Lähiliikenteen sarjalippu

Lähiliikenteen 10 matkan sarjalipulla matkustat edullisesti ja vaivattomasti samalla yhteysvälillä.
 

Lähiliikenteen sarjaliput uudistuivat 14.6. ja tulivat myyntiin VR Lähijunat -mobiilisovellukseen sekä uudistuvaan verkkokauppaan: beta.vr.fi. Katso tarkemmin beta.vr.fi

Lähiliikenteen sarjalippu, joka on ostettu VR:n lippuautomaatilta, asemalta, VR Asiakaspalvelusta tai R-kioskilta säilyy ennallaan, eikä näitä sarjalippuja ole mahdollista käyttää VR Lähijunat mobiilisovelluksessa tai beta.vr.fi:ssä.

 


Sarjalippu ei ole henkilökohtainen; sarjalipun matkoja voi käyttää useampi henkilö. Lähiliikenteen sarjalippu leimataan matkan alkaessa junan eteisessä matkustajien lukumäärän mukaisesti.

 


Sarjalippuja voit ostaa 10 yhdensuuntaiselle matkalle lähiliikenteen juniin valitsemallasi reitillä (molempiin suuntiin).

 

Sarjalipun ehdot

Edut

10 matkan sarjalipulla 20 %:n alennus kertalipun hinnasta.

Hinnat

Sarjalipun hinnan valitsemillesi reitille voit tarkistaa VR:n verkkokaupasta.

Alennukset

Aikuiset, lapset, opiskelijat, eläkeläiset

Ostopaikat

Sarjalipun voit ostaa verkkokaupasta, palveluaseman lipunmyynnistä, lippuautomaatista, R-kioskilta, puhelimitse VR Asiakaspalvelusta tai jälleenmyyjiltä. Voit myös varata lipun VR Asiakaspalvelusta ja lunastaa sen asemalta tai lippuautomaatista tai R-kioskilta.

UUTTA: sarjalippu myynnissä myös VR Lähijunat mobiilisovelluksessa ja beta.vr.fi:ssä. Katso tarkemmin beta.vr.fi

Maksaminen

Sarjalippu maksetaan ostotapahtuman yhteydessä.

Voimassaoloaika

Sarjalippu on voimassa 2 kuukautta. Ei kelpaa kaukoliikenteen junissa.

HUOM. Kahden kuukauden voimassaoloaika alkaa ostopäivänä, kun ostat sarjalipun Beta.vr.fi:stä tai VR Lähijunat mobiilisovelluksesta.

Toimitus

Nouto asemalta tai lippuautomaatista.

UUTTA: VR Lähijunat mobiilisovelluksesta ja beta.vr.fi:stä ostettu lippu toimitetaan lippukansioon tai sähköpostiin ja yksittäinen sarjalipun matka otetaan käyttöön digitaalisesti aina ennen junaan nousua. Katso tarkemmin beta.vr.fi

Muutokset ja peruutukset

Sarjalippua ei voi muuttaa eikä peruuttaa. Sarjalipun yksittäistä matkaa ei voi muuttaa eikä peruuttaa.

* Ennen 14.12.2016 ostetut sarjaliput ovat voimassa ostetuilla vyöhykkeillä voimassaolonsa loppuun asti

 

Milloin ostaa jatkolippu ja mitä ne maksavat?

Kun matkustat VR:n lähiliikenteen sarja- tai kausilipulla voit ostaa jatkolipun, kun olet matkustamassa asemalle, joka ei ole reittisi varrella. Voit ostaa jatkolipun (aikuiset 2,6–10,6 €) asemien lipunmyynneistä. Jatkolippujen hinnoista myönnetään alennuksia, tutustu lähiliikenteessä myönnettäviin alennuksiin.

VR:n jatkoliput tulee leimata junan leimauslaitteessa ja ne ovat voimassa kaksi tuntia leimauksesta. Voit ostaa jatkolippuja ennakkoon haluamasi määrän, eikä niillä ole käyttöaikaa. VR:n jatkolipuilla voi matkustaa vain lähijunissa.

 

Mitkä ovat muut vaihtoehtoni jatkaa matkaani?

Kokeilemme yhdessä HSL:n kanssa vuoden 2017 loppuun saakka uutta vaihtoehtoa, jossa voit ostaa HSL-alueella tapahtuvalle jatkomatkalle HSL:n kertalipun, jos sinulla on VR:n voimassaoleva lähiliikenteen sarjaippu. Jos haluat ostaa HSL:n kertalipun, sinun pitää ostaa matkan mukaan joko HSL:n sisäinen, seutu, lähiseutu 2 tai lähiseutu 3 -kertalippu niin, että se kattaa koko matkan HSL-alueella. HSL:n kertalippu kelpaa kaikissa HSL:n kulkuvälineissä.

Lisäksi matkustettaessa VR:n lähiliikennealueella voit jatkaa matkaa ostamalla VR:n kerta-, sarja- tai kausilipun, joita myydään VR:n kaikista myyntikanavista. Kätevimmin saat ostettua VR Lähijunat sovelluksesta tai uudistuvasta verkkokaupasta, beta.vr.fi.

 

Esimerkkejä jatkolipun käytöstä:

Sinulla on VR:n lähiliikenteen sarjalippu yhteysvälille Haarajoki–Tikkurila ja haluat matkustaa Helsinkiin. Sarjalippusi kattaa matkan Tikkurilaan asti.

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

  1. Voit joko ostaa jatkolipun asemien lipunmyynnistä ja leimata sen junan leimauslaitteessa. Lippu on voimassa kaksi tuntia leimauksesta. Jatkolippuja voi ostaa valmiiksi, sillä niiden voimassaolo alkaa vasta leimauksesta. Asemien lipunmyynneistä ostetut jatkoliput käyvät vain lähijunissa, ei muissa HSL-alueen kulkuvälineissä.
  2. Vaihtoehtoisesti voit ostaa myös HSL:n kertalipun vuoden 2017 loppuun asti jatkuvan kokeilun aikana. Jos haluat ostaa HSL:n kertalipun, sinun pitää ostaa matkan mukainen seutulippu. HSL:n kertaliput ovat myynnissä HSL:n myyntikanavissa (esim. mobiilissa).

 

Sinulla on VR:n lähiliikenteen sarjalippu yhteysvälille Haarajoki–Tikkurila ja haluat matkustaa Järvenpäähän. Sarjalippusi kattaa matkan Tikkurilasta Keravalle, koska Kerava on matkan varrella, joten sinun tulee ostaa itsellesi jatkolippu Keravalta Järvenpäähän. Tarvitset VR:n lipun sillä matka alkaa/loppuu VR:n alueella.

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

  1. Voit joko ostaa jatkolipun asemien lipunmyynnistä ja leimata sen junan leimauslaitteessa. Lippu on voimassa kaksi tuntia leimauksesta. Jatkolippuja voi ostaa valmiiksi, sillä niiden voimassaolo alkaa vasta leimauksesta.
  2. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös VR:n kerta-, sarja- tai kausilippua, riippuen siitä kuinka usein sinulla on tarve matkustaa Keravalta Järvenpäähän.

 

Voit ostaa VR:n kerta-, sarja- ja kausiliput kaikista myyntikanavista, katso lähiliikenteen osto ja maksu. Kätevämmin saat liput ostettua VR Lähijunat -sovelluksesta tai uudistuvasta verkkokaupasta, beta.vr.fi.

Jos olet epävarma lipun käyttökelpoisuudesta, voit aina kysyä apua konduktööriltä tai VR Asiakaspalvelusta p. 0600 41 900 (puhelun hinta: 1,99 €/vastattu puhelu + pvm).

 

Lähiliikenne palveluksessasi

19.6. alkaen konduktöörit keskittyvät entistä enemmän huolehtimaan matkustusmukavuudesta niin junissa kuin laitureilla. Samalla lipunmyynti lähijunissa loppuu.

Lue lisää lähiliikenteen muutoksista

 

Lähiliikenteen alueen reittikartta

Matkustatko HSL- vai lähiliikenteen alueella?

Tutustu lähiliikenteen reittikarttaan

Miten matkustan lähiliikennealueelta Kehä- tai Rantaradalle?

Muista vaihtaa oikealla vaihtoasemalla kun matkustat Lahden tai Riihimäen suunnilta Kehä- tai Rantaradan asemille tai toisinpäin.

Tutustu karttoihin

Vyöhykemerkinnät poistuivat matkalipuista 14.12.2016 alkaen

Jatkossa lähijunaliikenteen kertalipussa lukee lähtö- ja määräasema ja se on voimassa kaksi tuntia valitulla yhdensuuntaisella reitillä. Junasta ostetuissa kertalipuissa vanha vyöhykemerkintä säilyy vielä toistaiseksi.

Ennen 14.12.2016 ostetut lähiliikenteen sarja- ja kausiliput voit käyttää lippuun merkityillä vyöhykkeillä voimassaolonsa loppuun asti.

Osta junaliput helposti Ärrältä

R-kioskeilta voit ostaa yleisimpiä kotimaan kaukoliikenteen junalippuja sekä lähiliikenteen lippuja.

Junaliput Ärrältä