Autojuna

Autojunapaketti sisältää vaihdottoman yöjunamatkan yhdestä kuuteen matkustajalle sekä ajoneuvolle. Autojunapaketin hinta muodostuu edullisemmaksi kuin paikkojen ostaminen erikseen. Autojunapaketin hinta riippuu matkustusajankohdasta sekä siitä, matkustatko kaksikerrosvaunun ylä- vai alakerrassa.

 


Autojunapaketin voi ostaa myös verkkokaupasta. Katso ohjeet ja varaa auton rekisteriote viereesi aloittaessasi autojunapaketin ostoa.


Liity Veturiin! Antamasi yhteystiedot sekä auton tiedot löytyvät valmiiksi seuraavalla ostokerralla. Seuraavalla kerralla osto sujuu nopeasti ja vaivattomasti.


Jos haluat kuljettaa moottoripyörän tai -kelkan, ole yhteydessä VR Asiakaspalveluun.

 

Osta liput autojunaan tästä!

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

 

Lippuehdot

Hinnat

Autojunapaketin hinnan voit tarkistaa verkkokaupasta.

Ostaminen

Autojunapaketin voit ostaa: verkkokaupasta, palveluasemien lipunmyynnistä, matkatoimistoista, Matkahuollon myyntipisteistä ja asiamiespisteistä (ks.tarkemmin) tai puhelimitse VR Asiakaspalvelusta.

Alennukset

Autojunapaketista ei myönnetä alennusta opiskelijoille, eläkeläisille ja lapsille.

Maksaminen

Autojunapaketti maksetaan ostotapahtuman yhteydessä.

Voimassaoloaika

Autojunapaketti on voimassa lippuun merkittynä päivänä ja siihen merkittyssä junassa.

Toimitustavat

Aseman tai sähköpostin liitteen tuloste, VR Asiakaspalvelusta varatut liput R-kioskin tulosteena.

Muutokset

Voit muuttaa autojunapaketin palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakastuen kautta numerossa p. 0800 166 888 (numero on maksuton). Muutos on tehtävä viimeistään 7 vrk ennen junan lähtöä ja muutosmaksu on 10 % lipun hinnasta. Huomaathan, että palveluaseman lipunmyynnissä tehdyistä muutoksista peritään yhden euron palvelumaksu muiden mahdollisten kulujen lisäksi.

Peruutukset

Voit peruuttaa autojunapaketin 7 vrk ennen junan lähtöä palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse numerossa p. 0800 166 888 (numero on maksuton). Peruutusmaksu on 10 % maksetun lipun hinnasta.

 

Näin ostat autojunapaketin verkkokaupasta

Saat ostettua autojunapaketin kätevästi verkkokaupasta. Varaa viereesi auton rekisteriote ennen kuin aloitat paketin oston. Rekisteriotteesta voit tarkistaa tarvittavat tiedot lipun ostoa varten, kuten esimerkiksi autosi mittatiedot ja rekisterinumeron.

Muista ostaessasi:

 • Mikäli sinulla on asiakastunnukset, kirjaudu niillä ensin sisään. Antamasi yhteystiedot sekä auton tiedot tallentuvat ja löytyvät valmiiksi seuraavalla ostokerralla.

 • Valitse verkkokaupasta haluamasi yhteysväli. Valittavissa ovat ne asemat, joiden välillä autoa voi kuljettaa junassa.

 • Näet hakutuloksissa hakuvalintojasi vastaavat aikataulut ja hintatiedot. Valitse mieleisesi lähtö ja etene halutessasi autojunapaketin ostoon.

 • Valitse sinulle tai seurueellesi sopivat paikat – nauti matkasta joko istumapaikalla tai makuuvaunussa nukkuen.

 • Mikäli valitset paikkatyypiksi makuupaikan, valitset yksittäisiä paikkoja erillisistä hyteistä. Valitsemalla makuuhytti/-hytit, valitset kokonaisia hyttejä.

  • Esimerkiksi: Jos haluat matkustaa kumppanisi kanssa samassa hytissä, valitse makuuhytti sekä hyttityyppi ja -koko. Jos haluat erilliset mies- ja naispaikat eri makuuhytteihin, valitse makuupaikka ja yksi mies- ja naispaikka.

 • Tarkista auton mitat rekisteriotteesta, jotta autollesi voidaan varata riittävä tila kuljetusta varten. Muista ottaa huomioon mahdollinen katolla oleva suksiboksi korkeustietoja antaessa. Auton korkeuden tulee sisältää suksiboksi. Varmista, että annat auton tiedoista korkeuden, pituuden sekä leveyden mitat ovat oikein, sillä muuten auto ei mahdu sille varatulle paikalle junassa. Autopaikka perutaan tässä tapauksessa. VR ei vastaa peruutuksista aiheutuvista kuluista.

 • Muista ilmoittaa oston yhteydessä, kuljetetaanko auton katolla esimerkiksi suksiboksia. Voit tehdä valinnan verkkokaupassa.

 • Syötä auton tiedot ja valitse kuormaatko auton itse vai kuormaako VR autosi puolestasi. Anna yhteystietosi. Jos olet rekisteröitynyt Veturi-asiakkaaksi, aiemmin antamasi tiedot näkyvät sivulla valmiina.

 • Tarkista aina Maksaminen-sivulla antamasi tiedot vielä kerran. Voit myös valita lippujen toimitustavan ja edetä lippujen maksuun.

 • Voit myös varata pelkän autonkuljetuksen, jolloin VR kuormaa autosi puolestasi. Pelkkää autonkuljetusta ei ole mahdollista varata verkkosivujen kautta, vaan varaus tulee tehdä puhelimitse VR Asiakaspalvelun kautta p. 0600 41 900 (1,99 €/vastattu puhelu + pvm) tai palveluaseman lipunmyynnistä.

 • Mikäli kuljetettava auto vaihtuu, otathan ripeästi yhteyttä VR Asiakaspalveluun p. 0600 41 900 (1,99 €/vastattu puhelu + pvm)

Usein kysyttyä

Tuleeko yö- ja autojunien lippuihin ja hintoihin jatkossa muutoksia?

Asiakastutkimusten ja palautteiden perusteella asiakkaat toivovat kilpailukykyisempiä tuotteita ja hintatasoa. Myös yö- ja autojunien lippuja tarkastellaan sen pohjalta, mutta nyt ostettavissa oleviin tuotteisiin ja hintoihin ei toistaiseksi ole tiedossa muutoksia.


Haluaisin ostaa seurueelleni kaksi vierekkäistä makuuhyttiä. Onnistuuko?

Kun ostat makuuhytit viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, makuuhytit sijaitsevat vierekkäin, jos vain junassa on tilaa. Jos teet ostoksen yli 60 vrk ennen matkan alkua, hyttien vierekkäisyyttä ei voida taata.


Kuinka paljon aikaisemmin AutoJuna-paketin voi ostaa?

Verkkokauppa vr.fi ilmoittaa, milloin AutoJuna-paketti tulee myyntiin. Verkkokauppa myös ilmoittaa, mikäli uusinta aikataulua ei ole vielä julkaistu. Suosituimpien yöjunasesonkien osalta viestimme myyntiintuloajan etukäteen vr.fi-sivuilla sekä Veturi-kirjeissä.

Kuinka lapset valitaan verkkokaupassa mukaan autopakettiin?

10-vuotias tai sitä nuorempi lapsi matkustaa maksutta yöjunassa vanhempansa kanssa samassa makuuhytissä, kun hänelle ei osteta omaa makuupaikkaa. (huom! yksi lapsi aikuisen kanssa/vuode). Lapsen maksuttomaan matkustamiseen oikeuttavia junalippuja on saatavilla palveluasemien lipunmyynnissä ja puhelimitse VR Asiakaspalvelussa. 11-16-vuotiaat lapset oman makuupaikan makuuvaunussa matkustettaessa. Matkustajavalintoja tehtäessä heidät lasketaan mukaan aikuisten lukumäärään.  

Miten saan ostettua autopaketin verkkokaupasta?

Valitse verkkokaupan hausta AutoJuna-välilehti. Jos olet menossa tai tulossa Helsinkiin, valitse asemaksi Pasila tai Pasilan autojuna-asema. Valitse matkustajamäärä sen mukaan kuinka monta henkilöä matkustaa. Järjestelmä laskee ensin istumapaikan hinnan valitulle yhteysvälille. Lisää haluamasi makuupaikat tai -hytit ja klikkaa Laske uusi hinta. Antaessasi järjestelmään auton korkeutta tarkista, että mahdollinen suksiboksi sisältyy kyseiseen mittaan. Saat junaliput heti ostotapahtuman yhteydessä. Rekisteröityneenä Veturiin saat tarvittavat junaliput myös verkkokaupan Omista tiedoista. Autojunapaketteja ei toimiteta matkapuhelimeen.

Saavatko eläkeläiset ja opiskelijat alennusta autopaketin hinnasta?

Eläkeläinen tai opiskelija ei saa alennusta AutoJuna-pakettiin kuuluvasta junalipusta. AutoJuna-paketti on varsin edullinen tuote, josta ei myönnetä lisäalennuksia.

Näytä kaikki

Junalipun ostaminen yli 50 päivää aiemmin

Huomaathan, että kun ostat lippua yli 50 päivää aiemmin, pyydämme sinulta sähköpostiosoitettasi. Näin voimme kertoa sinulle, jos junavuoroosi tulee muutoksia, esimerkiksi ratatöiden takia.

Lue lisää junalipun ostamisesta yli 50 päivää aiemmin

Pasilan autojuna-asema

Aseman odotustila on avoinna ma–ke 7–22 ja to–su 6.30–10.30 / 14.15–22.00.

Autojunien kuormauspaikat

Auton koko

Auton koko leveys voi olla korkeintaan 2,20 m ja leveys renkaiden ulkoreunasta reunaan voi olla enintään 2 m. Auton korkeuden pitää sisältää myös mahdollinen suksiboksi.

 

Auton pituus voi olla korkeintaan 5,05 m kiinteine ulokkeineen, esim. vetokoukun kanssa.

 

Täysin katetussa autonkuljetusvaunussa ei voi kuljettaa ylileveitä/painavia pakettiautoja. Esim. seuraavat  mallit eivät sovi autovaunuun: Ford Transit (100 T300 ja isommat), Ford Tourneo Custom ja Ford Transit Custom, Nissan Primastar, Opel Vivaro, Renault Trafic, VW Transporter (uusi korimalli 7/2003 ->), VW Transporter Long, Transporter Caravelle, Transporter Multivan, Toyota Proace ja Hyundai H1.

Varmista pakettiautosi sopivuus kuljetukseen asiakaspalvelusta,
p. 0600 41 900.

Huomaa

Kuormauspaikat ajosiltoineen ja autovaunut on tarkoitettu normaaleille vakiohenkilöautoille.

Ns. madalletut, erityisen matalilla rengasprofiileilla, helma-, etu- ja takaspoilereilla varustetut sekä erikoispakoputkistolla varustetut ajoneuvot kuormaa ja purkaa aina asiakas itse, ja kuljetus autovaunussa tapahtuu asiakkaan omalla vastuulla.