Junaliput Venäjälle

Suomen ja Venäjän välisen junaliikenteen lippuja voi ostaa verkkokaupasta, puhelimitse asiakaspalvelusta, palveluasemilta sekä useista matkatoimistoista.

 


Junalipun voi ostaa enintään 90 vuorokautta ennen matkaa, kuitenkin ennen junaan nousemista. Junalippu sisältää aina paikkatiedon.


Junalipun hinnasta myönnetään alennusta lapsille sekä ryhmille. Lisäksi alennuksen saavat Interrail-, Eurail-korteilla matkustavat.


Huomaathan, että myös Venäjä–Suomi -suuntaiset alennushintaiset junaliput on ostettava Suomesta, Venäjällä niitä ei myydä.

 

Lipun maksaminen

Varattu junalippu on maksettava vuorokauden kuluessa varauksen tekemisestä. Jos matkan alkuun on alle vuorokausi, tulee lippu maksaa varauksen yhteydessä.

Lipunmyynti Tolstoi-junaan loppuu tuntia ennen junan lähtöä Helsingistä.

Ryhmille on omat maksuehtonsa, joihin voi tutustua Kaupallisissa ehdoissa.

Junalipun oston tai varauksen yhteydessä sinun tulee ilmoittaa kaikkien matkalle lähtevien matkustajien passitiedot (nimi, syntymäaika, passin numero ja kansalaisuus).

Muutos- ja peruutusehdot

 

  • Muutokset on tehtävä viimeistään kuusi tuntia ennen junan lähtöä.

  • Muutos- ja peruutusmaksu: 10 € / matkustaja / lippu

  • Allegro-lipun hintaan sisältyy lähijunayhteys Helsinki-Vantaan lentoasemalle, joka on voimassa 80 minuuttia ennen Allegron lähtöaikaa tai junan saapumisajan jälkeen.

  • Allegro-junat eivät pysähdy Pasilassa.

 

Lapset
  • Lapsen alennus 30%

  • Lastenlippuihin ovat oikeutettuja 6–16 -vuotiaat.

  • Yksi alle 6 -vuotias saa matkustaa aikuisen seurassa maksutta, jos hänelle ei varata omaa paikkaa.

Huom. Lastenlippujen alennuksen saa myös ennakkohintaisista aikuisten lipuista, ei kuitenkaan muista mahdollisista tarjoushinnoista.

 

Lapsi tarvitsee matkustaessaan oman passin! Alaikäisen lapsen huoltajan tai ryhmänjohtajan pitää aina ennen matkaa tarkistaa matkustussäännöt viranomaisilta, jos lapsi matkustaa ilman huoltajaa yksin tai ryhmässä.

Ryhmät
  • Vähintään kuusi aikuista

  • Ryhmän alennus 20% normaalihintaisesta lipusta

Ryhmässä lapsimatkustaja saa lapsialennuksen, ei ryhmäalennusta.

Ryhmäläisten tulisi matkustaa junassa samassa vaunussa. Jos ryhmä on suurempi, ryhmäviisumeita on hankittava siten, että niitä on yksi jokaisessa vaunussa, jossa ryhmäläisiä matkustaa.

 

Huom. Ryhmillä on erilliset maksuehdot. Varaus on maksettava 21 vuorokauden kuluessa varauksesta, mutta kuitenkin viimeistään 30 vuorokautta ennen lähtöä.

Alennuskortit

Suomen ja Venäjän välisessä liikenteessä saa alennusta myös tietyillä kansainvälisillä junakorteilla.

Interrail-kortti: Suomen matkaosuus ilmainen (ei Suomessa asuville reilaajille).

Eurail-kortti: Suomen matkaosuus ilmainen. Eurail-kortti on tarkoitettu Euroopan ulkopuolella asuville.

 

Tarkista lippusi passitiedot huolellisesti

Konduktööri tarkastaa junassa junalipun voimassaolon järjestelmään etukäteen syötettyjen passitietojen perusteella. Passitiedot toimitetaan etukäteen myös raja- ja tulliviranomaisille.

Huom. Mikäli tiedot, esim. matkustajan nimi tai syntymäaika, on annettu väärin, konduktöörillä tai vaununhoitajalla on oikeus olla ottamatta matkustajaa junaan.

 

Osta junalippu Venäjälle

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

E-viisumi ei toistaiseksi käy Allegrossa

Matkustajat eivät vielä voi käyttää e-viisumia matkustaessaan rajan yli Allegro-junalla. Venäjän viranomaisten mukaan teknisestä valmiudesta johtuva viive on väliaikainen ja e-viisumi on tulossa myös junaliikenteeseen myöhemmin, arviolta viimeistään vuonna 2021.

Edullisesti Venäjälle!

Allegro vie nopeasti ja edullisesti Helsingistä Pietariin, keskelle metropolia. Lähtöjä on 4 päivässä

Allegro-junan hinnat

Matkusta yön yli Moskovaan! Tolstoi-juna vie Moskovaan kerran päivässä.

Tolstoi-junan hinnat

Muista viisumi!

Muistathan, että junalipun lisäksi matkalle tarvitaan myös viisumi. Muista varata viisumin hankkimiseen tarpeeksi aikaa.

Lähdössä junalla Venäjälle?

Lisätietoja Venäjälle suuntautuvasta junaliikenteestä

p. 0600 41 900
1,99 € /vastattu puhelu + pvm
ma–su klo 7–22

Huom! Älä tuo villisianlihaa Suomeen

EU:n rajojen lähettyvillä erityisesti Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Ukrainassa esiintyy afrikkalaista sikaruttoa. Tauti ei tartu ihmiseen, mutta levitessään Suomeen voi vaarantaa suomalaisen sianlihan tuotannon.

Jahtimatkoja on syytä välttää. Kaikkien lihatuotteiden tuliaistuonti on kiellettyä Venäjältä, Valko-Venäjältä ja Ukrainasta.

Lue lisää afrikkalaisesta sikarutosta

Venäjän-liikenteen junalipulla lentoasemalle

Suomen ja Venäjän välisen liikenteen junalippu kelpaa junalippuna lentoasemalle, et tarvitse erillistä junalippua lentoasemalle vievään pääkaupunkiseudun lähijunaan (HSL-alueella).

Lentoasemalle vievään lähijunaan voi vaihtaa Tikkurilassa, Pasilassa tai Helsingissä. Lippu on voimassa lentoasemalle vievissä junissa 80 minuuttia Venäjän-junan saavuttua vaihtoasemalle. Vastaavasti lippu on voimassa aikaisintaan 80 minuuttia ennen Venäjän-junan lähtöä vaihtoasemalta.

Lisätietoja