Kausilippu

Kausilippu on paras vaihtoehto, mikäli matkustat lähes joka päivä tietyllä reitillä. Mitä pidemmän kauden valitset, sitä edullisempi on hinta per päivä – yksi hyvä syy jättää auto kotiin. Kausilippu on voimassa valitsemasi ajan valitsemallasi reitillä kumpaakin suuntaan.

 


Lipulla voi matkustaa rajattomasti valitulla reitillä molempiin suuntiin, valitussa matkustusluokassa sen voimassaoloaikana.


Kausilipulla matkustaessasi sinun tulee todistaa henkilöllisyytesi poliisiviranomaisen myöntämällä henkilökortilla, passilla tai ajokortilla.


Kausilipulla voit matkustaa ilman paikanvarausta. Työmatkustajien suosimissa junissa on varattu kiintiöpaikkoja kausilipulla matkustaville.

 

Kausilippu kelpaa kaikkiin kaukoliikenteen juniin valitulla reitillä. Kaukoliikenteen kausilipulla voi matkustaa myös lähiliikenteen junassa, jos sellainen omalla yhteysvälillä liikennöi. Jos käytät vain VR:n lähiliikenteen junia, voit ostaa pelkästään niihin kelpaavan kausilipun.

 

Kiintiöpaikat junissa

Kausilipulla voit matkustaa ilman paikanvarausta varatuilla kiintiöpaikoilla. Työmatkustajien suosimissa junissa on varattu kiintiöpaikkoja kausilipulla matkustaville. Katso alta yhteysvälien kiintiöpaikat:

 

Henkilöllisyyden todistaminen

Kausilipulla matkustavalla tulee aina olla mukana poliisiviranomaisen myöntämä kuvallinen todistus henkilöllisyydestä. Todistuksena kelpaa henkilökortti, passi tai ajokortti.

 

Kausilippujen hinnat

Voit tarkistaa kausilippujen hinnat verkkokaupasta tai kysyä soittamalla VR Asiakaspalveluun, p. 0600 41 900 (1,99 €/vastattu puhelu + pvm).

 

Lippuehdot

Edut

Kausilipun päivä hinta on edullisempi mitä pidemmäksi ajaksi kausilipun ostaa. Kausilippu myydään aikuisille ja lapsille.

Voimassaoloaika

Kausilipun voimassaoloaika on vähintään 14 ja enintään 365 vrk. Voit ostaa lipun voimassaolon alkamaan seuraavan 60 vrk sisällä.

Matkustusluokka

Eko-luokka tai Ekstra-luokka

Ostopaikka

Kausilipun voit ostaa verkkokaupasta, palveluaseman lipunmyynnistä tai lippuautomaatista, R-kioskilta, puhelimitse VR Asiakaspalvelusta, matkatoimistoista ja VR:n jälleenmyyjiltä/Matkahuollon myyntipisteistä ja asiamiespisteistä (ks.tarkemmin).

Maksaminen

Kausilippu on maksettava verkkokaupassa ja lippuautomaatilla ostotapahtuman yhteydessä ja varatessa puhelimitse (kun lippu noudetaan palveluasemalta, automaatista tai R-kioskilta) on kausilippu maksettava 24 tunnin kuluessa varauksesta.

Toimitustavat

Kausilipun saa tulosteena palveluasemilta tai R-kioskilta. Verkkokaupassa valinnan mukaan lipun saa sähköpostin liitteenä tai tekstiviestinä matkapuhelimeen.

Muutokset ja peruutukset

Kausilippua ei voi muuttaa eikä peruuttaa.

Kausilipun paikat

Kausilipulla voit matkustaa junissa ilman paikanvarausta. Työmatkustajien suosimissa junissa on varattu kiintiöpaikkoja kausilipulla matkustaville.

Kausilipun tauotus (vain yli 180 päivää voimassaolevat kausiliput)

Mikäli kausilippu on ostettu vähintään 180 päiväksi, voi kerran sen voimassaoloaikana pitää tauon esimerkiksi kesäloman aikana. Tauon pituus voi olla enintään kuukauden verran (31 päivää), ja tauon jälkeen lipussa tulee olla käyttöaikaa vielä vähintään 14 päivää. Kausilipun tauotuksen voit tehdä VR palveluaseman lipunmyynnissä ja puhelimitse VR Asiakaspalvelussa.

 

Voit ostaa kausiliput kätevästi tästä

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Hyppää Veturin kyytiin!

Veturi on VR:n ilmainen asiakasohjelma. Veturilaisena saat hyviä etuja ja asiointisi on helpompaa. Veturilaiset myös kuulevat VR:n ajankohtaisista asioista ensimmäisten joukossa ja saavat mahdollisuuden osallistua arvontoihin.

Lue lisää Veturista