Junaliput lentoasemalle

Kaukoliikenteen junalipulla lentoasemalle

Kotimaan kaukoliikenteen junalippu (myös sarja- ja kausilippu) kelpaa sellaisenaan ilman lisämaksua lentoasemalle asti, kun lipun määräasemaksi on valittu Helsinki Lentoasema. Et tarvitse tuolloin erillistä junalippua lentoasemalle vievään pääkaupunkiseudun lähijunaan (HSL-alueella).

Kaukoliikenteessä lentoasemalle vievään lähijunaan voi vaihtaa Tikkurilassa, Pasilassa tai Helsingissä. Lippu on voimassa lentoasemalle vieviin juniin 80 minuuttia kaukoliikenteen junan saavuttua vaihtoasemalle.

Toimi siis näin, kun haluat jatkaa lentoasemalle:

  1. Ostaessasi kaukoliikenteen junalippua valitse määräasemaksi Helsinki Lentoasema.

  2. Vaihda junaa Pasilassa, Tikkurilassa tai Helsingissä 80 minuutin kuluessa kaukojunan saavuttua vaihtoasemalle.

  3. Lentoasemalle pääset I- ja P-junilla.

 

Vastaavasti voit matkustaa lähijunalla Lentoaseman asemalta Tikkurilaan, Pasilaan tai Helsinkiin, kun valitset junan lähtöasemaksi Lentoaseman. Lippu on voimassa aikaisintaan 80 minuuttia kaukoliikenteen junan lähtöajasta vaihtoasemalta.

Kaukoliikenteen junaliput kelpaavat myös muualla HSL-alueen liikenteessä, kun vaihtoaika lähijunaan on korkeintaan 80 minuuttia kaukojunan saavuttua vaihtoasemalle. Lipun määräasemana pitää tuolloin olla haluttu HSL-alueen asema.

 

VR:n lähiliikenteen junalipulla

VR:n lähiliikenteen junalippu (myös sarja- ja kausilippu) kelpaa sellaisenaan ilman lisämaksua lentoasemalle asti, kun lipun määräasemaksi on valittu Helsinki Lentoasema.

Jos sarja- tai kausilippusi määräasema on muu kuin lentoasema, voit ostaa jatkolipun. Lue lisää lähiliikenteen sarjalipusta tai kausilipusta

Tutustu lähiliikenteen alueeseen ja vaihtoasemiin

Lue lisää lähiliikenteen lipuista

 

HSL:n junalipulla

Lue lisää yhteyksistä Helsinki-Vantaan lentoasemalle HSL:n sivuilta

Lisätietoja lipuista (HSL)

Lippujen myyntipaikkahaku (HSL)

 

Venäjän-liikenteen junalipulla lentoasemalle

Suomen ja Venäjän välisen liikenteen junalippu kelpaa sellaisenaan junalippuna lentoasemalle, et tarvitse tuolloin erillistä junalippua lentoasemalle vievään pääkaupunkiseudun lähijunaan (HSL-alueella).

Lentoasemalle vievään lähijunaan voi vaihtaa Tikkurilassa, Pasilassa tai Helsingissä. Lippu on voimassa lentoasemalle vievissä junissa 80 minuuttia Venäjän-junan saavuttua vaihtoasemalle.

Lentoasemalle kulkevat

  • I-junat Tikkurilasta raiteelta 4. Voit tutustua Tikkurilan asemaan netissä

  • I-junat Pasilassa raiteelta 2 ja P-junat raiteelta 9

  • I- ja P-junat Helsingistä

Tutustu Kehärataan!

Olemme koonneet Kehäradasta ja sen liikenteestä kokonaisuuden. 

Tietoa Kehäradasta