Lähiliikenteen kausilippu

Lähiliikenteen kausilipulla matkustat edullisesti, kun kuljet junalla säännöllisesti samaa yhteysväliä.
 
Lähiliikenteen kausiliput tulivat myyntiin VR Lähijunat -mobiilisovellukseen sekä uudistuvaan verkkokauppaan: beta.vr.fi.
 


Voit ostaa lipun haluamallesi aikavälille (14–365 vrk), ja matkustat rajattomasti valitsemallasi reitillä. Lippu on henkilökohtainen.

 


Kausilipulla matkustaessasi sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi virallisella henkilökortilla.

 

 

Kausilipun ehdot

Edut

Alennusta matkan hinnasta matkustuskauden pituuden ja matkan pituuden mukaan.

Voimassaoloaika

14–365 vuorokautta valinnan mukaan, ensimmäinen ja viimeinen voimassaolopäivä mukaan lukien. Lipun voi ostaa aikaisintaan 60 vrk ennen ensimmäistä voimassaolopäivää.

Ostopaikat

Kausilipun voit ostaa: verkkokaupasta, palveluaseman lipunmyynnistä tai lippuautomaatista, R-kioskilta, puhelimitse asiakaspalvelusta tai jälleenmyyjiltä.

Kausilippu myynnissä myös VR Lähijunat mobiilisovelluksessa ja beta.vr.fi:ssä. Katso tarkemmin beta.vr.fi

Maksaminen

Kausilippu maksetaan ostotapahtuman yhteydessä.

Toimitustavat

Nouto asemalta, tulostus tai toimitus sähköpostin liitteenä tai tekstiviestinä matkapuhelimeen.

VR Lähijunat mobiilisovelluksesta ja beta.vr.fi:stä ostettu lippu toimitetaan lippukansioon tai sähköpostiin ja yksittäinen sarjalipun matka otetaan käyttöön digitaalisesti aina ennen junaan nousua. Katso tarkemmin beta.vr.fi

Muutokset ja peruutukset

Kausilippua ei voi muuttaa eikä peruuttaa.
Jos kausilippu on ostettu vähintään 180 päiväksi, lipun voi kerran sen voimassaoloaikana laittaa tauolle. Tauon pituus voi olla enintää kuukausi (31 päivää), ja sen jälkeen lipun käyttöaikaa tulee olla vähintään 14 päivää. Tauotuksen voi tehdä aseman lipunmyynnissä ja VR Asiakaspalvelussa. Kausilipun tauottaminen ei ole mahdollista mikäli lippu on ostettu VR Lähijunat mobiilisovelluksesta tai uudistuvasta beta.vr.fi:stä.

* Ennen 14.12.2016 ostetut kausiliput ovat voimassa ostetuilla vyöhykkeillä voimassaolonsa loppuun asti.

Etsitkö lähiliikenteen vuoden 2016 kausilippuhintoja? Hinnat 16.2.2016 asti löydät tästä, loppuvuoden hinnat löydät kätevästi verkkokaupasta.

 

 

Milloin ostaa jatkolippu ja mitä ne maksavat?

Kun matkustat VR:n lähiliikenteen kausi- tai sarjalipulla voit ostaa jatkolipun, kun olet matkustamassa asemalle, joka ei ole reittisi varrella. Voit ostaa jatkolipun (aikuiset 2,6–10,6 €) asemien lipunmyynneistä. Jatkolippujen hinnoista myönnetään alennuksia, tutustu lähiliikenteessä myönnettäviin alennuksiin.

VR:n jatkoliput tulee leimata junan leimauslaitteessa ja ne ovat voimassa kaksi tuntia leimauksesta. Voit ostaa jatkolippuja ennakkoon haluamasi määrän, eikä niillä ole käyttöaikaa. VR:n jatkolipuilla voi matkustaa vain lähijunissa.

 

Mitkä ovat muut vaihtoehtoni jatkaa matkaani?

Kokeilemme yhdessä HSL:n kanssa vuoden 2017 loppuun saakka uutta vaihtoehtoa, jossa voit ostaa HSL-alueella tapahtuvalle jatkomatkalle HSL:n kertalipun, jos sinulla on VR:n voimassaoleva lähiliikenteen kausilippu. Jos haluat ostaa HSL:n kertalipun, sinun pitää ostaa matkan mukaan joko HSL:n sisäinen, seutu, lähiseutu 2 tai lähiseutu 3 -kertalippu niin, että se kattaa koko matkan HSL-alueella. HSL:n kertalippu kelpaa kaikissa HSL:n kulkuvälineissä.

Lisäksi matkustettaessa VR:n lähiliikennealueella voit jatkaa matkaa ostamalla VR:n kerta-, sarja- tai kausilipun, joita myydään VR:n kaikista myyntikanavista. Kätevimmin saat ostettua VR Lähijunat sovelluksesta tai uudistuvasta verkkokaupasta, beta.vr.fi.

 

Esimerkkejä jatkolipun käytöstä:

Sinulla on VR:n lähiliikenteen kausilippu yhteysvälille Haarajoki–Tikkurila ja haluat matkustaa Helsinkiin. Kausilippusi kattaa matkan Tikkurilaan asti.

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

  1. Voit joko ostaa jatkolipun asemien lipunmyynnistä ja leimata sen junan leimauslaitteessa. Lippu on voimassa kaksi tuntia leimauksesta. Jatkolippuja voi ostaa valmiiksi, sillä niiden voimassaolo alkaa vasta leimauksesta. Asemien lipunmyynneistä ostetut jatkoliput käyvät vain lähijunissa, ei muissa HSL-alueen kulkuvälineissä.
  2. Vaihtoehtoisesti voit ostaa myös HSL:n kertalipun vuoden 2017 loppuun asti jatkuvan kokeilun aikana. Jos haluat ostaa HSL:n kertalipun, sinun pitää ostaa matkan mukainen seutulippu. HSL:n kertaliput ovat myynnissä HSL:n myyntikanavissa (esim. mobiilissa).

 

Sinulla on VR:n lähiliikenteen kausilippu yhteysvälille Haarajoki–Tikkurila ja haluat matkustaa Järvenpäähän. Kausilippusi kattaa matkan Tikkurilasta Keravalle, koska Kerava on matkan varrella, joten sinun tulee ostaa itsellesi jatkolippu Keravalta Järvenpäähän. Tarvitset VR:n lipun sillä matka alkaa/loppuu VR:n alueella.

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

  1. Voit joko ostaa jatkolipun asemien lipunmyynnistä ja leimata sen junan leimauslaitteessa. Lippu on voimassa kaksi tuntia leimauksesta. Jatkolippuja voi ostaa valmiiksi, sillä niiden voimassaolo alkaa vasta leimauksesta.
  2. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös VR:n kerta-, sarja- tai kausilippua, riippuen siitä kuinka usein sinulla on tarve matkustaa Keravalta Järvenpäähän.

 

Voit ostaa VR:n kerta-, sarja- ja kausiliput kaikista myyntikanavista, katso lähiliikenteen osto ja maksu. Kätevämmin saat liput ostettua VR Lähijunat -sovelluksesta tai uudistuvasta verkkokaupasta, beta.vr.fi.

Jos olet epävarma lipun käyttökelpoisuudesta, voit aina kysyä apua konduktööriltä tai VR Asiakaspalvelusta p. 0600 41 900 (puhelun hinta: 1,99 €/vastattu puhelu + pvm).

 

Lähiliikenne palveluksessasi

19.6. alkaen konduktöörit keskittyvät entistä enemmän huolehtimaan matkustusmukavuudesta niin junissa kuin laitureilla. Samalla lipunmyynti lähijunissa loppuu.

Lue lisää lähiliikenteen muutoksista

 

Lähiliikenteen alueen reittikartta

Matkustatko HSL- vai lähiliikenteen alueella?

Tutustu lähiliikenteen reittikarttaan

Vyöhykemerkinnät poistuivat matkalipuista 14.12.2016 alkaen

Jatkossa lähijunaliikenteen kertalipussa lukee lähtö- ja määräasema ja se on voimassa kaksi tuntia valitulla yhdensuuntaisella reitillä. Junasta ostetuissa kertalipuissa vanha vyöhykemerkintä säilyy vielä toistaiseksi.

Ennen 14.12.2016 ostetut lähiliikenteen sarja- ja kausiliput voit käyttää lippuun merkityillä vyöhykkeillä voimassaolonsa loppuun asti.

Miten matkustan lähiliikennealueelta Kehä- tai Rantaradalle?

Muista vaihtaa oikealla vaihtoasemalla kun matkustat Lahden tai Riihimäen suunnilta Kehä- tai Rantaradan asemille tai toisinpäin.

Tutustu karttoihin

Hyppää Veturin kyytiin!

Veturi on VR:n ilmainen asiakasohjelma. Veturilaisena saat hyviä etuja ja asiointisi on helpompaa. Veturilaiset myös kuulevat VR:n ajankohtaisista asioista ensimmäisten joukossa ja saavat mahdollisuuden osallistua arvontoihin.

Lue lisää Veturista

Osta junaliput helposti Ärrältä

R-kioskeilta voit ostaa yleisimpiä kotimaan kaukoliikenteen junalippuja sekä lähiliikenteen lippuja.

Junaliput Ärrältä

Hyvitystä lähiliikenteen kausilipuista

Olet oikeutettu hyvitykseen pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä, jos junat ovat huomattavasti myöhässä tai niitä joudutaan perumaan.

Lisää hyvityksistä