Sarjalippu

Matkustatko useasti samaa yhteysväliä? Suositut sarjaliput ovat pysyvästi edullisia ja ne käyvät kaikkiin juniin lippuun merkityllä reitillä – molempiin suuntiin. Varmista mukava matkasi ja varaa paikkasi etukäteen VR Mobiilista ja verkkokaupasta.
 
 


Saatavilla on 10 ja 30 matkan sarjalippuja. Lippu kelpaa kaikissa junissa lippuun merkityllä yhteysvälillä kumpaankin suuntaan. Sarjalipun yksittäisellä lipulla voi matkustaa vain yhteen suuntaan, mutta kaikkia lippuja ei tarvitse käyttää samaan suuntaan. Voit siis esimerkiksi käyttää yhden lipun menomatkaan ja toisen paluumatkaan.


Sarjalippu ei ole sidottu henkilöön: siihen kuuluvia erillisiä lippuja voi tarvittaessa käyttää useampi henkilö siten, että jokaisella sarjalippua käyttävällä matkustajalla on erillinen tulostettu lippu. Tällöin esimerkiksi koko perhe voi hyödyntää lippuja.


Sarjalippuun voit varata istumapaikan VR Mobiilista, verkkokaupasta, aseman lipunmyynnistä tai VR Asiakastuen kautta numerossa p. 0800 166 888.

Lippuehdot

Hinnat

Sarjalipun hinnan haluamallesi yhteysvälille voit tarkistaa verkkokaupasta.

Alennukset

Alennushintainen sarjalippu on saatavilla lapsille, opiskelijoille ja eläkeläisille

Matkustusluokat

Eko-luokka tai Ekstra-luokka

Ostopaikat

Verkkokaupasta, palveluaseman lipunmyynti tai lippuautomaatti, puhelimitse VR Asiakaspalvelu, R-kioski (10 matkaa), matkatoimistoista ja jälleenmyyjiltä tai Matkahuollon myyntipisteistä ja asiamiespisteistä (kts. tarkemmin).

Maksaminen

Sarjalippu verkkokaupassa ja lippuautomaatilla ostotapahtuman yhteydessä, ja varatessa puhelimitse (kun lippu noudetaan asemalta, automaatista tai R-kioskilta)on maksettava 24 tunnin kuluessa varauksesta.

Voimassaoloaika

Sarjalippu on voimassa 6 kuukautta valitusta voimassaoloajan alkuhetkestä. Sarjalipun voimassaoloajan voi valita alkamaan viimeistään 60 vrk:n päästä ostohetkestä.

Toimitustavat

Sarjalipun saa erillisinä tulosteina palveluasemilta, lippuautomaatilta tai R-kioskilta. Verkkokaupassa valinnan mukaan lipun saa sähköpostin liitteenä joko tiiviinä lippuna tai yksittäisinä tulosteina. Huomaa, että sarjalippua ei voi toimittaa uudelleen.

Muutokset ja peruutukset

Sarjalippua ei voi muuttaa eikä peruuttaa.

Sarjalipun paikanvaraus

Suosittelemme, että varaat istumapaikan etukäteen VR Mobiilissa tai vr.fi:ssä. Voit myös varata paikan palveluaseman lipunmyynnissä tai VR Asiakaspalvelussa. Paikanvarausta voi myös tarvittaessa muuttaa tai peruuttaa palveluaseman lipunmyynnissä tai VR Asiakastuen kautta numerossa p. 0800 166 888 (ma–su klo 7–22, numero on maksuton).

Lue lisää sarjalipun paikanvarauksesta

Matkustaminen

Kaukoliikenteen Pendolino-, IC- ja pikajunissa konduktööri tarkistaa ja leimaa sarjalippusi. Huomaathan, että taajama- ja lähiliikennejunissa sinun tulee esittää lippusi konduktöörille lipunmyyntiosastossa, ja kiskobussissa leimaat lippusi automaatilla.

 

Sarjalipun paikanvaraus

Varmista mukava matkasi ja varaa paikkasi etukäteen VR Mobiilista ja verkkokaupasta. Katso video.

Voit myös varata paikan palveluaseman lipunmyynnistä, lippuautomaatista tai VR Asiakastuen kautta numerossa p. 0800 166 888 (ma–su klo 7–22, numero on maksuton).

Maksullisen lemmikkipaikan voit varata aseman lipunmyynnistä tai VR Asiakaspalvelusta. Lue lisää lemmikin kanssa matkustamisesta.

Sarjalipulla voit nousta junaan myös ilman istumapaikkaa, mutta suosittelemme istumapaikan varaamista.

 

Eläkeläisten sarjalippu

Senioreille ja alle 65-vuotiaille eläkeläisalennusehdot täyttäville henkilöille on oma 10 ja 30 matkan sarjalippu kaukoliikenteen juniin. Matkustaessasi eläkeläisen sarjalipulla sinun tulee esittää alennukseen oikeuttava kortti tai eläkepäätös junassa lipuntarkastuksen yhteydessä.

Katso liput eläkeläisille

 

Opiskelijoiden sarjalippu

Opiskelija-alennusehdot täyttävänä opiskelijana voit käyttää omaa 10 ja 30 matkan sarjalippua kaukoliikenteen junissa. Matkustaessasi opiskelijan sarjalipulla sinun tulee esittää alennukseen oikeuttava kortti tai oppilaitoksen todistus junassa lipuntarkastuksen yhteydessä. Sinun tulee osoittaa henkilöllisyytesi junalipun oston yhteydessä.

Katso liput opiskelijoille

 

Lasten sarjalippu

4–16-vuotiaille matkustajille on oma 10 ja 30 matkan sarjalippu kaukoliikenteen juniin. Lapsen ikä tulee tarvittaessa todistaa junassa lipuntarkastuksen yhteydessä. Alle 4-vuotias lapsi matkustaa junassa maksutta ilman omaa istumapaikkaa.

 

Yrityssarjalippu

Yrityssarjalippu on edullisin ja kätevin vaihtoehto matkustettaessa usein samalla yhteysvälillä. Sarjalippu kelpaa kaikissa junissa lippuun merkityllä yhteysvälillä kumpaankin suuntaan. Yrityssarjalipulla matkustat mukavammin Ekstra-luokassa, jossa hintaan sisältyy päivän lehdet sekä kahvi ja tee. Sarjalippu ei ole henkilökohtainen, joten sitä voi käyttää useampi matkustaja yrityksessä.

Tarjolla on 10 ja 30 matkan sarjalippuja ja ostat ne kätevästi VR yritysverkkokaupasta. Sarjalipun voimassaoloaika on kuusi kuukautta. Sarjalipun voimassaoloajan voi valita alkamaan viimeistään 60 vrk:n päästä ostohetkestä. Lipun hintaan sisältyvän istumapaikan voi varata helposti VR Mobiilista, yritysverkkokaupasta tai VR Asiakaspalvelusta. Yrityssarjalippu on saatavilla myös Eko-luokkaan.

 

Voit ostaa sarjaliput kätevästi tästä

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Tienaa matkarahaa muitta mutkitta!

Raha ei tuo onnea, mutta matkustaminen tuo. Muista kirjautua ja osta omilla tunnuksillasi – voit tienata itsellesi matkarahaa! Käytä siis Veturi-tunnuksiasi aina kun asioit.

Lue lisää matkaseteleistä

Usein kysyttyä

Miten varaan sarjalipun paikan?

Valitse vr.fi-etusivun verkkokaupparuudusta välilehti Sarjalipun paikanvaraus. Kirjoita sarjalipussasi näkyvä tilausnumero ko. kenttään ja valitse paikkojen lukumäärä, käyttämäsi yhteysväli, lähtöpäivä ja –aika. Jatka klikkaamalla Varaa paikkasi. Halutessasi voit valita paikan vaunukartalta tai esittää paikkatoiveen. Valitse sitten toimitustavaksi paikkatiedon lähettämiseksi sähköpostiin tai matkapuhelimeesi. Lopuksi saat vahvistuksen paikanvarauksesta.

Mistä voi varata paikan sarjalipulla matkustettaessa?

Sarjalippuun voi varata maksuttoman istumapaikan verkkokaupasta, VR Mobiilista, asemilta, lippuautomaatista tai soittamalla VR Asiakastukeen p. 0800 166 888 (ma–su klo 7–22, numero on maksuton). Paikanvarausta tehdessäsi tarvitset aina sarjalipun tilausnumeron.

Voiko sarjalipun paikan varata mobiilikaupasta?

Mobiilikaupasta voi varata maksuttoman sarjalipun paikan. Sarjalipun voi ostaa verkkokaupasta, palveluasemien lipunmyynnistä, lippuautomaateista, puhelimitse VR Asiakaspalvelusta ja matkatoimistoista.

Voiko paikanvarauksen perua tai muuttaa menettämättä matkoja?

Kyllä voi. Sarjalipun paikan voi perua tai muuttaa asemalla tai soittamalla VR Asiakaspalveluun ennen junan lähtöä.

Näytä kaikki

Varaa paikkasi mobiilisti!

VR Mobiilin kautta voit varata helposti istumapaikan sarjalipulla matkustaessasi.

Tutustu VR Mobiiliin

Sarjaliput mobiililaitteella

Jos näytät lipuntarkastuksen yhteydessä sarjalippusi mobiililaitteen näytöltä, sinun tulee huolehtia itse, mitkä liput on jo käytetty. Halutessasi voit tallentaa PDF-muotoisen lipun puhelimeesi ja merkitä käytetyt liput Adobe Readerin kommenttitoiminnolla. Myös PDF-sarjalipun alalaidan sivunumerointi auttaa seurannassa.