Helsingistä Jyväskylään

Pääset Helsingistä Jyväskylään näppärästi jopa 3 tunnissa ja 13 minuutissa! Junassa on lupa levähtää, tai voit työskennellä rauhassa. Lipun hintakaan ei pahemmin rasita kukkaroa. Muistathan ostaa Säästölippusi ajoissa ja matkustat edullisimmin – olitpa aikuinen, opiskelija, eläkeläinen tai lapsi.

 

Osta halvat junaliput Helsinki–Jyväskylä -reitille

Matkusta Helsingistä Jyväskylään helposti ja nopeasti junalla. Valitse sopiva matkustusajankohta ja hinta. Kun ostat lippusi ajoissa, säästät enemmän.

 

Helsinki–Jyväskylä junalla

Nopeasti Jyväskylään

Helsingin ja Jyväskylän välinen etäisyys on 270 kilometriä, mutta junalla matka taittuu nopeimmillaan 3 tunnissa ja 13 minuutissa. Helsingin juna-asemalta lähtee 17 junaa kohti Jyväskylää joka arkipäivä. Hintakaan ei kaada taloutta, sillä edullisimmillaan lippu maksaa vain 13,40 euroa.

 

Matkaa mukavasti

Reilun kolmen tunnin matkan aikana ehdit katsoa elokuvan älypuhelimestasi tai lukea pitkän dekkarin loppuun. Matkan aikana on myös helppo työskennellä, sillä koko junassa toimii langaton verkko ja pistokepaikkoja löytyy kaikkialta junasta. Olipa sinulla sudennälkä tai pieni makeanhimo, ravintolavaunusta löydät aina sopivat eväät.

 

Tiesitkö tämän Helsingin ja Jyväskylän välisestä junareitistä?

Jyväskylän asema liitettiin Suomen rataverkkoon jo 1897, jolloin myös asemarakennus rakennettiin. Historian havinaa voi aistia Jyväskylän raiteilla sijaitsevalla Seppälänkankaan sivuradalla, jossa kaikki liikenne tapahtuu tätä nykyä pelkästään radankunnossapito- ja museokalustolla.

 

Vihreästi raiteilla

Kun matkustat Helsingistä Jyväskylään junalla, teet samalla myös ekologisen valinnan. Matkalla energiaa kuluu vain 150 megajoulea, eikä hiilidioksidia vapaudu ympäristöön ollenkaan. Autolla samaan matkaan kuluu 270 megajoulea ja 20 kg hiilidioksidipäästöjä. Tutustu päästölaskurilla oman matkasi päästöihin ja energiakulutukseen.

 

Junat Helsingistä Jyväskylään pysähtyvät näillä asemilla

 

Matkakohteena Jyväskylä – katso video

Kesällä Iina ja Paula matkustivat junalla ympäri Suomen tutustuen eri kaupunkeihin. Viettäisitkö kesäsi mieluummin Kreikan saarilla vai Suomen Ateenassa, Jyväskylässä? Katso videosta Jyväskylän matkavinkit!