Kaukoliikenteen lippujen ostaminen ja maksaminen

Kaukoliikenteen junalippuja voit ostaa kaikista VR:n ostopaikoista. Voit myös varata junalipun VR Asiakaspalvelusta ja lunastaa sen R-kioskilta tai lippuautomaateista. Liput ovat sitä edullisempia, mitä aiemmin ne ostetaan.

Lippujen ostopaikat ovat kuitenkin lippukohtaisia, joten tarkista ostomahdollisuus kunkin lipun omalta sivulta.

Ostopaikka Mitä voi ostaa Avoinna Maksuvälineet Veturi-tunnistau-tuminen
 
VR Mobiili
(m.vr.fi)
kaukoliikenteen yleisimpiä junalippuja, lemmikki- ja polkupyöräpaikkoja klo 4.00-1.30 yleisimmät credit/debit-maksukortit: Visa ja MasterCard sekä Visa Electron ja Maestro -kortit      X
VR:n verkkokauppa

kaukoliikenteen junalippuja, myös lähiliikenteen sarja- ja kausilippuja sekä Venäjän-liikenteen lippuja

Sarjalippujen paikanvaraukset

klo 4.00-1.30

seuraavissa verkkopankeissa: Nordea, OP-Pohjola, Danske Bank, Tapiola Pankki, Aktia/Sp/Pop, Ålandsbanken, S-Pankki, Handelsbanken

sekä seuraavilla maksukorteilla: Credit/Debit-maksukortit, Visa, Visa Electron, Master Card, American Express
     X
VR asemien lipunmyynti kaukoliikenteen junalippuja ToolTip , Venäjän-liikenteen lippuja, kv. alennuskortteja katso aukioloajat asemien sivuilta käteisellä, Visa, MasterCard ja American Express-korteilla. Diners Club sekä Diners Club Discover -kortit eivät kelpaa toistaiseksi.      X
Lippu-automaatit kaukoliikenteen junaliput
liput taajamajuniin sekä sarja- ja kausiliput
4.00-1.30
öiseen aikaan
(1.30-4.00)
Visa, Visa Electron, MasterCard ja American Express -korteilla. Diners Club sekä Diners Club Discover -kortit eivät kelpaa toistaiseksi.      X
VR Asiakaspalvelu
p. 0600 41 900 (puhelun hinta: 1,99 €/vastattu puhelu + pvm)
kaukoliikenteen liput klo 7-22 Credit/Debit -maksukortit      X
R-kioskit kaukoliikenteen junalippuja ToolTip , myös VR Asiakaspalvelusta varattujen lippujen lunastus varausnumeroa vastaan aukioloajat R-kioskin nettisivuilta R-kioskin hyväksymät maksuvälineet      X
Matkatstot ja muut jälleenmyyjät
 
kaukoliikenteen junaliput matkatoimistojen ja muiden jälleenmyyjien aukioloajat matkatoimistojen ja muiden jälleenmyyjien hyväksymät maksuvälineet  
Useat matkahuollot kaukoliikenteen junaliput matkahuoltojen aukioloajat käteinen sekä kaikki Debit/credit –maksukortit.  
Junien konduktöörit kertalippuja ilman paikkatietoja ToolTip  

Esim. Visa Electron, Diners Club, Diners Club Discover sekä Maestro-kortit eivät kelpaa maksuvälineenä junissa.

 
Kiskobussien juna-automaatit aikuisen, opiskelijan, eläkeläisen ja juniorin Perusliput Eko-luokkaan   yleisimmät maksukortit, ei kuitenkaan Visa Electron  

 

VR Mobiili

Junalipun voit nyt ostaa VR Mobiilista paikasta riippumatta. Mobiilikauppa toimii osoitteessa m.vr.fi. Käytä mobiilikauppaa selaimella tai lataa käyttöä helpottava sovellus.

Mobiilikaupasta selainversiolla ostetut kaukoliikenteen liput toimitetaan tekstiviestinä matkapuhelimeesi sekä pdf-tiedostona sähköpostiisi. Lisäksi saat jokaisesta ostoksestasi tilausvahvistuksen.

Puhelimeen ladatulla mobiilisovelluksella ostetut kaukoliikenteen liput sekä lähiliikenteen vyöhykealueen kertaliput näkyvät sovelluksen Omat liput -kansiossa välittömästi ostotapahtuman jälkeen. Ostetut lisäpalvelut (kaukoliikenteen lemmikkimaksu) näkyvät sähköpostitse toimitetussa lipussa.

Verkkokauppa

Verkkokaupassa lipun osto on nopeaa ja helppoa. Haettuasi haluamaasi yhteysväliä sopivana matkapäivänä hakutuloksissa näkyvät ensimmäisinä hakutuloksiin parhaiten sopivat lähdöt hintatietoineen.

Verkkokauppa näyttää aina halvimman saatavissa olevan junalipun hinnan. Halutessasi voit ostaa lisäpalveluna 10 euron hintaisen Peruutusturvan taikka istumapaikan Ekstra-luokkaan tai InterCity-junan uuteen DuettoPlus-ravintolavaunun yläkertaan.

Ostotapahtuman jälkeen voit valita itsellesi sopivan lipun toimitustavan, esim. viestin sähköpostiisi tai matkapuhelimeesi. Voit myös noutaa lippusi lippuautomaatista tai asemien lipunmyynnistä.

VR asemien lipunmyynti ja lippuautomaatit

Kaukoliikenteen junalippuja myydään 10 palveluasemalla: Helsinki, Tikkurila, Järvenpää, Hyvinkää, Tampere, Turku, Lahti, Jyväskylä, Oulu, Kemijärvi. Voit tarkistaa asemien aukioloajat ja palvelut sekä lippuautomaattien sijainnin asemien sivuilta.

Kun junalippu ostetaan aseman lipunmyynnistä, lipun hinta on 1 € kalliimpi kuin itsepalvelukanavista ostettaessa.
 

VR Asiakaspalvelu

Voit nyt ostaa lippuja myös soittamalla VR Asiakaspalveluun, p. 0600 41 900 (puhelun hinta: 1,99 €/vastattu puhelu + pvm). Ostaessasi lipun puhelimitse sinun tulee antaa asiakasneuvojalle kortin tiedot. Ostamasi liput toimitetaan sinulle sähköpostiin tai mobiilina matkapuhelimeen.

R-kioskit

R-kioskeilta voit ostaa yleisimpiä kotimaan kaukoliikenteen junalippuja. Myös erikoispaikkojen (esim. allergia-, lemmikki-, polkupyörä- ja pyörätuolipaikat) valitseminen on mahdollista kertalippujen yhteyteen. R-kioskeilta ei voi ostaa makuupaikkoja eikä AutoJuna-paketteja.

Kun junalippu ostetaan R-kioskilta, lipun hinta on 1 € kalliimpi kuin itsepalvelukanavista ostettaessa.

Kaukoliikenteen junaliput voit lunastaa R-kioskeilta. Varaa lippu VR Asiakaspalvelusta p. 0600 41 900 (puhelun hinta 1,99 €/ vastattu puhelu + pvm) ja lunasta se R-kioskilta varausnumeroa vastaan. Erillistä toimitusmaksua R-kioskeista lunastettavista junalipuista ei peritä.

VR:n jälleenmyyjät

Kaukoliikenteen junalippuja voi ostaa myös matkatoimistoista ja muilta jälleenmyyjiltä eri puolilla Suomea. Voit tiedustella lähintä myyntipistettä VR Asiakaspalvelusta, p. 0600 41 900.

Junalippuja myyvät myös seuraavat Matkahuollon myyntipisteet: Helsinki, Forssa, Iisalmi, Kajaani, Kemi, Pori, Porvoo, Rauma, Salo, Savonlinna, Varkaus sekä seuraavat Matkahuollon asiamiespisteet: Loimaa, Raahe, Lempäälä, Pieksämäki, Huittinen, Sastamala, Harjavalta, Oulainen, Pietarsaari, Ylivieska, Sodankylä, Tornio ja Kankaanpää. Katso toimipisteiden tiedot (Matkahuolto)

Matkahuollossa kelpaavat käteinen sekä kaikki debet/credit –maksukortit. Matkahuollossa ei voi muuttaa tai peruuttaa VR:ltä ostettuja tai R-kioskilta lunastettuja junalippuja.

Junien konduktöörit

Junissa voi ostaa konduktööreiltä junalippuja ilman paikkatietoja. Säästölippuja ei myydä junissa, vaan junasta ostettavat liput ovat lippuja Eko- tai Ekstra-luokkaan.

Junasta ostetun Eko-luokan junalipun hinta on sama kuin Peruslipun hinta yli 60 vrk ennen matkan alkua ostettaessa. Tähän hintaan lisätään palvelumaksu:

  • Suorilla taajamayhteyksillä 0,50 €
  • 0–76 km matkoilla 3,00 €
  • Yli 76 km matkoilla 6,00 €

Palvelumaksu on matkustajakohtainen.

Junalippuun ei lisätä palvelumaksua, kun lapsi matkustaa junassa yksin.

Huom! Varmennettavat kortit kuten esimerkiksi Visa Electron, Diners Club, Diners Club Discover ja Maestro-kortit eivät kelpaa maksuvälineenä junissa.

Kiskobussien juna-automaatit

Kiskobussien juna-automaateista voi ostaa aikuisen, opiskelijan, eläkeläisen ja juniorin Peruslippuja Eko-luokkaan. Automaatilla voi maksaa käteisen lisäksi yleisimmillä maksukorteilla Visa Electronia lukuun ottamatta.

Etukäteen tai junan automaatista ostettuja kertalippuja ei tarvitse leimata. Sarjaliput leimataan junan automaatilla.

Lisätietoja maksamisesta kiskobussin juna-automaatilla

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Usein kysyttyä

Miksi verkkokaupan viimeisissä hakutuloksissa ei näy hintatietoja?

Verkkokaupassa näkyvät ensimmäisinä hakuehtoihin parhaiten sopivat lähdöt, ja asiakkaiden pyynnöstä hakutulosten määrää on lisätty huomattavasti. Sivulla näkyvien viimeisten lähtöjen tiedot latautuvat hitaammin, eivätkä ne tule aina heti näkyviin. Halutessasi saat tiedot esiin klikkaamalla ko. lähtöä.


Millä todistan henkilöllisyyteni, kun matkustan lähi- tai kaukoliikenteen kausilipulla, koulumatkalipulla tai VR-eläkeläistodistuksella?

Kausilipulla matkustaessasi sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi virallisella henkilökortilla, passilla tai ajokortilla.

Miten varaan sarjalipun paikan?

Valitse vr.fi-etusivun verkkokaupparuudusta välilehti Sarjalipun paikanvaraus. Kirjoita sarjalipussasi näkyvä tilausnumero ko. kenttään ja valitse paikkojen lukumäärä, käyttämäsi yhteysväli, lähtöpäivä ja –aika. Jatka klikkaamalla Varaa paikkasi. Halutessasi voit valita paikan vaunukartalta tai esittää paikkatoiveen. Valitse sitten toimitustavaksi paikkatiedon lähettämiseksi sähköpostiin tai matkapuhelimeesi. Lopuksi saat vahvistuksen paikanvarauksesta.

Miten verkkokaupassa tehdyt ostokset maksetaan?

Voit maksaa junaliput Credit/Debit-maksukortilla Nordean, Sampo Pankin, Osuuspankin, Danske Bankin, Aktian, Säästöpankkien, Paikallisosuuspankkien, Tapiola Pankin, Ålandsbankenin, Handelsbankenin, Nooan tai S-Pankin verkkopankin kautta. Käyttäjätunnuksen ja tunnusluvut, jotka tarvitset verkossa maksamista varten, saat omasta pankistasi. Luottokorttimaksua varten sinulla tulee olla voimassa oleva luottokortti (Visa, Eurocard, Mastercard tai American Express). Maksuvälineenä käy myös Visa Electron -kortti. Maksamisen yhteydessä tarvitaan kortin numero, voimassaoloaika ja kortin nimikirjoituspaneelissa oleva kolminumeroinen kortin tunnus (Card Verification Value). Maksaessasi ostoksia debit/credit -maksukortilla voit valita, maksatko ostoksesi luottokortilla eli credit- ominaisuudella vai pankkikortilla eli debit-ominaisuudella. VR on mukana Verified by Visa -palvelussa. Tällä palvelulla todennat olevasi oikea kortinhaltija antamalla pankkikohtaisesti joko verkkopankkitunnuksesi tai erillisen Verified by Visa -salasanan.

Mikä on lapsen ikäraja?

Alle 4-vuotias lapsi matkustaa maksutta junassa. Kauko- ja vyöhykeliikenteessä uusi lapsen ikäraja on 4-16 v. HSL-alueella kuitenkin alle 7-vuotias matkustaa edelleen ilmaiseksi.

Näytä kaikki

Muutoksia junalippujen ostoon

Junalippujen ostamiseen tulee muutoksia alkuvuodesta 2016. VR haluaa varmistaa junalippujen saannin mahdollisimman vaivattomasti, kun palveluasemien määrä vähenee. Tutustu muutoksiin.

Kotimaan lippujen muutokset

Kansainvälisten lippujen muutokset

Junaliput kiskobussiin

Taajamaliikenteen kiskobusseissa voit nyt ostaa junalippusi junan automaatista. Voit myös hankkia lipun etukäteen useista VR:n junalippujen ostopaikoista. Sarjalipulla matkustavien tulee leimata lippunsa kiskobussin automaatilla. Kiskobusseissa ei jatkossa aina ole konduktöörejä. 

Osta junaliput helposti Ärrältä

R-kioskeilta voit ostaa yleisimpiä kotimaan kaukoliikenteen junalippuja, monia tarjoushintaisia lippuja sekä pääkaupunkiseudun lähiliikenteen vyöhykelippuja.
Katso tarkemmin

VR asemien tunnukset

Voit käyttää VR Mobiilin ja verkkokaupan matkahakua myös asemien tunnusten avulla ja edetä lipun ostoon.

Katso tunnukset

Setelien vastaanottaminen

Aseman lipunmyynnissä vastaanotetaan korkeintaan 200 euron seteleitä kaukoliikenteen lippuja ostettaessa.

Junassa konduktööri vastaanottaa korkeintaan 50 euron seteleitä.


 

Lataa VR Mobiili ja Veturi-kortti älypuhelimeesi!

Veturilaisena voit nyt ladata matkapuhelimeesi VR Mobiili -sovelluksen ja sen mukana tulevan Veturi-kortin, jota näyttämällä osoitat veturilaisuutesi. Veturi-kortilla hyödynnät vaivattomasti Veturi-etuja junissa ja kaikkialla siellä, missä niitä on tarjolla.

Veturi-kortilla 

  • tunnistaudut kätevästi asemilla ja R-kioskilla
  • saat erikoisetuja
  • löydät asiakastietosi helposti
  • osoitat veturilaisuutesi ja oikeutesi erikoisetuihin.

Lue lisää Veturi-kortista