi. Kokosimme sinulle vinkkejä Lapin matkustukseen.

Lapin vinkit

Lunasta lippusi ajoissa

Makuupaikan sisältävä junalippu tulee ostaa hyvissä ajoin ennen matkaa, viimeistään 1 h ennen junan lähtöä alkuperäiseltä lähtöasemaltaan. Lähtöajan voi tarkistaa verkkokaupasta.

Maksa puhelimitse luottokortilla

Voit nyt maksaa junalippusi vaikkapa VR Asiakaspalveluun soittamalla. Anna luottokorttisi tiedot asiakasneuvojalle lipun maksamista varten ja varmista paikkasi junassa.