Helsingistä Kuopioon

Jätä peukalokyydit muille ja kulje Helsingin ja Kuopion välillä mukavasti junalla! Matka sujuu lokoisasti, joko töitä tehden tai rentoutuessa. Hintakaan ei rasita lompakkoa, halvimmillaan junamatka maksaa vain 22,20 €. Edullisinta on reissata Säästölipulla – olitpa opiskelija, eläkeläinen tai lapsi. Säästä ostamalla lippusi ajoissa!
 

Osta halvat junaliput Helsinki–Kuopio -reitille

Matkusta Helsingistä Kuopioon helposti ja nopeasti junalla. Valitse sopiva matkustusajankohta ja hinta. Kun ostat lippusi ajoissa, säästät enemmän.

 

Seuraavat vuorot

 

Ripeästi perille Kuopioon

Kuuluisten Kuopion kalakukkojen äärelle pääsee nopeasti junalla. Matka-aika Helsingistä Kuopion asemalle kestää vain hiukan päälle neljä tuntia. Helsingin ja Kuopion välinen etäisyys on 336 kilometriä. Reitillä juna ohittaa paljon kaunista järvimaisemaa. Kuopioon kulkee neljä suoraa junavuoroa joka päivä. Lisäksi Pendolino-junalla on suora vuoro arkisin ja sunnuntaisin iltapäivästä sekä sunnuntaisin kello viiden jälkeen Helsingistä Kuopioon. Pendolino-junalla matkustaessasi, juna kulkee joko Tampereen tai Kouvolan kautta Helsinkiin.

 

Tiesitkö tämän Helsingin ja Kuopion välisestä reitistä?

Junat Helsingistä Kuopioon kulkee Savon rataa pitkin. Savon rataan kuuluu Kouvola–Iisalmi-väli, joka on pituudeltaan 358 kilometriä. Radan osuus Kouvolasta Kuopioon avattiin vuonna 1889. Kuopion suojeltu asemarakennus taas on helppo tunnistaa sen etuoven ulkonevasta katoksesta ja vaaleasta väristä. Nykyinen, 1934 valmistunut asemarakennus ei kuitenkaan ole Kuopion ensimmäinen asema, vaan edellinen sijaitsi idempänä.

 

Junat Helsingistä Kuopioon pysähtyvät näillä asemilla

 

Matkakohteena Kuopio – katso video

Kesällä 2017 Iina ja Paula matkustivat junalla ympäri Suomen tutustuen eri kaupunkeihin. Mitä muuta Kuopiosta saa kuin kalakukkoa ja muikkupitsaa? Katso videosta Kuopion matkavinkit!