Kesäaikataulut julki 21.4.2017

Seuraavan aikataulukauden 19.6.–9.12.2017 aikataulut julkaistiin 21.4. Aikataulukauden liput tulivat myös myyntiin perjantaina 21.4. Lisäämme juhannusviikosta lähtien 45 junavuoroa viikossa eri puolille Suomea.

 

Uusia junavuoroja kulkee Tampereelta Pohjanmaalle ja Ouluun, mutta myös Helsingin ja Turun välille lisätään vuoroja. Helsingin ja Tampereen välisiä aikatauluja muutetaan keskipäivällä siten, että junat palvelevat myös väliasemia: Hämeenlinnaa, Riihimäkeä, Lempäälää ja Toijalaa. Yöjunien aikatauluja muutetaan paremmin yhteensopiviksi lentoliikenteen kanssa.

 

Hämeenlinnan ja Riihimäen yhteyksiä lisätään

Olemme kuunnelleet asiakkaidemme toiveita Hämeenlinnassa ja Riihimäellä ja lisänneet vaihdottomia taajamajunayhteyksiä sekä lisänneet kalustoa ruuhkajuniin. Tällä hetkellä parannamme vielä keskipäivän työssäkäynti- ja harrastusyhteyksiä sekä Tampereen että Helsingin suuntiin.

Hämeenlinnassa pysähtyy 19.6.2017 lähtien tavallisena arkipäivänä yhteensä 49 junaa – 23 Tampereen suuntaan, 25 Helsingin suuntaan ja Hämeenlinnaan. Näistä 29 on IC- tai Pendolino-junia, ja 20 taajamajunia. Useimmat taajamajunat muutettiin jo helmi-maaliskuun aikana vaihdottomiksi.

Hämeenlinnasta pääset junalla noin tunnin välein sekä etelään että pohjoiseen lähes koko päivän ajan – ruuhka-aikoina vuoroväli on vielä tätäkin tiheämpi.

 

Lentomatkustajien junayhteydet paranevat

19.6. alkaen junaliikenne sopii paremmin yhteen lentoliikenteen kanssa. Yöjunien aikataulut muutetaan paremmin aikaisiin aamu- ja myöhäisiin iltalentoihin sopiviksi.

Lentoasemalla pääsee kätevästi yhdellä junalipulla kaikkialta Suomesta. Pääset vaihtamaan junaa lentokentälle vievälle Kehäradalle joko Pasilassa tai Tikkurilassa. Junalla lentoasemalla matkustaa yhä useampi, vuonna 2016 matkoja tehtiin kaukoliikenteen lipuilla yli 300 000.

 

Lisätietoja uusista vuoroista ja aikatauluista löydät aikatauluhausta 21.4.alkaen.

Kesän aikana suoritettavista ratatöistä ja poikkeusjärjestelyistä saat lisätietoja ratatyöt -sivulta.

Tietoa aikatauluista

Aikatauluhaku

Tutustu aikatauluhakuun

Puhelimitse

VR Asiakaspalvelu
0600 41 900 (1,99 €/vastattu puhelu + pvm)
ma–su klo 7–22

Asemilta
Suosituimmille yhteysväleille painettuja aikataulukortteja voit ottaa ilmaiseksi asemilta.