Helsinki–Tampere

Ei tarvitse lähteä muualle, kun Tampereelle pääsee näin kätevästi! Matkustat Helsingistä Tampereelle todella edullisesti, sillä lippu on halvimmillaan 8,90 €. Perille pääset myös joutuisasti, nopeimmillaan vain puolessatoista tunnissa. Säästölipulla on aina edullista matkustaa – olitpa opiskelija, eläkeläinen tai lapsi. Muistathan ostaa Säästölippusi hyvissä ajoin sillä ne myydään nopeasti!
 

Osta halvat junaliput Helsinki–Tampere -reitille

Matkusta Helsingistä Tampereelle helposti ja nopeasti junalla. Valitse sopiva matkustusajankohta ja hinta. Kun ostat lippusi ajoissa, säästät enemmän.

 

Helsinki–Tampere junalla

Tampereelle nopeasti

Helsingin ja Tampereen välimatka on noin 180 kilometriä. Matka junalla Helsingistä Tampereelle sujuu nopeimmillaan puolessatoista tunnissa. Kun aloitat matkan Helsingin rautatieasemalta ja jäät junasta Tampereen rautatieasemalla, nopein vaihtoehto on Pendolino, jolla matka-aika on 1 tunti 29 minuuttia. InterCity-junalla matka kestää 1 h 46 minuuttia, ja juna pysähtyy myös neljällä muulla asemalla reitin varrella. Helsingistä Tampereelle pääsee junalla arkena 38 kertaa päivässä, ja lippujen hinta alkavat 10 eurosta.

Helsingin ja Tampereen välillä on Pasilan, Tikkurilan, Riihimäen, Hämeenlinnan, Toijalan sekä Lempäälän asemat. Katso junakohtaiset pysähtymispaikat aikatauluhausta.

 

Matka-aika hyötykäyttöön

Junalla etäisyys tuntuu lyhyeltä, ja voit käyttää matka-ajan mielesi mukaan huolehtimatta liikenteestä tai ruuhkista. Matkan aikana ehdit vaikkapa lukea noin 80 sivua dekkaria tai työskennellä rauhassa. Junissa on useita pistokepaikkoja. Nälkäkään ei pääse yllättämään, sillä junien ravintolapalvelut tarjoavat syötävää niin isoon kuin pieneen nälkään. Tutustu junien ravintolapalveluihin.

 

Tiesitkö tämän Helsingin ja Tampereen välisestä reitistä?

Rata Helsingistä Tampereelle on osa Suomen rataverkoston päärataa, ja se on Suomen junaliikenteen merkittävin reittiväli. Tämän reitin varrella suurissa kaupungeissa ja niiden seutukunnissa asuu kolmannes suomalaisista. Junarata Helsingistä Tampereelle saakka valmistui 1876, ja radan alkuosa Helsingistä Hämeenlinnaan on Suomen ensimmäinen rautatie.

 

Junalla ekologisesti Tampereelle

Junamatka on ekologinen valinta. Matka Helsingistä Tampereelle junalla kuluttaa energiaa 82 megajoulea. Hiilidioksidipäästöjä ei synny ollenkaan, koska VR käyttää vesivoimalla tuotettua sähköä. Saman matkan hiilidioksidipäästöt bussilla ovat 9 kg ja henkilöautolla 13 kg.

 

Tutustu Tampereen tarjontaan 

Kesäreissu Tampereelle – katso vinkit videolta!

Kesällä Iina ja Paula matkustivat junalla ympäri Suomen tutustuen eri kaupunkeihin. Viettäisitkö kesäpäiväsi mieluummin Hällänkellarissa vai Hatanpään arboretumissa? Katso videosta Tampereen matkavinkit!

 

Muita nähtävyyksiä Tampereella

Kaupungin parhaat maisemat

Kun paikallisilta kysytään, mihin Tampereella kannattaa mennä, vastaus on usein Pyynikin näkötorni. Yli 80-vuotias torni on 26 metriä korkea, ja sen huipulta näkee koko Tampereen.

Näköalatasanteelle pääsee hissillä ja portaita pitkin. Jos tornin näköalat eivät vielä huimaa päätä, voi huipulta tulla alas köyden varassa.

Kelo ja kallio Adventuresin yrittäjä Eero Suvela on järjestänyt muutaman vuoden köysilaskeutumista Pyynikin näkötornista. Ensikertalaiselle kokemus on ikimuistoinen, sillä jos katseen uskaltaa irrottaa hetkeksi köydestä, alapuolella avautuu huima näköala.

Samalla reissulla kannattaa hengähtää näkötornin kahvilassa, josta saa kaupungin parhaat munkit ympäri vuoden. Suussa sulavat munkit leivotaan paikan päällä.

Pyynikin näkötorni
Matka Tampereen rautatieasemalta 2,6 km
Näkötornintie 20

Kelo & kallio Adventures

 

Poliisimuseo ihastuttaa

Hervannassa, noin 20 minuutin bussimatkan päässä keskustasta sijaitsee Suomen ainoa poliisin toimintaa esittelevä museo. Ilmainen museo on oiva matkakohde koko perheelle.

”Monen mielestä museon mielenkiintoisinta antia ovat vanhat poliisiautot ja -moottoripyörät sekä poliisin käyttämät aseet”, kertoo tutkija Maritta Jokiniemi.

Museossa voi esimerkiksi istahtaa mustamaijan penkille, kauhistella 1920–70-luvun surma-aseita ja tutustua vanhaan rikoslaboratorioon.

Museossa on lisäksi lastenosasto, poliisikamari Pokela. Siellä pikkuväki voi pukea päälleen aidonnäköisen poliisiunivormun ja kokeilla erilaisia poliisin tehtäviä. Pokelassa on myös putka ja lasten oma poliisiauto.

Poliisimuseo
Matka Tampereen rautatieasemalta 7,6 km.
Vaajakatu 2

 

Herkkuja moneen makuun

Tamperelaisten lempilounasravintola 4 Vuodenaikaa tarjoilee ranskalaista ruokaa reiluun lounashintaan Tampereen kauppahallissa.

Kymmenen vuoden ajan toimineen ravintolan lounas on äänestetty useasti Suomen parhaaksi. Ravintolan vakioasiakas Kari Helenius voi helposti yhtyä mielipiteeseen.

”Kai se jotakin kertoo, että olen käynyt täällä lounaalla jo kahdeksan vuoden ajan.”

Ravintolan tunnelma on kuin ranskalaisessa bistrossa. Avonaisen keittiön ansiosta asiakkaat näkevät, kun kokit loihtivat annoksia. Ravintolassa ei ole yksittäisiä pöytiä, vaan asiakkaat istuvat kylki kyljessä pitkissä pöydissä.

Ravintola 4 vuodenaikaa
Matka Tampereen rautatieasemalta 700 m
Hämeenkatu 19

 

Näköalapaikalla Solo Sokos Hotel Torni Tampereella

Tampereelle saapuva ei voi olla huomaamatta keskustaan noussutta tornihotellia. Lähes 90 metriä korkea rakennus on Suomen korkein hotelli ja liikerakennus sekä Tampereen toiseksi korkein maamerkki heti Näsinneulan jälkeen.

Ei tarvitse olla hotellin asukas päästäkseen ihailemaan ylimmästä kerroksesta avautuvaa näköalaa. Kattokerroksessa sijaitseva Moro Sky Bar on kaikille avoin. Koko kattotasanteen kokoiseen ravintolan sisätiloihin mahtuu sata ihmistä, ulos kattoterassille 150 ihmistä.

Arkipäivisin Morossa tarjoillaan keittolounasta, iltapäivällä kahvibuffetin antimia, ja illalla toinen toistaan maistuvampia drinkkejä. Pitkän kaupungilla vietetyn päivän jälkeen baari on oiva valinta rentoutumiseen. Ikkunoista avautuva luminen maisema ja baarin lämmin sisustus kutsuvat istahtamaan drinkille tai parille.

Solo Sokos Hotel Torni Tampere
Matka Tampereen rautatieasemalta 350 m
Ratapihankatu 43

 

Osta tästä junaliput Tampereelle

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...