Kausilippu

Kausilippu on paras vaihtoehto, mikäli matkustat lähes joka päivä tietyllä reitillä – uusien alennettujen hintojemme ansiosta kausilippu on entistä edullisempi! Tämä onkin hyvä syy jättää auto kotiin. Mikä parasta, mitä pidemmän kauden valitset sitä edullisempi on hinta per päivä.

 


Lipulla voi matkustaa rajattomasti valituissa junissa ja valitussa matkustusluokassa sen voimassaoloaikana.


Kausilipulla matkustaessasi sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi poliisiviranomaisen myöntämällä henkilökortilla, passilla tai ajokortilla.


Kausilipulla voit matkustaa ilman paikanvarausta. Työmatkustajien suosimissa junissa on varattu kiintiöpaikkoja kausilipulla matkustaville.

 

Kausilippu kelpaa kaikkiin kaukoliikenteen juniin. Kaukoliikenteen kausilipulla voi matkustaa myös lähiliikenteen junassa, jos sellainen omalla yhteysvälillä liikennöi. Jos käytät vain VR:n lähiliikenteen junia, voit ostaa pelkästään niihin kelpaavan kausilipun.

Kausilipulla matkustaville on varattu kiintiöpaikkoja suosituimpiin kaukoliikenteen työmatkajuniin.

 

Henkilöllisyyden todistaminen

Kausilipulla matkustavalla tulee aina olla mukana poliisiviranomaisen myöntämä kuvallinen todistus henkilöllisyydestä. Todistuksena kelpaa henkilökortti, passi tai ajokortti.

 

Kausilippujen hinnat

Kausilippujen edulliset hinnat voit tarkistaa verkkokaupasta tai kysyä soittamalla VR Asiakaspalveluun, p. 0600 41 900 (1,99 €/vastattu puhelu + pvm).

Etsitkö vuoden 2016 kausilippuhintoja? Hinnat 16.2.2016 asti löydät täältä, loppuvuoden hinnat löydät kätevästi verkkokaupasta.

 

Lippuehdot

Edut

Kausilipun päivä hinta on edullisempi mitä pidemmäksi ajaksi kausilipun ostaa. Kausilippu myydään aikuisille ja lapsille.

Voimassaoloaika

Kausilipun voimassaoloaika on vähintään 14 ja enintään 365 vrk.

Matkustusluokka

Eko-luokka tai Ekstra-luokka

Ostopaikka

Kausilipun voit ostaa verkkokaupasta, palveluaseman lipunmyynnistä tai lippuautomaatista, R-kioskilta, puhelimitse VR Asiakaspalvelusta, matkatoimistoista ja VR:n jälleenmyyjiltä/Matkahuollon myyntipisteistä ja asiamiespisteistä (ks.tarkemmin).

Maksaminen

Kausilippu on maksettava verkkokaupassa ja lippuautomaatilla ostotapahtuman yhteydessä ja varatessa puhelimitse (kun lippu noudetaan palveluasemalta, automaatista tai R-kioskilta) on kausilippu maksettava 24 tunnin kuluessa varauksesta.

Toimitustavat

Kausilipun saa tulosteena palveluasemilta, lippuautomaatilta tai R-kioskilta. Verkkokaupassa valinnan mukaan lipun saa sähköpostin liitteenä tai tekstiviestinä matkapuhelimeen.

Muutokset ja peruutukset

Kausilippua ei voi muuttaa eikä peruuttaa.

Kausilipun paikat

Kausilipulla voit matkustaa junissa ilman paikanvarausta. Työmatkustajien suosimissa junissa on varattu kiintiöpaikkoja kausilipulla matkustaville.

Kausilipun tauotus (vain yli 180 päivää voimassaolevat kausiliput)

Mikäli kausilippu on ostettu vähintään 180 päiväksi, voi kerran sen voimassaoloaikana pitää tauon esimerkiksi kesäloman aikana. Tauon pituus voi olla enintään kuukauden verran (31 päivää), ja tauon jälkeen lipussa tulee olla käyttöaikaa vielä vähintään 14 päivää. Kausilipun tauotuksen voit tehdä VR palveluaseman lipunmyynnissä ja puhelimitse VR Asiakaspalvelussa.

 

Kiintiöpaikat junissa

Kausilipulla voit matkustaa ilman paikanvarausta. Työmatkustajien suosimissa junissa on varattu kiintiöpaikkoja kausilipulla matkustaville. 

Päärata

Helsingistä Tampereen suuntaan ja takaisin

Rantarata

Helsingistä Turun suuntaan ja takaisin

Itä-Suomen ja Savon junat

Helsingistä Kouvolan suuntaan ja takaisin

TurkuTampere -rata

Turusta Tampereen suuntaan ja takaisin

Pori–Tampere-rata

Porista Tampereen suuntaan ja takaisin

 

Voit ostaa kausiliput kätevästi tästä

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Vielä ehdit tienata matkarahaa!

Veturilaisten matkasetelin kerrytys on loppusuoralla! Kun ostat kirjautuneena Veturi-tunnuksilla 31.12.2017 asti, voit saada tammikuussa uusia reissuja varten matkasetelin.

Katso miten tienata matkarahaa

 

Hyppää Veturin kyytiin!

Veturi on VR:n ilmainen asiakasohjelma. Veturilaisena saat hyviä etuja ja asiointisi on helpompaa. Veturilaiset myös kuulevat VR:n ajankohtaisista asioista ensimmäisten joukossa ja saavat mahdollisuuden osallistua arvontoihin.

Lue lisää Veturista