Helsingistä Ouluun

Matkusta Helsingistä Ouluun yhdessä hujauksessa! 600 kilometrin matka taittuu jopa vain 5 tunnissa ja 25 minuutissa. Matkan hintakaan ei tee lovea talouteen, kun Säästölipulla matkustat halvimmillaan 26,70 €. Matkaanlähtö on helppoa, koska voit valita useista lähtevistä vuoroista juuri itsellesi sopivimman. Junareissu taittuu mukavasti töitä tehden tai lepäillen. Matkustat edullisimmin Säästölipulla – olitpa opiskelija, eläkeläinen tai lapsi. Osta Säästölippusi ajoissa!
 

Osta halvat junaliput Helsinki–Oulu -reitille

Matkusta Helsingistä Ouluun helposti ja nopeasti junalla. Valitse sopiva matkustusajankohta ja hinta. Kun ostat lippusi ajoissa, säästät enemmän.

 

Ouluun nopeasti ja edullisesti

Nopeimmillaan matka Helsingin rautatieasemalta Oulun rautatieasemalle taittuu jopa viidessä tunnissa ja 25 minuutissa. Kilometrejä tällä matkalla halki Suomen kertyy jopa 628. Arkipäivinä junia kulkee Helsinki–Oulu -reitillä 12 vuoroa, joten löydät helposti omiin aikatauluihisi sopivan junavaihtoehdon. Matkan hinta ei kaada budjettia: halvimmillaan lipun hinta on 26,70 euroa.

 

Käytä matka-aika rentoutumiseen tai työntekoon

Junalla Helsingin ja Oulun välinen etäisyys tuntuu lyhyeltä, ja voit käyttää matka-ajan mielesi mukaan huolehtimatta liikenteestä tai ruuhkista. Nopein junavaihtoehtosi Helsingistä Ouluun on InterCity, jossa matkustat helposti myös lemmikkien tai perheen pienimpien kanssa. Ekstra -luokassa saat tehtyä töitä rauhassa ja ravintolavaunusta löydät herkullista syötävää.

 

Ookko nää Oulusta – hauskoja faktoja reitistä

Tiesitkö, että Ouluun tehdään vuosittain yli 200 000 matkaa? Oulussa risteävät useat rataosuudet ja se on Pohjois-Suomen tärkein risteysasema. Suomen ainoa raideyhteys 65. leveyspiirin pohjoispuolelle kulkee Oulun kautta. Kaikki junat kulkevat Oulun kautta Lappiin ja monet pohjoisen matkaajat myös vaihtavat Oulussa junaa mennessään itään Kajaaniin, Kuopioon tai Pieksämäkeen.

 

Ekologisesti perille

Junalla matkustus on ympäristöystävällinen valinta. Helsingistä Ouluun matkustaessasi juna kuluttaa 299 megajoulea energiaa. Ympäristöön et päästä hiilidioksidia, sillä junat käyttävät vesivoimalla tuotettua sähköä. Saman matkan hiilidioksidipäästöt bussilla ovat 30kg, henkilöautolla 45kg ja lentokoneella huimat 114kg per matkustaja.

 

Junat Helsingistä Ouluun pysähtyvät näillä asemilla

 

Katso videolta Oulun matkavinkit!

Kesällä Iina ja Paula matkustivat junalla ympäri Suomen tutustuen eri kaupunkeihin. Mitä muuta löytyy Oulusta kuin Toripolliisi, Oulun Kärpät ja majoneesipizza? Katso videosta Oulun matkavinkit!