Helsinki–Tampere

Ei tarvitse lähteä muualle, kun Tampereelle pääsee näin kätevästi! Pääset matkustamaan Helsingistä Tampereelle nyt todella edullisesti. Lähde matkaan milloin haluat, ja valitse useista päivittäin lähtevistä vuoroista itsellesi sopivimman. Perille pääset joutuisasti, nopeimmillaan vain puolessatoista tunnissa. Säästölipulla on aina edullista matkustaa – olitpa opiskelija, eläkeläinen tai lapsi. Muistathan ostaa Säästölippusi hyvissä ajoin!
 

Osta halvat junaliput Helsinki–Tampere -reitille

Matkusta Helsingistä Tampereelle helposti ja nopeasti junalla. Valitse sopiva matkustusajankohta ja hinta. Kun ostat lippusi ajoissa, säästät enemmän.

 

Seuraavat vuorot Helsingistä Tampereelle

 

Helsinki–Tampere junalla

Tampereelle nopeasti

Helsingin ja Tampereen välimatka on noin 180 kilometriä. Matka junalla Helsingistä Tampereelle sujuu nopeimmillaan puolessatoista tunnissa. Kun aloitat matkan Helsingin rautatieasemalta ja jäät junasta Tampereen rautatieasemalla, nopein vaihtoehto on Pendolino, jolla matka-aika on 1 tunti 29 minuuttia. InterCity-junalla matka kestää 1 h 46 minuuttia, ja juna pysähtyy myös neljällä muulla asemalla reitin varrella. Helsingistä Tampereelle pääsee junalla arkena 38 kertaa päivässä, ja lippujen hinta alkavat 10 eurosta.

Helsingin ja Tampereen välillä on Pasilan, Tikkurilan, Riihimäen, Hämeenlinnan, Toijalan sekä Lempäälän asemat. Katso junakohtaiset pysähtymispaikat aikatauluhausta.

 

Matka-aika hyötykäyttöön

Junalla etäisyys tuntuu lyhyeltä, ja voit käyttää matka-ajan mielesi mukaan huolehtimatta liikenteestä tai ruuhkista. Matkan aikana ehdit vaikkapa lukea noin 80 sivua dekkaria tai työskennellä rauhassa. Junissa on useita pistokepaikkoja. Nälkäkään ei pääse yllättämään, sillä junien ravintolapalvelut tarjoavat syötävää niin isoon kuin pieneen nälkään. Tutustu junien ravintolapalveluihin.

 

Tiesitkö tämän Helsingin ja Tampereen välisestä reitistä?

Rata Helsingistä Tampereelle on osa Suomen rataverkoston päärataa, ja se on Suomen junaliikenteen merkittävin reittiväli. Tämän reitin varrella suurissa kaupungeissa ja niiden seutukunnissa asuu kolmannes suomalaisista. Junarata Helsingistä Tampereelle saakka valmistui 1876, ja radan alkuosa Helsingistä Hämeenlinnaan on Suomen ensimmäinen rautatie.

 

Junalla ekologisesti Tampereelle

Junamatka on ekologinen valinta. Matka Helsingistä Tampereelle junalla kuluttaa energiaa 82 megajoulea. Hiilidioksidipäästöjä ei synny ollenkaan, koska VR käyttää vesivoimalla tuotettua sähköä. Saman matkan hiilidioksidipäästöt bussilla ovat 9 kg ja henkilöautolla 13 kg.

 

Matkakohteena Tampere – katso video

Kesällä Iina ja Paula matkustivat junalla ympäri Suomen tutustuen eri kaupunkeihin. Viettäisitkö kesäpäiväsi mieluummin Hällänkellarissa vai Hatanpään arboretumissa? Katso videosta Tampereen matkavinkit!