Lähiliikenteen lippujen osto ja maksu

Lähiliikenteessä on kattava valikoima lipputuotteita säännöllisesti matkustaville sekä satunnaisille liikkujille. Tutustu sivulla lähiliikenteen lippujen ostoon ja maksuun.

 

Lähiliikenteen lippuja voit ostaa seuraavista ostopaikoista:

Ostopaikka Kertaliput Sarjaliput Kausiliput
VR Lähijunat -sovellus X X X
VR Mobiili -sovellus X    
Verkkokauppa (beta.vr.fi) X X X
Verkkokauppa (vr.fi)   X X
Lippuautomaatti X X X
Aseman lipunmyynti X X X
VR Asiakaspalvelu   X X
R-kioski X X X
Matkatoimistot   X X

 

VR Lähijunat -sovellus

VR Lähijunat on mobiilisovellus, jolla voit ostaa lähiliikenteen kertalipun muutamalla painalluksella Veturi-tunnuksia käyttäen.

Voit ostaa VR Lähijunat -sovelluksella lippuja VR:n lähiliikenteen juniin aikuisille sekä alennushintaisina lapsille, eläkeläisille, opiskelijoille, varusmiehille ja siviilipalvelusmiehille.

Kertalippu on voimassa 2 tuntia sille yhteysvälille, johon lippu on ostettu. Voit päättää koska kertalippusi voimassaolo alkaa, joko heti tai esimerkiksi tunnin päästä tai seuraavana päivänä.

VR Lähijunat sovelluksessa voit maksaa ostoksesi Visa, American Express ja MasterCard-korteilla (huom. Diners Club tai Diners Club Discover -kortit eivät kelpaa toistaiseksi).

Kertalipun voi ostaa myös kirjautumatta Veturiin.

VR Lähijunat -sovellus toimii iOS-/iPhone- ja Android-älypuhelimissa.

Voit ostaa myös lähiliikenteen kertalipun VR Mobiilista. Sovellus toimii iOS-/iPhone-, Android- ja Windows -älypuhelimissa.

 

Palveluasemien lipunmyynti

Lähiliikennealueella on 5 asemaa, joilta voi ostaa lähiliikenteen junalippuja: Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Lahti ja Tikkurila.

Asemilta voi ostaa lähiliikenteen lippuja. Maksuvälineinä käyvät käteinen ja maksukorteista Visa-, MasterCard- ja American Express kortit (huom. Diners Club tai Diners Club Discover -kortit eivät kelpaa toistaiseksi).

Asemien lipunmyynnin aukioloajat voit tarkistaa Asemien palvelut -osiossa asemien omilta sivuilta.

 

Lippuautomaatit

Lippuautomaateista voit ostaa vuorokauden ympäri kaikkia lähiliikenteen junalippuja. HSL:n alueella olevista lippuautomaateista voit myös ladata kautta ja arvoa HSL:n matkakortteihin.

Voit tarkistaa asemien tiedoista, löytyykö asemaltasi lippuautomaatti.

Junaliput voi maksaa yleisimmillä maksukorteilla sekä American Express -korteilla (huom. Diners Club tai Diners Club Discover -kortit eivät kelpaa toistaiseksi).

 

Verkkokauppa (beta.vr.fi)

Beta.vr.fi:stä voit ostaa lähiliikenteen kerta-, sarja ja kausilippuja juniin.

Verkkokaupassa ostokset voi maksaa pankkien verkkomaksupainikkeella tai Visa-, MasterCard- ja American Express korteilla.

 

Verkkokauppa (vr.fi)

Verkkokaupasta voit ostaa kausi- ja sarjalippuja lähiliikenteen juniin. Verkkokaupasta ostetut sarjaliput on noudettava palveluasemien lipunmyynnistä tai lippuautomaatista.

Verkkokaupassa ostokset voi maksaa pankkien verkkomaksupalvelun kautta sekä yleisimmillä maksukorteilla (huom. Diners Club tai Diners Club Discover -kortit eivät kelpaa toistaiseksi).

 

VR Asiakaspalvelu

Voit ostaa lähiliikenteen sarja- ja kausilippuja soittamalla VR Asiakaspalveluun, p. 0600 41 900 (puhelun hinta: 1,99 €/vastattu puhelu + pvm). Ostaessasi lipun puhelimitse, voit maksaa ostoksesi seuraavilla maksukorteilla Visa, Mastercard- ja American Express korteilla. Tällöin tulee kertoa asiakasneuvojalle kortin tiedot. VR Asiakaspalvelun kautta ostetut sarjaliput ovat noudettavissa palveluasemien lipunmyynnistä tai lippuautomaatista.

VR Asiakaspalvelusta saat lisätietoa kaikista junamatkustukseen liittyvistä asioista.

 

R-Kioskit

R-kioskilta voit ostaa sekä lunastaa VR Asiakaspalvelusta varattuja lähiliikenteen sarja- ja kausilippuja, lisäksi voit ostaa lähiliikenteen kertalippuja. Lisäksi voit ladata HSL:n matkakortteja ja ostaa vuorokausilippuja (1–7 vrk).

R-kioskeissa voit maksaa käteisellä ja R-kioskin hyväksymillä maksutavoilla.

Osta lähiliikenteen liput

Vilkas verkkokauppamme - vr.fi - uudistuu! Saat lähiliikenteen liput helposti osoitteesta beta.vr.fi

Osta lähiliikenteen lippu

 

Yöliikenne Helsingin asemalla

Helsingin asemalla tarkastetaan viikonlopun yöliikenteessä kaikkien lähijuniin menevien liput ennen junaan nousua.

Yöliikenteen aikana (klo 23.00–4.00) Helsingin aseman yölipunmyynti myy ainoastaan normaalihintaisia aikuisten kertalippuja ja lasten kertalippuja. HSL-lippujen yötaksa on voimassa klo 2.00–4.30. Etukäteen ostetut alennusliput sekä kausiliput kelpaavat yöliikenteessä.

Lue lisää yöliikenteestä

Kertaliput VR Lähijunat -sovelluksesta

Lähiliikenteen kertalippuja voit ostaa maksuttomalla VR Lähijunat -sovelluksella. Huomaathan, että HSL-alueen sisäisiä lippuja ei ole myynnissä sovelluksessa.

Lue lisää

Osta junaliput helposti Ärrältä

R-kioskeilta voit ostaa yleisimpiä kotimaan kaukoliikenteen junalippuja, monia tarjoushintaisia lippuja sekä lähiliikenteen lippuja.

Katso tarkemmin

HSL:n liput

Voit ostaa HSL:n lippuja automaateista, R-kioskeilta, HSL:n myyntipisteistä sekä HSL:n mobiilisovelluksesta.

Tutustu tarkemmin HSL:n lippujen myyntipaikkoihin