AutoJuna-paketti

AutoJuna-paketti sisältää vaihdottoman yöjunamatkan yhdestä kuuteen matkustajalle sekä ajoneuvolle. AutoJuna-paketin hinta muodostuu edullisemmaksi kuin paikkojen ostaminen erikseen. AutoJuna-paketin hinta riippuu matkustusajankohdasta sekä siitä, matkustatko kaksikerrosvaunun ylä- vai alakerrassa.

 

Lapin yöjunien liput ovat myynnissä 4.10.2017 saakka (aikataulut voimassa 9.12.2017 asti).

 


AutoJuna-paketin voi ostaa myös verkkokaupasta. Katso ohjeet ja varaa auton rekisteriote viereesi aloittaessasi AutoJuna-paketin ostoa.


Liity Veturiin! Antamasi yhteystiedot sekä auton tiedot löytyvät valmiiksi seuraavalla ostokerralla. Seuraavalla kerralla osto sujuu nopeasti ja vaivattomasti.


Jos haluat kuljettaa moottoripyörän tai -kelkan, ole yhteydessä VR Asiakaspalveluun.

 

Lippuehdot

Hinnat

AutoJuna-paketin hinnan voit tarkistaa verkkokaupasta.

Ostaminen

AutoJuna-paketin voit ostaa: verkkokaupasta, palveluasemien lipunmyynnistä, lippuautomaatista, matkatoimistoista ja VR:n jälleenmyyjiltä/Matkahuollon myyntipisteistä ja asiamiespisteistä (ks.tarkemmin) tai puhelimitse VR Asiakaspalvelusta.

Alennukset

AutoJuna-paketista ei myönnetä alennusta opiskelijoille, eläkeläisille ja lapsille.

Maksaminen

Verkkokauppa ja lippuautomaatti: AutoJuna-paketti maksetaan ostotapahtuman yhteydessä.

Muista ostopaikoista varatut liput on maksettava ostotapahtuman yhteydessä, kun

 • varaus tehdään alle 24 tuntia ennen junan lähtöä
 • varaus tehdään junaan, jonka lähtöön on yli 60 vrk.

Muuten liput tulee maksaa 24 h kuluessa varauksesta. Jos varausta ei makseta määräaikaan mennessä, liput vapautuvat uudelleen myyntiin.

Voimassaoloaika

AutoJuna-paketti on voimassa lippuun merkittynä päivänä ja siihen merkittyssä junassa.

Toimitustavat

Aseman, lippuautomaatin tai sähköpostin liitteen tuloste, VR Asiakaspalvelusta varatut liput R-kioskin tulosteena.

Muutokset

Voit muuttaa AutoJuna-paketin palveluaseman lipunmyynnissä viimeistään 7 vrk ennen junan lähtöä, palvelumaksu 10 % lipun hinnasta. Jos olet ostanut lipun VR Asiakaspalveluun kautta, voit tehdä muutoksen myös puhelimitse VR Asiakastuen kautta numerossa p. 0800 166 888 (ma–su klo 7–22, numero on maksuton). Muutosmaksu 10 % lipun hinnasta.

Peruutukset

Voit peruuttaa AutoJuna-paketin 7 vrk ennen junan lähtöä palveluaseman lipunmyynnissä (peruutusmaksu 10 % lipun hinnasta). Jos et ole vielä maksanut lippua tai olet ostanut lipun VR Asiakastuen kautta, voit peruuttaa sen myös puhelimitse numerossa p. 0800 166 888 (ma–su klo 7–22, numero on maksuton) (maksetun lipun peruutusmaksu 10 % lipun hinnasta).

 

Näin ostat AutoJuna-paketin verkkokaupasta

Saat ostettua AutoJuna-paketin kätevästi verkkokaupasta. Varaa viereesi auton rekisteriote ennen kuin aloitat paketin oston. Rekisteriotteesta voit tarkistaa tarvittavat tiedot lipun ostoa varten, kuten esimerkiksi autosi mittatiedot ja rekisterinumeron.

Muista ostaessasi:

 • Mikäli sinulla on Veturi-tunnukset, kirjaudu niillä ensin sisään. Antamasi yhteystiedot sekä auton tiedot löytyvät valmiiksi seuraavalla ostokerralla.
 • Valitse verkkokaupasta haluamasi yhteysväli. Valittavissa ovat ne asemat, joiden välillä autoa voi kuljettaa junassa.
 • Näet hakutuloksissa hakuvalintojasi vastaavat aikataulut ja hintatiedot. Valitse mieleisesi lähtö ja etene halutessasi AutoJuna-paketin ostoon.
 • Valitse sinulle tai seurueellesi sopivat paikat – nauti matkasta joko istumapaikalla tai makuuvaunussa nukkuen.
 • Mikäli valitset paikkatyypiksi makuupaikan, valitset yksittäisiä paikkoja erillisistä hyteistä. Valitsemalla makuuhytti/-hytit, valitset kokonaisia hyttejä.
  • Esimerkiksi: Jos haluat matkustaa kumppanisi kanssa samassa hytissä, valitse makuuhytti sekä hyttityyppi ja -koko. Jos haluat erilliset mies- ja naispaikat eri makuuhytteihin, valitse makuupaikka ja yksi mies- ja naispaikka.
 • Tarkista auton mitat rekisteriotteesta, jotta autollesi voidaan varata riittävä tila kuljetusta varten. Varmista, että annat auton mitat oikein, sillä muuten auto ei mahdu sille varatulle paikalle junassa. Autopaikka perutaan tässä tapauksessa. VR ei vastaa peruutuksista aiheutuvista kuluista.
 • Muista ilmoittaa oston yhteydessä, kuljetetaanko auton katolla esimerkiksi suksiboksia. Voit tehdä valinnan verkkokaupassa.
 • Syötä auton tiedot ja valitse kuormaatko auton itse vai kuormaako VR autosi puolestasi. Anna yhteystietosi. Jos olet rekisteröitynyt Veturi-asiakkaaksi, aiemmin antamasi tiedot näkyvät sivulla valmiina.
 • Tarkista aina Maksaminen-sivulla antamasi tiedot vielä kerran. Voit myös valita lippujen toimitustavan ja edetä lippujen maksuun.
 • Voit myös varata pelkän autonkuljetuksen, jolloin VR kuormaa autosi puolestasi. Pelkkää autonkuljetusta ei ole mahdollista varata verkkosivujen kautta, vaan varaus tulee tehdä puhelimitse VR Asiakaspalvelun kautta p. 0600 41 900 (1,99 €/vastattu puhelu + pvm) tai palveluaseman lipunmyynnistä.
 • Mikäli kuljetettava auto vaihtuu, otathan ripeästi yhteyttä VR Asiakaspalveluun p. 0600 41 900 (1,99 €/vastattu puhelu + pvm)

 

Osta liput AutoJunaan tästä!

Lisää opiskelija, lapsi, eläkeläinen...

Usein kysyttyä

Tuleeko yö- ja autojunien lippuihin ja hintoihin jatkossa muutoksia?

Asiakastutkimusten ja palautteiden perusteella asiakkaat toivovat kilpailukykyisempiä tuotteita ja hintatasoa. Myös yö- ja autojunien lippuja tarkastellaan sen pohjalta, mutta nyt ostettavissa oleviin tuotteisiin ja hintoihin ei toistaiseksi ole tiedossa muutoksia.


Haluaisin ostaa seurueelleni kaksi vierekkäistä makuuhyttiä. Onnistuuko?

Kun ostat makuuhytit viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, makuuhytit sijaitsevat vierekkäin, jos vain junassa on tilaa. Jos teet ostoksen yli 60 vrk ennen matkan alkua, hyttien vierekkäisyyttä ei voida taata.


Kuinka paljon aikaisemmin autopaketin voi ostaa?

Autopaketti kannattaa ostaa hyvissä ajoin, sillä sesonkiaikoina autopaikat ovat hyvin suosittuja. Veturi-asiakkaana voit hakea ennakkoon varatut paikat 60 vrk ennen matkan alkua verkkokaupan Omista tiedoista, muussa tapauksessa palveluaseman lipunmyynnistä tai soittamalla VR Asiakaspalveluun, p. 0600 41 900. Jos ostat autopaketin alle 60 vrk matkan alkuun, saat junaliput heti ostotapahtuman yhteydessä.

Kuinka lapset valitaan verkkokaupassa mukaan autopakettiin?

10-vuotias tai sitä nuorempi lapsi matkustaa maksutta yöjunassa vanhempansa kanssa samassa makuuhytissä, kun hänelle ei osteta omaa makuupaikkaa. (huom! yksi lapsi aikuisen kanssa/vuode). Lapsen maksuttomaan matkustamiseen oikeuttavia junalippuja on saatavilla palveluasemien lipunmyynnissä ja puhelimitse VR Asiakaspalvelussa. 11-16-vuotiaat lapset oman makuupaikan makuuvaunussa matkustettaessa. Matkustajavalintoja tehtäessä heidät lasketaan mukaan aikuisten lukumäärään.  

Miten saan ostettua autopaketin verkkokaupasta?

Valitse verkkokaupan aikatauluhausta Autopaketit-välilehti. Jos olet menossa tai tulossa Helsinkiin, valitse asemaksi Pasila tai Pasilan autojuna-asema.Valitse matkustajamäärä sen mukaan kuinka monta henkilöä matkustaa.Järjestelmä laskee ensin istumapaikan hinnan valitulle yhteysvälille. Lisää haluamasi makuupaikat tai –hytit ja klikkaa Laske uusi hinta. Antaessasi järjestelmään auton korkeutta tarkista, että mahdollinen suksiboksi sisältyy kyseiseen mittaan. Jos matkaan on aikaa yli 60 vrk, saat matkastasi tilausvahvistuksen. Rekisteröityneenä asiakkaana saat tarvittavat junaliput verkkokaupan Omista tiedoista, kun matkaan on aikaa alle 60 vrk, muussa tapauksessa palveluaseman lipunmyynnistä tai soittamalla VR Asiakaspalveluun, p. 0600 41 900. Jos ostat autopaketin alle 60 vrk matkan alkuun, saat junaliput heti ostotapahtuman yhteydessä. Autopaketteja ei toimiteta matkapuhelimeen.

Saavatko eläkeläiset ja opiskelijat alennusta autopaketin hinnasta?

Eläkeläinen tai opiskelija ei saa alennusta AutoJuna-pakettiin kuuluvasta junalipusta. AutoJuna-paketti on varsin edullinen tuote, josta ei myönnetä lisäalennuksia.

Näytä kaikki

Pasilan AutoJuna-asema

Aseman odotustila on avoinna ma–ke 7–22 ja to–su 6.30–10.30 / 14.15–22.00.

AutoJunien kuormauspaikat

Auton koko

Auton leveys voi olla korkeintaan 2.20 m.

Auton pituus voi olla korkeintaan 5,05 m kiinteine ulokkeineen, esim. vetokoukun kanssa.

Tarkista autojen maksimikorkeudet täältä

Täysin katetussa autonkuljetusvaunussa ei voi kuljettaa ylileveitä/painavia pakettiautoja. Esim. seuraavat  mallit eivät sovi autovaunuun: Ford Transit (100 T300 ja isommat), Ford Tourneo Custom ja Ford Transit Custom, Nissan Primastar, Opel Vivaro, Renault Trafic, VW Transporter (uusi korimalli 7/2003 ->), VW Transporter Long, Transporter Caravelle, Transporter Multivan, Toyota Proace ja Hyundai H1.

Kuormattavan auton tulee sopia autovaunuun siten, että kuljettaja pääsee vaivatta poistumaan autosta.

Varmista pakettiautosi sopivuus kuljetukseen asiakaspalvelusta,
p. 0600 41 900.

Hyppää Veturin kyytiin!

Veturi on VR:n ilmainen asiakasohjelma. Veturilaisena saat hyviä etuja ja asiointisi on helpompaa. Veturilaiset myös kuulevat VR:n ajankohtaisista asioista ensimmäisten joukossa ja saavat mahdollisuuden osallistua arvontoihin.

Lue lisää Veturista

Huomaa

Kuormauspaikat ajosiltoineen ja autovaunut on tarkoitettu normaaleille vakiohenkilöautoille.

Ns. madalletut, erityisen matalilla rengasprofiileilla, helma-, etu- ja takaspoilereilla varustetut sekä erikoispakoputkistolla varustetut ajoneuvot kuormaa ja purkaa aina asiakas itse, ja kuljetus autovaunussa tapahtuu asiakkaan omalla vastuulla.