Lähiliikenteen lippujen osto ja maksu

Lähiliikenteessä on kattava valikoima lipputuotteita säännöllisesti matkustaville sekä satunnaisille liikkujille.

 

Lähiliikenteen lippuja voit ostaa seuraavista ostopaikoista:

Ostopaikka Kertaliput Sarjaliput Kausiliput
VR Lähijunat -sovellus X    
VR Mobiili -sovellus X    
Verkkokauppa (beta.vr.fi) X    
Verkkokauppa (vr.fi)   X X
Lippuautomaatti X X X
Aseman lipunmyynti X X X
Junamyynti X    
VR Asiakaspalvelu   X X
R-kioski X X X
Matkatoimistot   X X

 

HSL-alueen lippuja voit ostaa seuraavista ostopaikoista:

Ostopaikka HSL-kertaliput Matkakortin lataus Vuorokausilippu
(1–7 vrk)
Lippuautomaatti X X X
Aseman lipunmyynti X X X
Junamyynti X   Lisätietoa
R-kioski   X X

 

VR Lähijunat -sovellus

VR Lähijunat on mobiilisovellus, jolla voit ostaa lähiliikenteen kertalipun muutamalla painalluksella Veturi-tunnuksia käyttäen.

Voit ostaa VR Lähijunat -sovelluksella lippuja VR:n lähiliikenteen juniin aikuisille sekä alennushintaisina lapsille, eläkeläisille, opiskelijoille, varusmiehille ja siviilipalvelusmiehille.

Kertalippu on voimassa 2 tuntia ostohetkestä sille yhteysvälille, johon lippu on ostettu. Voit päättää koska kertalippusi tulee voimaan, joko heti tai esimerkiksi tunnin päästä.

VR Lähijunat sovelluksessa voit maksaa ostoksesi yleisimmillä credit/debit -maksukorteilla: Visa ja MasterCard sekä Visa Electron ja Maestro -korteilla.

Kertalipun voi ostaa myös kirjautumatta Veturiin.

VR Lähijunat -sovellus toimii iOS-/iPhone- ja Android-älypuhelimissa.

Voit ostaa myös lähiliikenteen kertalipun VR Mobiilista. Sovellus toimii iOS-/iPhone-, Android- ja Windows -älypuhelimissa.

 

Palveluasemien lipunmyynti

Lähiliikennealueella on 5 asemaa, joilta voi ostaa lähiliikenteen junalippuja: Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Lahti ja Tikkurila.

Asemilta voi ostaa kaikkia lähiliikenteen junalippuja. Maksuvälineinä käyvät käteinen, pankkikortti, yleisimmät credit/debit -kortit sekä Visa Electron ja Maestro-kortit. Diners Club tai Diners Club Discover -kortit eivät kelpaa toistaiseksi.

Lähiliikenteen kertalippu on aina edullisin, kun se ostetaan ennen junaan nousua.

Asemien lipunmyynnin aukioloajat voit tarkistaa Asemien palvelut -osiossa asemien omilta sivuilta.

 

Lippuautomaatit

Lippuautomaateista voit ostaa vuorokauden ympäri kaikkia lähiliikenteen junalippuja. HSL:n alueella olevista lippuautomaateista voit myös ladata kautta ja arvoa HSL:n matkakortteihin.

Voit tarkistaa asemien tiedoista, löytyykö asemaltasi lippuautomaatti.

Junaliput voi maksaa yleisimmillä credit/debit-korteilla sekä American Express -korteilla.

 

Junamyynti

Konduktöörit myyvät junissa vain kertalippuja.

Lähijunissa voi ostaa kertalippuja lipunmyyntiosastossa. Lipunmyyntiosaston sijainti kannattaa varmistaa jo ennen junaan nousua.

Lähijunista ostettu lippu on 50 senttiä kalliimpi kuin lippuautomaatista, VR Lähijunat -sovelluksesta tai R-kioskilta etukäteen ostettu. Jos asemalla ei ole lipunmyyntiä tai automaattia, lippu on samanhintainen kuin muualta ostettu.

 

Lipunmyyntiosastojen sijainti lähijunissa

 

  • Jokaisessa lähiliikennejunassa on lipunmyyntiosasto.
  • Useammasta junayksiköstä koostuvassa junassa lipunmyyntiosastoa ei kuitenkaan ole jokaisessa yksikössä.
  • Jos junassa on enemmän kuin yksi yksikkö, lipunmyyntiosasto on toiseksi ensimmäisessä junayksikössä.
  • Voit tutustua tarkemmin juniin ja junien palveluihin vaunukuvastojen avulla. Katso lähijunien palvelut ja etene vaunukuvastoon.

Junissa voi maksaa käteisellä sekä yleisimmillä credit/debit -korteilla. Huom! Varmennettavat kortit kuten esimerkiksi Diners Club, Diners Club Discover, MasterCard debit, Visa Electron ja Maestro-kortit eivät kelpaa maksuvälineenä lähiliikennejunissa.

 

Verkkokauppa (beta.vr.fi)

Beta.vr.fi:stä voit ostaa kertalippuja lähiliikenteen juniin.

Verkkokaupassa ostokset voi maksaa pankkien verkkomaksupalvelun kautta.

 

Verkkokauppa (vr.fi)

Verkkokaupasta voit ostaa kausi- ja sarjalippuja lähiliikenteen juniin. Verkkokaupasta ostetut sarjaliput on noudettava palveluasemien lipunmyynnistä tai lippuautomaatista.

Verkkokaupassa ostokset voi maksaa pankkien verkkomaksupalvelun kautta sekä Visa, Visa Electron, Mastercard ja American Express -maksukorteilla.

 

VR Asiakaspalvelu

Voit ostaa lähiliikenteen sarja- ja kausilippuja soittamalla VR Asiakaspalveluun, p. 0600 41 900 (puhelun hinta: 1,99 €/vastattu puhelu + pvm). Tarvitset tällöin credit/debit -maksukortin. Ostaessasi lipun puhelimitse sinun tulee antaa asiakasneuvojalle kortin tiedot. VR Asiakaspalvelun kautta ostetut sarjaliput on noudettava palveluasemien lipunmyynnistä tai lippuautomaatista.

VR Asiakaspalvelusta saat lisätietoa kaikista junamatkustukseen liittyvistä asioista.

 

R-Kioskit

R-kioskilta voit ostaa sekä lunastaa VR Asiakaspalvelusta varattuja lähiliikenteen sarja- ja kausilippuja, lisäksi voit ostaa lähiliikenteen kertalippuja. Lisäksi voit ladata HSL:n matkakortteja ja ostaa vuorokausilippuja (1–7 vrk).

R-kioskeissa voit maksaa käteisellä ja R-kioskin hyväksymillä maksutavoilla.

Verkkokauppamme uudistuu vaiheittain

Vilkas verkkokauppamme - vr.fi - uudistuu! Teemme töitä vaiheittain, jotta saat asiakkaana uudet palvelut ja ominaisuudet käyttöösi mahdollisimman pian ja pääset antamaan meille palautetta niiden toimivuudesta. Ensi vaiheessa uudistamme pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä matkustavien palveluja.

Lue lisää uudistuksesta

 

Yöliikenne Helsingin asemalla

Helsingin asemalla tarkastetaan viikonlopun yöliikenteessä kaikkien lähijuniin menevien liput ennen junaan nousua.

Yöliikenteen aikana (klo 23.00-4.00) konduktöörit ja Helsingin aseman yölipunmyynti myyvät ainoastaan normaalihintaisia aikuisten kertalippuja ja juniorikertalippuja. HSL-lippujen yötaksa on voimassa klo 2.00-4.30. Etukäteen ostetut alennusliput sekä kausiliput kelpaavat yöliikenteessä.

Lue lisää yöliikenteestä

Kertaliput VR Lähijunat -sovelluksesta

Lähiliikenteen kertalippuja voit ostaa maksuttomalla VR Lähijunat -sovelluksella. Huomaathan, että HSL-alueen sisäisiä lippuja ei ole myynnissä sovelluksessa.

Lue lisää

Osta junaliput helposti Ärrältä

R-kioskeilta voit ostaa yleisimpiä kotimaan kaukoliikenteen junalippuja, monia tarjoushintaisia lippuja sekä lähiliikenteen lippuja.

Katso tarkemmin