Sarjalippu

Sarjalipulla matkustat kaikissa junissa lippuun merkityllä reitillä. Lippu ei ole henkilökohtainen, eli voit jakaa sen matkaseuran kesken. Muista varata paikkasi junaan etukäteen!
 


Kaukoliikenteen 10 ja 30 matkan sarjalippu kelpaa kaikissa junissa lippuun merkityllä reitillä – molempiin suuntiin. Sarjalippu on voimassa kuusi kuukautta.


Sarjalippu ei ole sidottu henkilöön: siihen kuuluvia matkoja voi tarvittaessa käyttää useampi henkilö. Kukin matkustaja voi sarjalipun tilausnumerolla varata yksittäisen matkan itselleen.


Sarjalippuun on varattava matka ennen junamatkaa. Tämä onnistuu näppärästi esimerkiksi VR Mobiilissa sekä verkkokaupassa.

 

Osta sarjalippu kätevästi tästä

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

 

Sarjalipun matkan varaus

Sarjalippuun on varattava matka ennen junan aikataulunmukaista lähtöaikaa. Mikäli sarjalipulta ei ole varattu matkaa ennen junaan nousua, sinun tulee ostaa uusi lippu konduktööriltä.

Voit varata sarjalipun matkan VR Mobiilista, verkkokaupasta, asemien lipunmyynnistä tai puhelimitse (p. 0800 133 300, numero on maksuton). Sarjalipun matkan varaus toimii kuten paikanvaraus ja matkaa varatessasi tarvitset sarjalipun tilausnumeron.

Saat yksittäisen matkan junalipun sähköpostin liitteenä tai mobiililippuna. Saat sarjalipun matkavarauksen puhelimeen mobiililippuna, kun verkkokaupassa valitset kohdan ”Lähetä liput eri sähköpostiosoitteisiin". Voit myös halutessasi valita junalipulle noudon, jolloin lippu on noudettavissa paperitulosteena aseman lipunmyynnistä.

Huomaathan, että R-kioskilta ei ole mahdollista varata sarjalipun yksittäisiä matkoja.

Jos haluat lemmikin tai polkupyörän mukaan, ota yhteyttä aseman lipunmyyntiin tai VR Asiakastukeen. Lue lisää lemmikin kanssa sekä polkupyörän kanssa matkustamisesta.

 

Näin varaat matkan VR Mobiilista sekä verkkokaupasta:

 1. Valitse etusivun valikosta ”Sarjalipun matka”
 2. Syötä sarjalippusi tilausnumero sille varattuun kenttään, valitse reittisi suunta (Mistä/Minne) sekä päivämäärä ja ajankohta.
 3. Valitse hakutuloksista sinulle sopivin junavuoro ja jatka mahdolliseen paikanvalintaan.
 4. Jatka määrittelemään sähköpostiosoite, mihin haluat lippusi toimitettavan.

 

Sarjalipun matkan muuttaminen sekä peruuttaminen

Sarjalipun matkan varausta voi tarvittaessa muuttaa tai peruuttaa ennen junan aikataulun mukaista lähtöaikaa asemien lipunmyynnistä tai puhelimitse p. 0800 133 300 (numero on maksuton).

 

Lippuehdot

Hinnat

Voit tarkistaa verkkokaupasta sarjalipun hinnan haluamallesi yhteysvälille.

Alennukset

Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset saavat alennusta sarjalipusta

Matkustusluokat

Voit ostaa sarjalipun Eko- tai Ekstra-luokkaan.

Ostopaikat

Voit ostaa sarjalipun:

 • Verkkokaupasta
 • Asemien lipunmyynnistä
 • Puhelimitse VR Asiakaspalvelusta, p. 0600 41 900
 • R-kioskeilta
 • Matkatoimistoista, jälleenmyyjiltä sekä Matkahuollon myyntipisteistä ja asiamiespisteistä

Katso kaukoliikenteen ostopaikat tarkemmin tästä

Maksaminen

Sarjalippu on maksettava ostotapahtuman yhteydessä.

Varatessa puhelimitse, sarjalippu noudetaan asemalta tai R-kioskilta ja on maksettava 24 tunnin kuluessa varauksesta.

Voimassaoloaika

Sarjalippu on voimassa 6 kuukautta valitusta voimassaoloajan alkuhetkestä. Voit valita sarjalipun voimassaoloajan alkamaan viimeistään 60 vrk:n päästä ostohetkestä.

Sarjalipun matka on voimassa lippuun merkityllä junavuorolla.

Toimitustavat

Sarjalipun tilausvahvistus toimitetaan sähköpostin liitteenä, kun ostat sarjalippusi VR.fi:stä tai VR Asiakaspalvelusta.

Aseman lipunmyynnistä ostaessasi saat sarjalipun sähköpostin liitteenä tai paperitulosteena.

Ostaessasi sarjalipun R-kioskilta, saat sarjalipusta paperitulosteen.

Sarjalipun matkalipun saat sähköpostin liitteenä tai mobiililippuna. Voit myös halutessasi valita junalipulle noudon, jolloin lippu on noudettavissa paperitulosteena aseman lipunmyynnistä.

Muutokset ja peruutukset

Sarjalippua ei voi muuttaa eikä peruuttaa.

Sarjalipun matkaa voi muuttaa ja peruuttaa ennen junan aikataulun mukaista lähtöaikaa vain sarjalipun voimassaoloajan aikana. Sarjalipun matkan voi muuttaa tai peruuttaa asemien lipunmyynnistä tai puhelimitse p. 0800 133 300 (numero on maksuton). Huomaathan, että palveluaseman lipunmyynnissä tehdyistä muutoksista peritään yhden euron palvelumaksu muiden mahdollisten kulujen lisäksi.

Sarjalipun matkan varaus

Sarjalipulta on varattava matka ennen junan aikataulun mukaista lähtöaikaa.

Sarjalipun matkan varaus toimii kuten paikanvaraus ja matkaa varatessasi tarvitset sarjalipun tilausnumeron. Voit varata sarjalipun matkan:

 • Verkkokaupasta
 • VR Mobiilista
 • Asemien lipunmyynnistä
 • Puhelimitse p. 0800 133 300 (numero on maksuton)

Huomaathan, että R-kioskilta ei voi varata eikä noutaa sarjalipun yksittäisiä matkoja.

Matkustaminen

Varattuasi sarjalipulta yksittäisen matkan, saat sarjalipun matkalipun, joka esitetään junissa konduktööreille tai lipun tarkastajille.

Sarjalippu sellaisenaan ei oikeuta matkustukseen.

Sarjalippuun on varattava matka ennen junaan nousemista. Mikäli sarjalippua ei ole vaihdettu junalipuksi ennen junaan nousua, sinun tulee ostaa uusi lippu konduktööriltä.

 

Kaukoliikenteen sarjalippu lähiliikenteen liityntäyhteytenä

Voit ostaa kaukoliikenteen sarjalipun, joka sisältää vaihdon lähiliikenteen alueella. Huomaathan, tällöin lippusi määräasemana pitää olla haluamasi HSL-alueen asema. Kaukoliikenteen junaliput kelpaavat HSL-alueen lähiliikenteen junissa, kun vaihtoaika lähijunaan on korkeintaan 80 minuuttia kaukojunan saavuttua vaihtoasemalle.

Voit esimerkiksi ostaa junalipun Helsingin Lentoasemalle ja vaihtaa kaukojunasta lähijunaan Tikkurilan asemalla. Lue miten ostat junaliput Lentoasemalle

 

Sarjalippu yrityksille

Saatavilla myös yrityssarjalippuja, voit tutustua yritysasiakkaiden junalippuihin tästä.

 

Usein kysyttyä

Miten varaan sarjalipun matkan?

Valitse VR Mobiilin tai vr.fi-etusivun verkkokaupparuudusta välilehti Sarjalipun matkan varaus. Kirjoita sarjalipussasi näkyvä tilausnumero ko. kenttään ja valitse varattavien matkojen määrä, yhteysvälisi suunta, lähtöpäivä ja -aika. Jatka klikkaamalla Varaa matka.
Halutessasi voit valita paikan vaunukartalta tai esittää paikkatoiveen. Valitse sitten lipun toimitustapa: toimitus sähköpostiin tai matkapuhelimeen. Lopuksi saat vahvistuksen matkan varauksesta.
Matkan varaus onnistuu myös asemien lipunmyynnistä sekä puhelimitse VR Asiakastuen kautta p. 0800 133 300 (numero on maksuton).

Mistä voi varata sarjalipun matkan?

Voit varata sarjalipun matkan: vr.fi:stä, VR Mobiilista, asemien lipunmyynnistä sekä puhelimitse VR asiakastuen kautta p. 0800 133 300 (numero on maksuton).

Voiko sarjalipun matkan varata VR Mobiilista?

VR Mobiilista voi varata sarjalipun matkan. Sarjalipun voi ostaa verkkokaupasta, asemien lipunmyynnistä, lippuautomaateista, puhelimitse VR Asiakapalvelusta sekä jälleenmyyjiltä.

Voiko matkan varauksen perua tai muuttaa menettämättä matkoja?

Kyllä voi. Sarjalipun matkan voi perua tai muuttaa asemalla tai soittamalla VR Asiakastukeen p. 0800 166 888 (numero on maksuton). ennen junan aikataulunmukaista lähtöaikaa.

Näytä kaikki

Varaa matka etukäteen

Voit varata sarjalipun matkan myös numerosta:

p. 0800 133 300
avoinna ma–pe klo 5–22
la–su ja arkipyhinä klo 7–22.
Numero on maksuton

Lue lisää miten varata sarjalipun matka

Varaa matkasi mobiilisti!

VR Mobiilin kautta voit varata sarjalipun matkan helposti.

Tutustu VR Mobiiliin