Lähiliikenteen kausilippu

Lähiliikenteen kausilipulla matkustat edullisesti, kun kuljet junalla säännöllisesti samaa yhteysväliä. Lähiliikenteen kausiliput ovat myynnissä VR Lähijunat -mobiilisovelluksessa sekä beta.vr.fi -verkkokaupassa.
 


Voit ostaa lipun haluamallesi aikavälille (14–365 vrk), ja matkustat rajattomasti valitsemallasi reitillä. Lippu on henkilökohtainen.

 


Kausilipulla matkustaessasi sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi passilla, ajokortilla (ml. mobiiliajokortti), henkilökortilla tai kuvallisella kela-kortilla.

 

Kausilipun ehdot

Edut

Alennusta matkan hinnasta matkustuskauden pituuden ja matkan pituuden mukaan.

Voimassaoloaika

14–365 vuorokautta valinnan mukaan, ensimmäinen ja viimeinen voimassaolopäivä mukaan lukien. Lipun voi ostaa aikaisintaan 60 vrk ennen ensimmäistä voimassaolopäivää.

Ostopaikat

Kausilipun voit ostaa: verkkokaupasta, palveluaseman lipunmyynnistä, R-kioskilta, puhelimitse asiakaspalvelusta tai jälleenmyyjiltä.

Kausilippu myynnissä myös VR Lähijunat mobiilisovelluksessa ja beta.vr.fi:ssä. Katso tarkemmin beta.vr.fi

Maksaminen

Kausilippu maksetaan ostotapahtuman yhteydessä.

Toimitustavat

Nouto asemalta, tulostus tai toimitus sähköpostin liitteenä tai tekstiviestinä matkapuhelimeen.

VR Lähijunat mobiilisovelluksesta ja beta.vr.fi:stä ostettu lippu toimitetaan lippukansioon tai sähköpostiin. Katso tarkemmin beta.vr.fi

Muutokset ja peruutukset

Kausilippua ei voi muuttaa eikä peruuttaa.
Jos kausilippu on ostettu vähintään 180 päiväksi, lipun voi kerran sen voimassaoloaikana laittaa tauolle. Tauon pituus voi olla enintää kuukausi (31 päivää), ja sen jälkeen lipun käyttöaikaa tulee olla vähintään 14 päivää. Tauotuksen voi tehdä aseman lipunmyynnissä ja VR Asiakaspalvelussa. Kausilipun tauottaminen ei ole mahdollista mikäli lippu on ostettu VR Lähijunat mobiilisovelluksesta tai uudistuvasta beta.vr.fi:stä.

 

Lähiliikenteen alueen reittikartta

Matkustatko HSL- vai VR:n lähiliikenteen alueella?

Katso lähiliikenteen reittikartta

Miten matkustan lähiliikennealueelta Kehä- tai Rantaradalle?

Muista vaihtaa oikealla vaihtoasemalla kun matkustat Lahden tai Riihimäen suunnilta Kehä- tai Rantaradan asemille tai toisinpäin.

Tutustu karttoihin

Osta junaliput helposti Ärrältä

R-kioskeilta voit ostaa yleisimpiä kotimaan kaukoliikenteen junalippuja sekä lähiliikenteen lippuja.

Junaliput Ärrältä

Hyvitystä lähiliikenteen kausilipuista

Olet oikeutettu hyvitykseen pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä, jos junat ovat huomattavasti myöhässä tai niitä joudutaan perumaan.

Lisää hyvityksistä