Junat ja vaunut


Pendolino

Pendolino on Suomen nopea juna. Pendolino-junilla voit matkustaa suosituimmilla yhteysväleillä jopa 220 km/h huippunopeudella.

InterCity

InterCity-junissa on monipuoliset palvelut eri matkustajaryhmille. Matkasi taittuu nopeasti pitkilläkin yhteysväleillä. Junissa on myös ravintolavaunu.

Yö- ja autojuna

Yö- ja autojunilla matkustat mukavasti yön yli pohjoiseen leväten. Voit halutessasi ottaa auton mukaan ja jatkaa aamulla virkeänä matkaa.Yöjunat koostuvat makuuvaunuista, päivävaunuista, ravintolavaunusta sekä mahdollisista autonkuljetusvaunuista.

Taajamajuna

Taajamajunat ovat veturivetoisia junia, sähkömoottorijunia tai kiskobusseja. Taajamajunien palvelut vaihtelevat junan vaunuston mukaan. Junissa on Eko-luokan vaunuja.

Allegro-juna

Allegrossa matkustat mukavasti. Junan tilat ovat avarat ja ajattoman tyylikkäät, palvelut monipuoliset. Allegro Bistrossa voit nauttia suomalaisen ja venäläisen keittiön antimista miellyttävässä ympäristössä.

Tolstoi

Tolstoissa on mukavat makuuvaunut ja erillinen korkeasti varusteltu business-vaunu. Ravintolavaunussa voit nauttia venäläiseen tapaan valmistettuja ruokia ja juomia.

Lähijunat

Lähiliikenteen junat ovat uusia Junakalusto Oy:n omistamia Flirt-junia, sähkömoottorijunia (Sm1, Sm2 tai Sm4) tai veturivetoisia Eil-junia. Lähijunien palvelut vaihtelevat junan vaunuston mukaan.

Uusi sähköveturi testiliikenteessä

Siemens on tuonut Suomeen testiliiikenteeseen uuden sähköveturin, joka räätälöidään Suomen olosuhteisiin sopivaksi. VR Groupin tilaamien vetureiden ansiosta junat kulkevat jatkossa entistäkin nopeammin, varmemmin ja energiatehokkaammin.

Tutustu Vectron-sähköveturiin