Autojuna

Autojunapaketti sisältää vaihdottoman yöjunamatkan yhdestä kuuteen matkustajalle sekä ajoneuvolle. Autojunapaketin hinta muodostuu edullisemmaksi kuin paikkojen ostaminen erikseen. Autojunapaketin hinta riippuu matkustusajankohdasta sekä siitä, matkustatko kaksikerrosvaunun ylä- vai alakerrassa.

 


Autojunapaketin voi ostaa myös verkkokaupasta. Katso ohjeet ja varaa auton rekisteriote viereesi aloittaessasi autojunapaketin ostoa.


Liity Veturiin! Antamasi yhteystiedot sekä auton tiedot löytyvät valmiiksi seuraavalla ostokerralla. Seuraavalla kerralla osto sujuu nopeasti ja vaivattomasti.


Jos haluat kuljettaa moottoripyörän tai -kelkan, ole yhteydessä VR Asiakaspalveluun.

 

Osta liput autojunaan tästä!

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

 

Lippuehdot

Hinnat

Autojunapaketin hinnan voit tarkistaa verkkokaupasta.

Ostaminen

Autojunapaketin voit ostaa: verkkokaupasta, palveluasemien lipunmyynnistä, matkatoimistoista, Matkahuollon myyntipisteistä ja asiamiespisteistä (ks.tarkemmin) tai puhelimitse VR Asiakaspalvelusta.

Alennukset

Autojunapaketista ei myönnetä alennusta opiskelijoille, eläkeläisille ja lapsille.

Maksaminen

Autojunapaketti maksetaan ostotapahtuman yhteydessä.

Voimassaoloaika

Autojunapaketti on voimassa lippuun merkittynä päivänä ja siihen merkittyssä junassa.

Toimitustavat

Aseman tai sähköpostin liitteen tuloste, VR Asiakaspalvelusta varatut liput R-kioskin tulosteena.

Muutokset

Voit muuttaa autojunapaketin palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakastuen kautta numerossa p. 0800 166 888 (numero on maksuton). Muutos on tehtävä viimeistään 7 vrk ennen junan lähtöä ja muutosmaksu on 10 % lipun hinnasta. Huomaathan, että palveluaseman lipunmyynnissä tehdyistä muutoksista peritään yhden euron palvelumaksu muiden mahdollisten kulujen lisäksi.

Peruutukset

Voit peruuttaa autojunapaketin 7 vrk ennen junan lähtöä palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse numerossa p. 0800 166 888 (numero on maksuton). Peruutusmaksu on 10 % maksetun lipun hinnasta.

 

Näin ostat autojunapaketin verkkokaupasta

Saat ostettua autojunapaketin kätevästi verkkokaupasta. Varaa viereesi auton rekisteriote ennen kuin aloitat paketin oston. Rekisteriotteesta voit tarkistaa tarvittavat tiedot lipun ostoa varten, kuten esimerkiksi autosi mittatiedot ja rekisterinumeron.

Muista ostaessasi:

 • Mikäli sinulla on asiakastunnukset, kirjaudu niillä ensin sisään. Antamasi yhteystiedot sekä auton tiedot tallentuvat ja löytyvät valmiiksi seuraavalla ostokerralla.

 • Valitse verkkokaupasta haluamasi yhteysväli. Valittavissa ovat ne asemat, joiden välillä autoa voi kuljettaa junassa.

 • Näet hakutuloksissa hakuvalintojasi vastaavat aikataulut ja hintatiedot. Valitse mieleisesi lähtö ja etene halutessasi autojunapaketin ostoon.

 • Valitse sinulle tai seurueellesi sopivat paikat – nauti matkasta joko istumapaikalla tai makuuvaunussa nukkuen.

 • Mikäli valitset paikkatyypiksi makuupaikan, valitset yksittäisiä paikkoja erillisistä hyteistä. Valitsemalla makuuhytti/-hytit, valitset kokonaisia hyttejä.

  • Esimerkiksi: Jos haluat matkustaa kumppanisi kanssa samassa hytissä, valitse makuuhytti sekä hyttityyppi ja -koko. Jos haluat erilliset mies- ja naispaikat eri makuuhytteihin, valitse makuupaikka ja yksi mies- ja naispaikka.

 • Tarkista auton mitat rekisteriotteesta, jotta autollesi voidaan varata riittävä tila kuljetusta varten. Muista ottaa huomioon mahdollinen katolla oleva suksiboksi korkeustietoja antaessa. Auton korkeuden tulee sisältää suksiboksi. Varmista, että annat auton tiedoista korkeuden, pituuden sekä leveyden mitat ovat oikein, sillä muuten auto ei mahdu sille varatulle paikalle junassa. Autopaikka perutaan tässä tapauksessa. VR ei vastaa peruutuksista aiheutuvista kuluista.

 • Muista ilmoittaa oston yhteydessä, kuljetetaanko auton katolla esimerkiksi suksiboksia. Voit tehdä valinnan verkkokaupassa.

 • Syötä auton tiedot ja valitse kuormaatko auton itse vai kuormaako VR autosi puolestasi. Anna yhteystietosi. Jos olet rekisteröitynyt Veturi-asiakkaaksi, aiemmin antamasi tiedot näkyvät sivulla valmiina.

 • Tarkista aina Maksaminen-sivulla antamasi tiedot vielä kerran. Voit myös valita lippujen toimitustavan ja edetä lippujen maksuun.

 • Voit myös varata pelkän autonkuljetuksen, jolloin VR kuormaa autosi puolestasi. Pelkkää autonkuljetusta ei ole mahdollista varata verkkosivujen kautta, vaan varaus tulee tehdä puhelimitse VR Asiakaspalvelun kautta p. 0600 41 900 (1,99 €/vastattu puhelu + pvm) tai palveluaseman lipunmyynnistä.

 • Mikäli kuljetettava auto vaihtuu, otathan ripeästi yhteyttä VR Asiakaspalveluun p. 0600 41 900 (1,99 €/vastattu puhelu + pvm)

Junalipun ostaminen yli 50 päivää aiemmin

Huomaathan, että kun ostat lippua yli 50 päivää aiemmin, pyydämme sinulta sähköpostiosoitettasi. Näin voimme kertoa sinulle, jos junavuoroosi tulee muutoksia, esimerkiksi ratatöiden takia.

Lue lisää junalipun ostamisesta yli 50 päivää aiemmin

Pasilan autojuna-asema

Aseman odotustila on avoinna ma–ke 7–22 ja to–su 6.30–10.30 / 14.15–22.00.

Autojunien kuormauspaikat

Auton koko

Auton koko leveys voi olla korkeintaan 2,20 m ja leveys renkaiden ulkoreunasta reunaan voi olla enintään 2 m. Auton korkeuden pitää sisältää myös mahdollinen suksiboksi.

 

Auton pituus voi olla korkeintaan 5,05 m kiinteine ulokkeineen, esim. vetokoukun kanssa.

 

Täysin katetussa autonkuljetusvaunussa ei voi kuljettaa ylileveitä/painavia pakettiautoja. Esim. seuraavat  mallit eivät sovi autovaunuun: Ford Transit (100 T300 ja isommat), Ford Tourneo Custom ja Ford Transit Custom, Nissan Primastar, Opel Vivaro, Renault Trafic, VW Transporter (uusi korimalli 7/2003 ->), VW Transporter Long, Transporter Caravelle, Transporter Multivan, Toyota Proace ja Hyundai H1.

Varmista pakettiautosi sopivuus kuljetukseen asiakaspalvelusta,
p. 0600 41 900.

Huomaa

Kuormauspaikat ajosiltoineen ja autovaunut on tarkoitettu normaaleille vakiohenkilöautoille.

Ns. madalletut, erityisen matalilla rengasprofiileilla, helma-, etu- ja takaspoilereilla varustetut sekä erikoispakoputkistolla varustetut ajoneuvot kuormaa ja purkaa aina asiakas itse, ja kuljetus autovaunussa tapahtuu asiakkaan omalla vastuulla.