Lapset ja perheet

Kun lapset viihtyvät, aikuistenkin junamatka sujuu mukavammin. Lasten ja perheiden palvelut on keskitetty InterCity- ja Pendolino-junissa palveluvaunuihin.  InterCity-junissa voi laskea liukumäkeä, ajaa pienoisveturia ja lukea Tammen lastenkirjoja. Myös Pietariin kulkevassa Allegrossa on jännittävä leikkitila perheen pienimmille.
 

InterCity-junat

Matkantekoa perhehytissä

 

Kaikissa InterCity-junissa on Perhehytti palveluvaunu, jossa sijaitsee perhehytti. Perhehytissä on tilaa leikkiä ja lukea kirjoja perheen kesken. Perhehytti sijaitsee kaksikerroksisen vaunun välitasolla, jonka ulkopuolella näkyy satuhahmojen kuvia. Aikatauluista perhepalvelut löydät nalle-piktogrammin avulla.

  • Hytissä on neljä istumapaikkaa sekä kaksi jakkaraa lapsia varten.
  • Hytissä on kaksi PC-pistoketta.
  • Esteetön WC sijaitsee palveluvaunun alakerrassa ja siellä on hoitopöytä, potta ja tuttipullonlämmitin.

Tutustu perhehytteihin vaunukuvaston avulla.

 

Vauhdikasta matkaa leikkitilassa

 

InterCity-junien leikkipaikka sijaitsee Lapset leikkipaikalla kaksikerroksisen vaunun yläkerrassa. Leikkitilan läheiset paikat on varattu perhematkustajien käyttöön.

Väljässä leikkitilassa on tarjolla runsaasti puuhaa leikki-ikäisille:

  • pienoisveturi vaunuineen pienille veturinkuljettajille
  • loiva, turvakaiteella varustettu liukumäki
  • linnanmuotoinen seinäke prinsessaleikkeihin
  • Tammen lastenkirjoja luettavaksi.

Leikkitilavaunun tunnistaa jo asemalaiturilla suurista Kissalan Hessu- ja Myyrä-hahmoista. Vaunun sisällä löydät leikkipaikalle Myyrän jalanjälkiä seuraamalla.

Pendolino

Kaikissa Pendolino-junissa sijaitsee palveluvaunu, jossa on eteisessä tilaa lastenvaunuille sekä esteetön wc, jossa on potta ja vauvanhoitotaso.

 

Allegro-junan leikkitila

Myös Allegro-juna Pietariin tarjoaa perheen pienimmille jännittävän leikkitilan, jossa voi telmiä ja lueskella kirjoja. Junassa on kuljetuspaikka lastenrattaille, ja lastenhoito käy kätevästi esteettömässä wc-tilassa.

 

Yöjunalla makoisat unet kerrossängyssä!

Perheen kanssa matkustat mukavasti myös yöjunissa. Uusissa kaksikerroksisissa makuuvaunuissa voit varata perheellesi vaunun alakerrassa sijaitsevat vierekkäiset hytit, joiden välissä on ovi.

Makuuvaunussa alle 10-vuotias lapsi matkustaa maksutta vanhemman kanssa samassa vuoteessa. Lue lisätietoja.

Tutustu uusiin makuuvaunuihin vaunukuvaston avulla.

 

Vatsat täyteen ja suut makeaksi ravintolavaunussa!

InterCity-junissa on ravintolavaunu, jossa voit nauttia aterioita, virvokkeita ja pikkupurtavaa. Useimmissa InterCity-junissa kiertää myyntikärry, jossa on tarjolla mm. virvokkeita, kuumia juomia ja välipala.

Myös kaikissa yöjunissa on ravintolavaunu, jossa voi nauttia ilta- ja aamupalaa.

 

Junamatkalla mukana mm. Risto Räppääjä ja Myyrä

Matkusta junalla Risto Räppääjän, Myyrän ja Supermarsun seurassa. Konduktööri jakaa hauskoja lastenlippuja. Tutustu satuhahmoihin!

Leikkiä junassa jo 30 vuotta

Lapsimatkustajat ovat saaneet nauttia junamatkastaan leikkivaunussa jo 30 vuotta. Tänä päivänä InterCity-junien nykyaikaiset leikkitilat tarjoavat monenlaista puuhaa lapsille matkan aikana.

Lue lisää leikkivaunuista Junablogista

Yksin matkustavat lapset

Lapset voivat matkustaa yksin junassa vanhempiensa vastuulla. VR:llä ei ole tarjolla erikseen palvelua yksin matkustaville lapsille.

Junahenkilökunta ei ehdi valvoa lasta, koska joutuu liikkumaan junassa työssään matkan aikana.