Eläkeläiset

Eläkeläisenä voit valita joko huippuedullisen Säästölipun tai eläkeläisalennukseen oikeuttavan Peruslipun. Eläkeläisenä saat 20 % alennuksen Peruslipun hinnasta istumapaikalla matkustaessasi.

 

- 20 %


Kaukoliikenteen junissa yli 65-vuotiaat sekä alle 65-vuotiaat eläkeläiset saavat alennusta jo valmiiksi edullisesta Peruslipun hinnasta sekä 10 ja 30 matkan sarjalipun hinnasta.

- 50 %


Lähiliikenteen alueen junissa matkustaessasi saat eläkeläisenä 50 % eläkeläisalennusta kertalipun sekä 10 matkan sarjalipun hinnasta.

 

Eläkeläisalennus

Eläkeläislipulla voivat matkustaa yli 65-vuotiaat sekä alle 65-vuotiaat eläkeläiset seuraavin ehdoin:

Yli 65-vuotiaat

  • Junassa esitettävä poliisiviranomaisen myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti, kuvallinen Kela-kortti.

Alle 65-vuotiaat eläkeläiset

  • Alennuksen saavat Kelan tai työeläkejärjestelmän mukaiseen eläkkeeseen oikeutetut (Suomessa myönnetyt eläkkeet)
  • Alennukseen oikeutetun tulee esittää junassa VR-E-kortti, kuvallinen Kela-kortti jossa tunnus eläkkeensaaja, kuvaton Kansaneläkkeensaajan kortti tai työeläkeyhtiön myöntämä Työeläkekortti tai eläkepäätös. Kuvattomien kansaneläkkeensaajan, työeläkekorttien ja eläkepäätöksen kanssa on aina esitettävä henkilökortti.
  • Huom! Alennusoikeuden voi osoittaa myös Kansaneläkelaitoksen ulkomaan yksiköstä saadulla todistuksella, josta ilmenee, että asiakas saa eläkettä muusta Euroopan maasta.

HUOM! Mikään osa-aika- tai osatyökyvyttömyyseläke ei oikeuta eläkeläisalennukseen eikä eläkeläiskortin ostoon.

 

Matkusta mukavasti

Eläkeläisenä voit ostaa matkallesi lisää matkustusmukavuutta ostamalla eläkeläislippuusi paikan Ekstra-luokkaan tai DuettoPlus-ravintolavaunun yläkertaan. Ravintolavaunun yläkerran istumapaikan hinta vaihtelee 3–11 euron välillä ja Ekstra-uokan istumapaikan lisäpalvelun hinta 5–17 euron välillä reitin mukaan. Lisäpalveluiden hinta on kaikille matkustajille sama.

 

Vertaile kaukoliikenteen lippuja

  Peruslippu Säästölippu
Eläkeläisalennus -20 %* ei lisäalennuksia
Lippu on voimassa siihen merkittynä päivänä ja siihen merkityssä junassa x x
Näkövammainen tai pyörätuolissa istuva liikuntavammainen matkustaja on oikeutettu maksuttomaan avustajaan. x x
Lipun ostopaikat palveluaseman lipunmyynti, R-kioski, lippuautomaatti, verkkokauppa, VR Mobiili, puhelimitse VR Asiakaspalvelu, matkatoimistot, kiskobussin juna-automaatti ja junan konduktööri palveluaseman lipunmyynti, R-kioski, lippuautomaatti, verkkokauppa, VR Mobiili, puhelimitse VR Asiakaspalvelu, matkatoimistot
Nouto asemalta, tulostus tai toimitus sähköpostin liitteenä tai tekstiviestinä matkapuhelimeen. x x
Toimitus perinteisenä paperilippuna x x
Lipun lähtöpäivän ja -ajan muuttaminen (ei matka reittiä) maksutta 5 €/muutos 5 €/muutos
Lipun peruutus Peruutusturva 10 € lipun oston tai muutoksen yhteydessä Peruutusturva 10 € lipun oston tai muutoksen yhteydessä
Lippuehdot Peruslipun ehdot Säästölipun ehdot
 

*Huom. Kaukoliikenteen Peruslipun hinta eläkeläisalennuksella pyöristetään ylöspäin seuraavaan tasaeuroon.

 

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Usein kysyttyä

Saavatko eläkeläiset ja opiskelijat alennusta autopaketin hinnasta?

Eläkeläinen tai opiskelija ei saa alennusta AutoJuna-pakettiin kuuluvasta junalipusta. AutoJuna-paketti on varsin edullinen tuote, josta ei myönnetä lisäalennuksia.

Näytä kaikki

Alennuskorttien voimassaolo

Muistathan, että alennukseen oikeuttavan kortin tulee olla voimassa koko matkan ajan. Jos kortin voimassaoloaika päättyy matkan aikana, junassa on ostettava täysihintainen lippu.

Henkilöllisyyden todistaminen

Junissa kelpaa poliisiviranomaisen myöntämä todistus henkilöllisyydestä. Todistuksena kelpaa henkilökortti, passi tai ajokortti.