Makuupaikkojen ja -hyttien liput yöjuniin

Yöjunissa voit matkustaa istumapaikalla tai makuupaikalla. Makuupaikkojen ja -hyttien hinta riippuu matkustusajankohdasta sekä siitä, matkustatko kaksikerrosvaunun ylä- vai alakerrassa.

 

Osta makuupaikkasi yöjunaan tästä!

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Säästölippu makuupaikalla alk. 49 €!

Tiesitkö, että voit ostaa myös säästölippuja makuupaikalle? Matkustat sekä lompakkoa rasittamatta että makoisasti koisaten.

Lue lisää säästölipusta makuupaikalla


 

Makuupaikat

Kun matkustat makuuvaunussa, voit ostaa makuupaikan 2 tai 3 hengen hyttiin tai varata koko makuuhytin omaan tai seurueesi käyttöön.

Makuupaikka yläkerran suihkullisesta hytistä on yhdeksän euroa kalliimpi kuin paikka alakerran hytissä. Sinisen vaunun makuupaikan hinta on sama kuin kaksikerrosvaunun alakerran paikan hinta.

Lasten makuupaikat

Alle 11-vuotias lapsi matkustaa maksutta yöjunassa vanhempansa kanssa samalla makuupaikalla, kun hänelle ei osteta omaa makuupaikkaa.

 

Lippuehdot

Hinnat

Tarkista hinnat verkkokaupasta. Aseman lipunmyynnistä ostettaessa lipun hintaan lisätään 1 euron palvelumaksu/lippu.

Alennukset

Opiskelijat, eläkeläiset ja lapset saavat alennusta peruslipusta ja säästölipusta makuupaikalle.

Matkustusluokka

Eko-luokka

Ostaminen
  • verkkokaupasta

  • palveluaseman lipunmyynnistä

  • Lippuautomaatilta vain makuuvaunupaikat, ei makuuhyttiä

  • VR:n jälleenmyyjiltä/Matkahuollon myyntipisteistä ja asiamiespisteistä (ks.tarkemmin)

  • puhelimitse VR Asiakaspalvelusta.

Voit ostaa myös junan konduktööriltä makuupaikan tai -hytin, jos niitä on vielä vapaana.

Maksaminen

Verkkokauppa: makuupaikan tai -hytin sisältävät junaliput maksetaan ostotapahtuman yhteydessä.

Muista ostopaikoista ostetut makuupaikat tai -hytit sisältävät junaliput on maksettava 24 tunnin kuluessa varauksesta tai ostotapahtuman yhteydessä, kun varaus tehdään alle 24 tuntia ennen junan lähtöä. Jos varausta ei makseta määräaikaan mennessä, paikat tai hytit vapautuvat uudelleen myyntiin.

Voimassaoloaika

Makuupaikan tai -hytin sisältävä junalippu on voimassa lippuun merkittynä päivänä ja siihen merkityssä junassa.

Toimitustavat

Aseman lipunmyynnin tuloste tai sähköpostin liitteenä, VR Asiakaspalvelusta varatut liput R-kioskin tulosteena.

Muutokset

Voit muuttaa makuupaikan tai -hytin sisältävän junalipun lähtöpäivää tai -aikaa (ei yhteysväliä tai suuntaa) palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakastuen kautta numerossa p. 0800 166 888 (numero on maksuton) ennen junan lähtöä.

Muutosmaksu on 5 €/muutos. Jos lippu vaihdetaan kalliimpaan junavuoroon, hintaero peritään vaihdon yhteydessä. Erotusta halvempaan lippuun ei hyvitetä. Huomaathan, että palveluaseman lipunmyynnissä tehdyistä muutoksista peritään yhden euron palvelumaksu muiden mahdollisten kulujen lisäksi.

Peruutukset

Voit peruuttaa makuupaikan sisältävän junalipun, jos olet lippua ostaessasi ostanut Peruutusturvan. Junalipun hinnan saat takaisin asemien lipunmyynnistä tai VR Asiakaspalvelusta, R-kioskilla vain R-kioskilta ostetuista lipuista.
Lue lisää Peruutusturvasta.

 

Junalipun ostaminen yli 50 päivää aiemmin

Huomaathan, että kun ostat lippua yli 50 päivää aiemmin, pyydämme sinulta sähköpostiosoitettasi. Näin voimme kertoa sinulle, jos junavuoroosi tulee muutoksia, esimerkiksi ratatöiden takia.

Lue lisää junalipun ostamisesta yli 50 päivää aiemmin

Koe Lapin elämykset!

Lappi tarjoaa matkailijalle paljon mahdollisuuksia. Voit valita useista lajeista mieleisesi, rentoutua luonnossa tai vain nauttia vapaa-ajastasi. Kokosimme sinulle vinkkejä Lapin matkustukseen.

Lapin vinkit

Lunasta lippusi ajoissa

Makuupaikan sisältävä junalippu tulee ostaa hyvissä ajoin ennen matkaa, viimeistään 1 h ennen junan lähtöä alkuperäiseltä lähtöasemaltaan. Lähtöajan voi tarkistaa verkkokaupasta.