Autojunien palvelut

Autojuna

 
Kun autokin kulkee junassa, voi koko perhe rentoutua. Hyvin nukutun yön jälkeen ajaminenkin taas maistuu. Uudet kaksikerroksiset makuuvaunut ovat mukavia ja tarjoavat perheille tai ryhmille mahdollisuuden matkustaa yhdessä. Alakerran kaksi hyttiä voi yhdistää väliovella, yläkerran hyteissä on oma wc ja suihku. Kaikissa yöjunissa on ravintolavaunu.

 

Autojunat liikennöivät seuraavilla yhteysväleillä:

Tutustu autojunien aikatauluihin

 

Autopaketit

Voit ostaa matkalle edullisen autopaketin, joka sisältää junamatkan ja makuupaikan 1–6 henkilölle sekä auton kuljetuksen. Autopaketin hinnat vaihtelevat matkustuspäivän, yhteysvälin ja matkustajamäärän mukaan, ja sen voi ostaa vaihdottomille yhteyksille.

Autopaketin ostopaikkoja ovat verkkokauppa, palveluasemien lipunmyynti, lippuautomaatti, matkatoimistot tai puhelimitse VR Asiakaspalvelu. Lisäksi R-kioskilta voi lunastaa VR Asiakaspalvelusta varatun autopaketin. Ostaessasi autopakettia itsepalvelukanavasta varaa viereesi auton rekisteriote mm. auton mittojen tarkistamiseksi.

Käyttäessäsi usein autojunaa sinun kannattaa liittyä Veturiin. Antamasi yhteystiedot sekä auton tiedot löytyvät valmiiksi seuraavalla ostokerralla. Jos autosi tiedot muuttuvat, muistathan tehdä muutoksen myös Veturin omiin tietoihin. Jos autosi kokotiedot muuttuvat autopaketin oston jälkeen, varmista autosi kuormauksen onnistuminen soittamalla VR Asiakaspalveluun.

Lisätietoja autopaketista

 

Auton kuormaaminen

Tarkista junalipusta auton kuormausaika ja ole ajoissa paikalla. Voit halutessasi jättää auton VR:n kuormattavaksi. Auton koko vaikuttaa kuormaukseen, joten varmista, että olet ilmoittanut autostasi oikeat mitat autopaketin oston yhteydessä. Huomaa, että kaikki autot eivät mahdu autovaunuun.

Voit tutustua auton kuormaamiseen ja purkamiseen Autojunamatkustuksen ABC -sivulla sekä VR:n autonkuljetusehtojen avulla. 

Tutustu autonkuormauspaikkojen sijaintiin etukäteen. Kuormauspaikkakartoista voit tarkistaa ajo-ohjeisiin sekä kuormauspaikan osoitteen navigaattoriasi varten. Helsingin uusi autojuna-asema sijaitsee Pasilassa.

Autojunien kuormauspaikat

 

Yöjunien palvelut

Makuuvaunussa voit matkustaa mukavasti yön yli etelän ja pohjoisen välillä. Liikenteessä on uusia kaksikerroksisia makuuvaunuja, joissa on nykyaikaiset, monipuoliset palvelut matkustajille, sekä perinteisiä sinisiä makuuvaunuja.

Uusissa makuuvaunuissa on yhdistettäviä hyttejä perheille, asianmukaiset tilat vammaismatkustajille ja nykyaikaiset wc- ja suihkutilat. Lemmikkieläimiä voi kuljettaa kaikissa yöjunissa, samoin kaikissa yöjunissa on ravintolavaunu.

Tutustu makuuvaunujen palveluihin

Koe Lapin elämykset!

Lappi tarjoaa matkailijalle paljon mahdollisuuksia. Voit valita useista lajeista mieleisesi, rentoutua luonnossa tai vain nauttia vapaa-ajastasi. Kokosimme sinulle vinkkejä Lapin matkustukseen.

Lapin vinkit

AutoJunien kuormauspaikat ja -ajat

Tutustu Pasilan autojuna-asemaan ja muiden asemien autonkuormauspaikkoihin sekä ajo-ohjeisiin ennen matkalle lähtöä. Autovaunujen kuormausajat löydät AutoJunien aikatauluista. Saavu kuormauspaikalle hyvissä ajoin.

AutoJunien kuormauspaikat

AutoJunien aikataulut