Kansainväliset kuljetusehdot

Kansainvälisten junalippujen muuttaminen tai matkan peruuntuminen

Jos lippusi jää käyttämättä, voit hakea siitä takaisinmaksua. Hakemuslomakkeen saat myyntitoimistosta tai voit tulostaa sen tästä: Kansainvälisten lippujen takaisinmaksuhakemus (Pdf) .

Hakemukseen on liitettävä alkuperäiset matkaliput. Lipuissa pitää olla joko rautatieaseman virkailijan tai konduktöörin tekemä merkintä siitä, että lippuja tai osaa lipuista ei ole käytetty. Takaisinmaksun yhteydessä peritään toimituskulut, jotka ovat 10 % lipun hinnasta, kuitenkin vähintään 10 euroa. Kuluja ei peritä, jos takaisinmaksu johtuu rautateistä.

Hakemus on tehtävä kuukauden sisällä matkalipun kelpoisuusajan päättymisestä.
Huom! Jos lippusi ei ole vielä voimassa, voit saada takaisinmaksun myös suoraan myyntipaikasta, jos palautat lippusi sinne ennen sen ensimmäistä voimassaolopäivää. Jos lippusi kelpaa vain siihen merkityssä junassa, kysy takaisinmaksuehdot myyntitoimistosta.

Kansainväliset oikeussäännökset ja kuljetusehdot

Alla olevista linkeistä löytyvät mm. kansainvälistä henkilöliikennettä koskevat yhtenäiset oikeussäännökset (COTIF/CIV) sekä kansainväliset yleiset kuljetusehdot (GCC-CIV/PRR).

Kansainvälisen rautatiehenkilöliikenteen sopimusta koskevat  yhdenmukaiset oikeussäännökset (CIV) (Pdf 160 kB, englanninkielinen)

Yleiset kuljetusehdot, GCC-CIV/PRR (englanti, saksa, ranska, Pdf, 177 kB)