Lappiin yö- ja autojunalla!

Lepää matkalla ja koe taianomainen Lappi virkein aistein.

Säästölippu makuupaikalla saat mukavan paikan makuuhytistä alkaen 49 €. Voit myös napata autosi mukaan, ja jatkaa Lapin vallotusta hyvin nukutun yön jälkeen.

Yöjuna-ikoni

Säästölippu makuupaikalla alk. 49 €

Säästölipun hinta on aina sama riippumatta kuinka pitkä junamatkasi on:

 • makuupaikka yöjunan alakerrassa 49 €

 • makuupaikka yöjunan yläkerrassa 54 € (sisältäen oman suihkun ja WC:n)

Huomaa kuitenkin, että jokaisella yöjunavuorolla on aina rajattu määrä edullisia säästölippuja.

Osta Säästölippu makuupaikalle

Autojunapaketti-ikoni

Auto mukaan yöjunaan

Käytä energiasi tunturien valloitukseen, älä ajamiseen. Yöjunan makuuvaunussa pääset mukavasti perille ja aamulla matka jatkuu kätevästi omalla autolla.

Autojunapaketti sisältää vaihdottoman yöjunamatkan 1–6 matkustajalle sekä ajoneuvolle ja hinta riippuu koska matkustat sekä siitä, matkustatko kaksikerrosvaunun ylä- vai alakerrassa.

Osta autojunapaketti

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Lappiin levollisin mielin – katso yö- ja autojunien reitit

Pelaa muistipeliä ja osallistu arvontaan!

Testaa, löydätkö autojunaan liittyville kuville parit! Pelin läpi pelanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme yhden autojunapaketin kahdelle hengelle vapaavalintaiselle reitille (arvo alk. 148 €).

Pelaa ja voita!

Kokemuksia yöjunamatkalla

Aktiivilomailijalle yöjuna on paras tapa matkustaa Lappiin auton kanssa.

Illalla laitan silmät kii, lataan akkuja yön ajan ja aamulla herään valmiina Lapin seikkailuihin.

Lassi

Traveling by night train from Helsinki to Lapland is something foreigners should do definitely do.

This is an unique way to travel.

Kim

Mie matkustan aina junalla. Tämä on paljon vapaampi tapa matkustaa kuin auto, bussi tai lentokone.

Ja täällä on ravintolavaunukin. Luksusta!

Toivo

Inari Fernández (Äidin Puheenvuoro) vinkit autojunamatkalle

 1. Ota selville autosi strategiset mitat

  Kun teet autojunavarauksen, ole tietoinen autosi mitoista: mallista, korkeudesta, leveydestä ja pituudesta. Jos varaaminen tuntuu ensimmäisellä kerralla hankalalta netissä, soita asiakaspalveluun, he osaavat auttaa asiassa kuin asiassa.

 2. Lastausta on turha jännittää

  Auton lastaus ja purku ovat asioita, jotka itseäni jännittivät eniten. Auton voi ajaa lastaukseen yleensä itse tai pyytää henkilökuntaa tekemään sen, kumpikin käy helposti. Muistathan saapua paikalle ajoissa merkityn lastausajan mukaan.

 3. Varustaudu mukavasti!

  Yöjunamatka on parhaimmillaan ihanan rentouttava kokemus, jolloin voit keskittyä helposti nauttimaan vain matkasta. Ota mukaan oma vesipullo, tietokone ja hyvä leffa tai mukaansatempaiseva kirja. Päälle kannattaa vetää jotain mukavaa, eikä tietenkään unohtaa yöpukua ja hammasharjaa. Jos nukut yhteishytissä, ota mukaan myös korvatulpat. Hytistä löytyvät liinavaatteet, pyyhkeet ja pieni vesipullo.

 1. Lasten kanssa matkaan

  Jos reissaat alle 10-vuotiaan lapsen kanssa, ei hänelle tarvitse ostaa autojunaan omaa lippua, jos hän nukkuu kanssasi samassa sängyssä. Jos taas olette reissussa isomman kokoonpanon kanssa, voitte varata vierekkäiset hytit, jotka yhdistetään toisiinsa väliovella.

 2. Yöjuna on suuri seikkailu!

  Parasta kiireettömyyden lisäksi yöjunassa on mielestäni seikkailun tuntu. Junasta löytää yhtä monta tarinaa kuin matkustajaa ja jokainen on aina matkalla jonnekin. Istu rohkeasti ravintolavaunussa tuntemattoman pöytään ja aloita juttutuokio. Koskaan ei tiedä, mihin se johtaa. Viimeksi tuntematon kanssakulkija päätyi lukemaan lapsellemme syömisen lomassa iltasadun. Tarinan lopuksi vierähti liikutuksen kyynel.

Lippuehdot

Tutustu Säästölippu makuupaikalla -lipun ehtoihin. Huomaathan, että Säästölipuista ei anneta alennuksia. Säästölipun makuupaikalla voi ostaa vain suoralle yöjunamatkalle, eli mahdolliselle jatkoyhteydelle yöjunaan tai yöjunasta tulee ostaa erillinen junalippu. ​Jos otat autosi mukaan matkale, tutustu autojunapaketin ehtoihin.