Jukka Jalosen Top 5 -ravintolat Pietarissa

jukka jalonen

 

Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen vietti kaudet 2012‒14 Pietarissa paikallisen ylpeyden, jääkiekkoseura SKA:n, peräsimessä. Pietari jäi Jalosen mieleen kansainvälisenä kaupunkina.

”Tykkäsin Pietarista kovasti. Kaupungissa on rento ilmapiiri, paljon nähtävää ja hyviä ravintoloita. Liikenne tuntui aluksi sekavalta, mutta siinä on oma logiikkansa, jonka pikkuhiljaa oppii”, Jalonen muistelee.

Jalonen asui pääkatu Nevski prospektin varressa, ja kadun lukuisat ravintolat ja kahvilat ehtivät tulla tutuksi.

 

1. Moskva

Tyylikäs, moderni ravintola Stockmannin Nevski Center -kauppakeskuksen ylimmässä kerroksessa. Kattoterassilta on hienot näkymät Nevski prospektille. Kansainvälinen keittiö: ruokalistalta löytyy niin italialaista, sushia kuin grillattuakin.

Moskva, Nevski prospekt 114 (kauppakeskus Nevski Center).

Lähin metroasema Ploštšad Vosstanija.

 

2. Francesco

Francesco on sisustettu entisaikojen varakkaaksi italialaiskodiksi. Ravintola on yksi Pietarin parhaista italialaisista.

Francesco, Suvorovski prospekt 47.

Lähin metroasema Tšerniševskaja.

 

3. Ribeje

Pihviravintola Ribejeta kehutaan musiikista ja mausta: annokset maustetaan espanjalaisittain oliiviöljyllä, valkosipulilla ja yrteillä. Sisustus on rennon pubimainen.

Ribeje, Kazanskaja ulitsa 3.

Lähin metroasema Nevski prospekt.

 

4. Terrassa

Terrassa on 300 m2:n kattoterassiravintola, josta voi ihailla Nevski prospektin vilinää ja Kazanskin katedraalia aterian lomassa. Ravintola tarjoilee kansainvälistä fuusioruokaa.

Terrassa, Kazanskaja ulitsa 3.

Lähin metroasema Nevski prospekt.

 

5. Café Jam

Café Jam on Pietarin epävirallinen ”Suomi-ravintola”. Mukava tunnelma, suomalaisia työntekijöitä ja pohjoismainen menu. Ravintolassa näytetään myös esimerkiksi Suomen jääkiekon runkosarjan pelejä.

Café Jam, Ryleeva ulitsa 12.

Lähin metroasema Tšerniševskaja.
 

 

Kuva: Leijonat.fi