Helsingistä Seinäjoelle

Matka Helsingin ja Seinäjoen välillä taittuu ripeästi, pääset perille vain 2 tunnissa ja 37 minuutissa. Junamatka sujuu myös mukavasti leväten tai työskennellen. Voit valita kätevästi itsellesi parhaimman junavuoron useista päivittäisistä lähdöistämme. Muistathan ostaa Säästölippusi ajoissa ja matkustat edullisimmin – olitpa aikuinen, opiskelija, eläkeläinen tai lapsi.
 

Osta halvat junaliput Helsinki–Seinäjoki -reitille

Matkusta Helsingistä Seinäjoelle helposti ja nopeasti junalla. Valitse sopiva matkustusajankohta ja hinta. Kun ostat lippusi ajoissa, säästät enemmän.

 

Helsinki–Seinäjoki junalla

Helsingistä nopeasti Seinäjoelle junalla

Tiesitkö, että Helsingistä Seinäjoelle on matkaa noin 360 kilometriä? Siitä huolimatta junamatka sujuu nopeimmillaan reilussa kahdessa ja puolessa tunnissa. Seinäjoelta Helsinkiin kulkee 18 junaa joka arkipäivä. Kun lähdet liikkeelle Helsingin rautatieasemalta kohti Seinäjoen asemaa, nopein junavaihtoehtosi on InterCity, joka pysähtyy myös muun muassa Tampereella. Edullisimmat junaliput Helsingistä Seinäjoelle ovat 17,90 euroa.

Katso kartalta, missä junat liikkuvat juuri nyt Helsingin ja Seinäjoen välillä!

 

Hyödynnä matka-aika

Junalla matkustaessa aika rientää ja matkan voi käyttää hyödykseen. Junassa ehdit paneutua hyvään kirjaan tai sarjaan. Ekstra -luokassa voit tehdä rauhassa töitä ja langaton netti toimii koko junassa. Mikäli matkustat perheen pienimpien kanssa, InterCity -junista löydät myös perhehyttipaikan. Matkalla ei tule nälkä, sillä ravintolavaunusta saat niin maittavia aterioita kuin pientä välipalaakin.

 

Hauskoja faktoja Seinäjoen junahistoriasta

Seinäjoen rautatieasema rakennettiin 1969, ja silloin se oli Suomen toiseksi suurin rautatieasema. Seinäjoen kautta kulkevat monet Suomen tärkeimmistä junareiteistä, kuten Helsingin, Oulun ja Vaasan suuntaan ajavat junat. Ennen junamatkaa voi käydä ihailemassa taidetta: Seinäjoen aseman vieressä sijaitsee moderni, hauskasti nimetty Tuolta se tulee, tuolta se tulee -patsas, joka on tehty Seinäjoen kehitykseen vaikuttaneiden rautatieläisten työn kunniaksi.

 

Hillitse hiilidioksidipäästöjä – kulje junalla!

Junamatka on vihreä valinta, sillä juna kuluttaa matkalla Helsingistä Seinäjoelle vain 152 megajoulea sähköä per matkustaja. Hiilidioksidipäästöjä ei synny ollenkaan, koska junat käyttävät vesivoimalla tuotettua sähköä. Saman matkan hiilidioksidipäästöt bussilla ovat 18 kg ja henkilöautolla 26 kg.

 

Junat Helsingistä Seinäjoelle pysähtyvät näillä asemilla