Joensuusta Helsinkiin

Nauti mukavasta junamatkasta Helsinkiin! Voit valita useista päivittäisistä lähdöistämme itsellesi parhaimman junavuoron ja nauttia nopean rennosta kyydistä perille saakka. Säästölipulla on aina edullista matkustaa – olitpa opiskelija, eläkeläinen tai lapsi. Muista ostaa Säästölippusi ajoissa!

 

Osta halvat junaliput Joensuu–Helsinki -reitille

Matkusta Joensuusta Helsinkiin helposti ja nopeasti junalla. Valitse sopiva matkustusajankohta ja hinta. Kun ostat lippusi ajoissa, säästät enemmän.

 

Helsinkiin helposti junalla

Vaikka Joensuun ja Helsingin välinen etäisyys on noin 440 kilometriä, matka-aika on nopeimmillaan vain reilut neljä tuntia. Nopein junavuoro Helsinkiin on Pendolino-juna, joka lähtee aikaisin aamulla. InterCity-junalla on taas neljä suoraa vuoroa joka päivä sekä yksi suora vuoro, joka kulkee arkisin ja lauantaisin. Matkan varrella junat pysähtyvät muun muassa Imatralla ja Lappeenrannassa.

 

Tiesitkö tämän Joensuun ja Helsingin välisestä reitistä?

Kun matkaat Joensuusta Helsinkiin, juna kulkee Karjalan radalla. Karjalan rataosuus on Kouvolasta Joensuuhun, joka on pituudeltaan noin 326 kilometriä. Suurin osa Suomen radoista on yksiraiteisia, mutta Joensuulta Helsinkiin matkatessa, radan loppuosa Luumäeltä Kouvolaan on kaksiraiteista. Saavuttuasi Helsinkiin voit ihailla Eliel Saarisen suunnittelemaa, 1900-luvun alkupuolella valmistunutta Helsingin päärautatieasemaa valtavine kaariovineen ja korkeine halleineen. Helsingin keskustassa sijaitseva rautatieasema on arkkitehtuuriltaan kekseliäs ja arvokas.

Muista katsoa junat kartalla -palvelusta, missä junat kulkevat tällä hetkellä Joensuun ja Helsingin välillä!

 

Junat Joensuun ja Helsingin välillä pysähtyvät näillä asemilla

 

Matkalle Helsinkiin – katso videolta matkavinkit

Kesällä 2017 Iina ja Paula matkustivat junalla ympäri Suomen tutustuen eri kaupunkeihin. Lähtisitkö sinä kesäretkelle Pasilaan? Katso videosta Iinan ja Paulan vinkit Helsinkiin!