Lapset

 
Kaukoliikenteessä alle 4-vuotias matkustaa ilmaiseksi aikuisen seurassa ilman omaa istumapaikkaa. VR:n lähiliikenteessä alle 7-vuotiaat matkustavat maksutta.

 

Kaukoliikenne -40 %


Kaukoliikenteen junissa 4–16-vuotiaat lapset saavat 40 % alennusta peruslipusta, säästölipusta sekä sarja- ja kausilipuista. Alle 4-vuotias voi matkustaa myös ilmaiseksi aikuisen kanssa ilman omaa istumapaikkaa.

 

 

Lähiliikenne -50 %


Lähiliikenteen junissa 7–16-vuotiaat lapset saavat 50 % alennusta kertalipusta, 10 matkan sarjalipusta ja kausilipusta. Alle 7-vuotiaat ja alle 7-vuotiasta lasta rattaissa tai vaunuissa kuljettava henkilö matkustaa veloituksetta VR:n lähiliikenteessä.

Lasten lipulla matkustavalla tulee aina olla mukana poliisiviranomaisen myöntämä kuvallinen todistus henkilöllisyydestä osoittamaan ikänsä. Todistuksena kelpaa henkilökortti, passi tai ajokortti.

 

Lisää matkustusmukavuutta

Voit tehdä matkasta vielä mukavamman ostamalla koko perheelle paikan Ekstra-luokkaan tai ravintolavaunun yläkertaan. Paikan hinta riippuu yhteysvälistä. Ravintolavaunun yläkerran istumapaikan hinta vaihtelee 3–11 euron välillä ja Ekstra-luokan istumapaikan lisäpalvelun hinta 5–17 euron välillä reitin mukaan. Lisäpalveluiden hinta on kaikille matkustajille sama.

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Katso myös

Lapsiperheet matkustavat junalla edullisesti ja mukavasti. Tutustu perheille tarkoitettuihin palveluihin junissa. InterCity-junan leikkitilassa lapset viihtyvät!

Palvelut lapsiperheille

Yksin matkustavat lapset

Lapset voivat matkustaa yksin junassa vanhempiensa vastuulla. VR:llä ei ole tarjolla erikseen palvelua yksin matkustaville lapsille. Junahenkilökunta ei ehdi valvoa lasta, koska joutuu liikkumaan junassa työssään matkan aikana.

Yksin matkustavalta lapselta ei peritä kaukoliikenteen junassa palvelumaksua.