Helsingin jatkoyhteydet

Helsingin päärautatieasema

Kun saavut junalla Helsingin rautatieasemalle, olet jo aivan kaupungin keskustassa. Monet vierailukohteet ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Lisäksi asemalta on hyvät kulkuyhteydet eri puolille Helsinkiä, naapurikaupunkeihin sekä satamiin ja lentokentälle.

 

Helsingin päärautatieasema ympäristöineen

Helsingin asema

Helsingin rautatieasemalla on kattavat vaihtoyhteysmahdollisuudet. Aseman välittömässä yhteydessä on metro sekä raitiovaunupysäkit. Metron esteetön kulku tapahtuu asema-aukiolla olevasta sisäänkäynnistä.

Rautatieaseman kummankin puolen sijaitsevat paikallisliikenteen bussiasemat, joiden lisäksi keskustan kolmas bussiterminaali sijaitsee vain 500 metrin päässä Kampin kauppakeskuksessa. Kampista sijaitsee myös kaukoliikenteenbussiterminaali.
Asemanlipunmyynti piste sijaitsee lounaiskulmassa. Lipunmyynnin lisäksi asemalla on runsaasti lippuautomaatteja asemarakennuksen sisällä sekä raiteiden 4–11 läheisyydessä.

Taksitolpat löytyvät aseman molemmilta puolilta.

 

HSL:n reittiopas

Jatkoyhteydet Vantaan ja muun pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo ja Kauniainen) joukkoliikennevälineillä löydät kätevästi HSL-reittioppaasta. Palvelu tuntee kaikki seudun katuosoitteet ja runsaasti muita kohteita. Joukkoliikenteen yhteyksien lisäksi Reittioppaasta voi hakea myös kävely- ja pyöräilyreittejä.

HSL:n reittiopas

HSL:n internetsivut

 

Laiva

Yhteydet satamiin

Asemalta pääset satamiin paitsi kävellen ja taksilla myös muilla julkisilla kulkuneuvoilla. Helsingin keskustassa sijaitseviin satamiin; Länsisatamaan, Olympiaterminaaliin ja Katajannokan terminaaliin, pääset kätevimmin raitiovaunuilla.  Vuosaaren satamaan kulku onnistuu metrolla ja bussilla. Tarkemmat tiedot HSL:n verkkosivuilta.

Lentokone

Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Lentoasemalle pääsee helposti junalla Kehärataa pitkin. Helsingistä lentoasemalle liikennöivät I-junat Pasilan ja Tikkurilan kautta (matka-aika 27 min) sekä P-junat Huopalahden kautta (matka-aika 32 min) päiväliikenteessä 10 minuutin vuorovälillä. 

Lentoasemalle on toistaiseksi kulku Tietotien läntisen sisäänkäynnin kautta. Tietotieltä on maksuton bussikuljetus lentokentän terminaaleille. Suora sisäänkäynti terminaaleille valmistuu myöhemmin syksyllä. Tietotien sisäänkäynniltä on noin 350 metrin kävelymatka ykkösterminaalille ja 700 metrin kakkosterminaalille.

Katso Helsingin aseman palvelut

Helsingin aseman sivulla voit tutustua aseman palveluihin, aukioloaikoihin, pysäköintialueihin yms. 

Helsingin asemasivulle