Junaliput lentoasemalle

Kaukoliikenteen junalipulla lentoasemalle

Kotimaan kaukoliikenteen junalippu (myös sarja- ja kausilippu) kelpaa sellaisenaan ilman lisämaksua lentoasemalle asti, kun lipun määräasemaksi on valittu Helsinki Lentoasema. Et tarvitse tuolloin erillistä junalippua lentoasemalle vievään pääkaupunkiseudun lähijunaan (HSL-alueella).

Kaukoliikenteessä lentoasemalle vievään lähijunaan voi vaihtaa Tikkurilassa, Pasilassa tai Helsingissä. Lippu on voimassa lentoasemalle vieviin juniin 80 minuuttia kaukoliikenteen junan saavuttua vaihtoasemalle.

Toimi siis näin, kun haluat jatkaa lentoasemalle:

  1. Ostaessasi kaukoliikenteen junalippua valitse määräasemaksi Helsinki Lentoasema.

  2. Vaihda junaa Pasilassa, Tikkurilassa tai Helsingissä 80 minuutin kuluessa kaukojunan saavuttua vaihtoasemalle.

  3. Lentoasemalle vievät I-junat lähtevät Tikkurilassa raiteelta 4, Pasilassa raiteelta 2 ja P-juna raiteelta 9. Voit tutustua Tikkurilan asemaan netissä.

  4. Helsingistä pääset lentoasemalle I- ja P-junilla.

 

Vastaavasti voit matkustaa lähijunalla Lentoaseman asemalta Tikkurilaan, Pasilaan tai Helsinkiin, kun valitset junan lähtöasemaksi Lentoaseman. Lippu on voimassa aikaisintaan 80 minuuttia kaukoliikenteen junan lähtöajasta vaihtoasemalta.

Kaukoliikenteen junaliput kelpaavat myös muualla HSL-alueen liikenteessä, kun vaihtoaika lähijunaan on korkeintaan 80 minuuttia kaukojunan saavuttua vaihtoasemalle. Lipun määräasemana pitää tuolloin olla haluttu HSL-alueen asema.

Suosittelemme vain 10 € maksavan Peruutusturvan hankkimista, jolloin varaudut mahdolliseen matkan peruuttamiseen jo etukäteen. Peruutusturvan ansiosta saat junalipun hinnan takaisin, mikäli matkasuunnitelmasi muuttuvat ja joudut peruuttamaan junamatkasi.

 

Lähiliikenteen junalipulla

Kotimaan lähiliikenteen junalippu (myös sarja- ja kausilippu) kelpaa sellaisenaan ilman lisämaksua lentoasemalle asti, kun lipun määräasemaksi on valittu Helsinki Lentoasema.

Lentoasemalle matkustaessa muista vaihtaa junaa oikealla vaihtoasemalla. Voit tutustua karttoihin, jotka näyttävät sinulle oikeat vaihtoasemat, kun matkustat Lahden tai Riihimäen suunnilta lentoasemalle.

Jos sarja- tai kausilippusi määräasema on muu kuin lentoasema, voit ostaa jatkolipun. Lue lisää lähiliikenteen sarjalipusta tai kausilipusta

Tutustu lähiliikenteen alueeseen ja vaihtoasemiin

Lue lisää lähiliikenteen lipuista

 

HSL:n junalipulla

Helsingin lentoasema sijaitsee Vantaalla. Helsinkiin matkustettaessa tarvitaan seutulippu, kun taas Tikkurilaan matkustetaan Vantaan sisäisellä lipulla. Tarkista myös HSL:n lippujen ostomahdollisuudet lentoasemalla.

Lisätietoja lipuista (HSL)

Lippujen myyntipaikkahaku (HSL)

 

Venäjän-liikenteen junalipulla lentoasemalle

Suomen ja Venäjän välisen liikenteen junalippu kelpaa sellaisenaan junalippuna lentoasemalle, et tarvitse tuolloin erillistä junalippua lentoasemalle vievään pääkaupunkiseudun lähijunaan (HSL-alueella).

Lentoasemalle vievään lähijunaan voi vaihtaa Tikkurilassa, Pasilassa tai Helsingissä. Lippu on voimassa lentoasemalle vievissä junissa 80 minuuttia Venäjän-junan saavuttua vaihtoasemalle.

Lentoasemalle kulkevat

  • I-junat Tikkurilasta raiteelta 4. Voit tutustua Tikkurilan asemaan netissä

  • I-junat Pasilassa raiteelta 2 ja P-junat raiteelta 9

  • I- ja P-junat Helsingistä

Kulku lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoaseman ja juna-aseman suora kulkuyhteys on avattu matkustajille. Molemmat terminaalit sijaitsevat lähellä liukuportaita.

Tutustu Kehärataan!

Olemme koonneet Kehäradasta ja sen liikenteestä kokonaisuuden. 

Tietoa Kehäradasta