Helsingistä Joensuuhun

Nauti mukavasta junamatkasta Joensuuhun! Pääset Helsingistä Joensuuhun edullisesti, halvimmillaan vain 22,30 eurolla. Voit valita useista päivittäisistä lähdöistämme itsellesi parhaimman junavuoron ja nauttia nopean rennosta kyydistä perille saakka. Säästölipulla on aina edullista matkustaa – olitpa opiskelija, eläkeläinen tai lapsi. Muista ostaa Säästölippusi ajoissa!

 

Osta halvat junaliput Helsinki–Joensuu -reitille

Matkusta Helsingistä Joensuuhun helposti ja nopeasti junalla. Valitse sopiva matkustusajankohta ja hinta. Kun ostat lippusi ajoissa, säästät enemmän.

 

Helsinki–Joensuu nopeasti junalla

Vaikka Helsingin ja Joensuun välinen etäisyys on noin 440 kilometriä, matka-aika on nopeimmillaan vain reilut neljä tuntia. Nopein ja mukavin junavaihtoehto Helsingin päärautatieasemalta Joensuuhun on InterCity-juna, jolla on viisi suoraa vuoroa päivässä. InterCity-junat pysähtyvät myös muun muassa Imatralla ja Lappeenrannassa. Myös Pendolino-junat kulkevat Joensuuhun kerran päivässä. Junat Helsingistä Joensuuhun saapuvat pääosin raiteelle kolme.

 

Tiesitkö tämän Helsingin ja Joensuun välisestä reitistä?

Kun matkaat Helsingistä Joensuuhun, juna kulkee Karjalan radalla. Karjalan rataosuus on Kouvolasta Joensuuhun, joka on pituudeltaan noin 326 kilometriä. Suurin osa Suomen radoista on yksiraiteisia, mutta Helsingistä Joensuuhun matkatessa, radan alkuosa Kouvolasta Luumäelle on kaksiraiteista. Katso junat kartalla -palvelusta, missä junat kulkevat tällä hetkellä Helsingin ja Joensuun välillä!

 

Tutustu Joensuun juna-asemaan

Joensuun rautatieasema on harvinaislaatuinen: siinä risteävät neljään eri ilmansuuntiin kulkevaa junarataa. Joensuun asema on myös junakohtauspaikka, jossa junat kohtaavat samalla radalla toisensa ja toinen niistä väistää sivuraiteelle. Asemarakennus on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja se on säilytetty 1800-luvun hengessä. Maaliskuussa 1980 Joensuun aseman pihalle pystytettiin muistomerkki. Aseman pihalta löytyvä kunnostettu vanha veturi tunnetaan tuttavallisemmin nimellä ”Ankka”.

 

Junat Helsingistä Joensuuhun pysähtyvät näillä asemilla: