Maksaminen mobiilikaupassa

Mobiilikaupassa voit maksaa ostoksesi yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla (credit/debit –maksukortit): Visa ja MasterCard sekä Visa Electron ja Maestro –korteilla.

Ostotapahtuma nopeutuu ja helpottuu, kun Veturi-asiakkaana tallennat maksukorttisi tiedot VR:n verkkokaupassa. Kirjautuessasi VR Mobiiliin Veturi-tunnuksillasi maksukortin tiedot ovat valmiina ja ostaminen on vaivatonta ja nopeaa.

Lipun ostaminen mobiilikaupasta on turvallista. Maksutapahtuman aikana käytetään suojattua yhteyttä.

1. Maksukortin tietojen tallentaminen

Maksukortin tiedot voit tallentaa mobiilikaupan ostotapahtumaa varten verkkokaupassa vr.fi. Maksukorttitiedot tallentuvat mobiilimaksujen välittäjä Verifonen järjestelmään, minkä jälkeen ostaminen käy nopeasti.

Huomaa, että maksukortin tietoja ei toistaiseksi voi tallentaa VR Mobiilissa, vaan tallennus tulee tehdä tietokoneella VR.fi-osoitteessa.

  • valitse kortti ja tallenna sen numero, kolminumeroinen tarkisteluku (CVC)  ja voimassaoloaika

Voit tallentaa järjestelmään useamman maksukortin tiedot.

Halutessasi poistaa tallennetun maksukortin tiedot ota yhteyttä verkko- ja mobiilikaupan tukeen (p. 0203 32031) ja kerro asiakasneuvojalle maksukortin merkki ja neljä viimeistä numeroa. Tuki ottaa yhteyttä maksuoperaattoriin ja ilmoittaa asiakkaalle, kun kortin tiedot on poistettu järjestelmästä.

2. Maksaminen pankki- ja luottokorteilla (Credit/Debit –korteilla)

Siirtyessäsi mobiilikaupassa maksutapahtumaan avautuu sivu, jolla voit valita maksukorttisi. Maksaessasi ostoksia voit valita, maksatko ostoksesi luottokortilla eli credit- ominaisuudella vai pankkikortilla eli debit-ominaisuudella.

Käyttäessäsi Visa tai Visa Electron –korttia valitse Visa, ja vastaavasti käyttäessäsi MasterCard tai Maestro -korttia valitse MasterCard.

Kun haluat maksaa luottokortilla, käytä ostaessasi kortin etupuolella olevaa 16 merkkiä pitkää korttinumeroa sekä kortin taustapuolen allekirjoituspaneelin vierestä löytyvää kolminumeroista tarkistelukua (CVC).

Kun maksat pankkikortilla, käytä kortin taustapuolelta vasemmasta alakulmasta löytyvää numerosarjaa. Ensimmäiset 16 numeroa toimivat korttinumerona ja kolme viimeistä toimivat CVC-tarkistelukuna.

Lähde ja lisätietoja: korttiturvallisuus.fi

Maksaminen tallennetulla kortilla VR Mobiilissa

Mikäli olet tallentanut maksukorttisi tiedot ennalta VR.fi-sivustolla, löydät korttisi tiedot valmiina ”tallennetut maksutavat”-valikossa lippuja maksaessasi. Tuolloin sinun tarvitsee syöttää ainoastaan korttisi kolminumeroinen tarkisteluku (CVC) vahvistaaksesi maksun.

Usein kysyttyä

VR Asiakaspalvelu

ma–pe klo 5–22, la–su ja arkipyhinä klo 7–22 (1,99 eur/vastattu puhelu+pvm)

Verkko- ja mobiilikaupan tuki

ma–pe klo 5–22, la–su ja arkipyhinä klo 7–22 (numero on maksuton)