Kaukoliikenteen junalippujen muutokset ja peruutukset

 
Voit vaihtaa tai peruuttaa junalippusi. Tällöin tarvitset junalipun tilausnumeron, jonka löydät lipusta tai lipun oston yhteydessä toimitetusta tilausvahvistuksesta. Katso taulukosta, miten voit muuttaa tai peruuttaa junalippusi.
 

Lippu

Muutos

Peruutus

Peruslippu

Voit muuttaa Peruslipun palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakaspalvelun kautta ennen junan lähtöä (muutosmaksu 5 €/muutos). Mikäli lippu vaihdetaan kalliimpaan, hintaero peritään vaihdon yhteydessä.
Erotusta halvempaan lippuun ei hyvitetä.

Voit peruuttaa Peruslipun, jos olet lippua ostaessasi tai muuttaessasi ostanut 10 euron hintaisen Peruutusturvan. Junalipun hinnan saat takaisin asemien lipunmyynnistä tai VR Asiakaspalvelusta, R-kioskilla vain R-kioskilta ostetuista lipuista. Lue lisää Peruutusturvasta.

Säästölippu

Voit muuttaa Säästölipun palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakaspalvelun kautta ennen junan lähtöä (muutosmaksu 5 €/muutos). Mikäli lippu vaihdetaan kalliimpaan, hintaero peritään vaihdon yhteydessä. Erotusta halvempaan lippuun ei hyvitetä.

Voit peruuttaa Säästölipun, jos olet lippua ostaessasi tai muuttaessasi ostanut 10 euron hintaisen Peruutusturvan. Junalipun hinnan saat takaisin asemien lipunmyynnistä tai VR Asiakaspalvelusta, R-kioskilla vain R-kioskilta ostetuista lipuista. Lue lisää Peruutusturvasta.

Ryhmälippu

Ryhmien muutosehdot riippuvat ryhmän koosta ja matka-ajankohdasta. Lisätiedot VR yritys- ja ryhmämyynnistä sekä matkatoimistoista.

Ryhmien muutosehdot riippuvat ryhmän koosta ja matka-ajankohdasta. Lisätiedot VR yritys- ja ryhmämyynnistä sekä matkatoimistoista.

Autojunamatkat

Voit muuttaa AutoJuna-paketin palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakaspalvelun kautta viimeistään 7 vrk ennen junan lähtöä (muutosmaksu 10 % lipun hinnasta).

Voit peruuttaa AutoJuna-paketin 7 vrk ennen junan lähtöä palveluaseman lipunmyynnissä (peruutusmaksu 10 % lipun hinnasta). Jos et ole vielä maksanut lippua tai olet maksanut lipun Credit/Debit-maksukortilla puhelimitse VR Asiakaspalveluun, voit peruuttaa sen myös puhelimitse (maksetun lipun peruutusmaksu 10 % lipun hinnasta).

Makuupaikka

Voit muuttaa makuupaikan sisältävän Peruslipun palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakaspalvelun kautta ennen junan lähtöä (muutosmaksu 5 €/muutos). Mikäli lippu vaihdetaan kalliimpaan, hintaero peritään vaihdon yhteydessä. Erotusta halvempaan lippuun ei hyvitetä.

Voit peruuttaa makuupaikan sisältävän lipun, jos olet lippua ostaessasi ostanut 10 euron hintaisen Peruutusturvan. Voit ostaa Peruutusturvan myös muuttaessasi lippua. Junalipun hinnan saat takaisin asemien lipunmyynnistä tai VR Asiakaspalvelusta, R-kioskilla vain R-kioskilta ostetuista lipuista. Lue lisää Peruutusturvasta.

Kausilippu

Ei muutosoikeutta.

Ei peruutusoikeutta.

Sarjalippu

Ei muutosoikeutta.

Ei peruutusoikeutta.

Sarjalipun matka

Sarjalipun matkan voi muuttaa ennen junan aikataulunmukaista lähtöaikaa asemien lipunmyynnistä junan aikataulunmukaista lähtöaikaa asemien lipunmyynnistä tai puhelimitse p. 0800 133 300 (ma–su klo 5–22, numero on maksuton).

Sarjalipun matkan voi peruuttaa ennen junan aikataulunmukaista lähtöaikaa asemien lipunmyynnistä junan aikataulunmukaista lähtöaikaa asemien lipunmyynnistä tai puhelimitse 0800 133 300 (ma–su klo 5–22, numero on maksuton).

Yrityslippu

Yrityslipun voit muuttaa maksutta palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakastuen kautta numerossa p. 0800 166 888 (numero on maksuton) ennen junan lähtöä tai viimeistään 24 tuntia junan lähdön jälkeen. Huom! Mikäli lippu vaihdetaan kalliimpaan, hintaero peritään vaihdon yhteydessä. Erotusta halvempaan junavuoroon ei hyvitetä.

Yrityslipun voit peruuttaa ennen junan lähtöä palveluasemien lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakastuen kautta  p. 0800 166 888 (numero on maksuton, peruutusmaksu 10 €).

 

Kaukoliikenteen junalippujen muutokset

Huomaathan, että voit maksua vastaan muuttaa lippuun merkityn matkan lähtöpäivää ja -aikaa, mutta ei matkareittiä.

Verkkokaupasta ostettujen lippujen peruuttaminen

Verkkokaupasta ostetun lipun voit peruuttaa myös lomakkeella netissä. Huomaathan, että kaikkia lippuja ei voi peruuttaa.

Lomakkeeseen

Lähiliikenteen lippujen muutokset ja peruutukset

Lähiliikenteen vyöhykealueen junalippuja ei voi muuttaa eikä peruuttaa.