Ajankohtaiset uutiset

1.9.2020

Juna on turvallisin tapa matkustaa ruskaretkelle Lappiin – toimme myyntiin kuusi uutta yöjunavuoroa syyskuulle

Ruskasesonki on nurkan takana ja moni suunnittelee tänä vuonna matkaa pohjoiseen. Ennustettua paremman kysynnän vuoksi toimme myyntiin ylimääräisiä yöjunavuoroja Kolariin ja Rovaniemelle syyskuussa. Yöjunassa matkustat turvallisesti omassa makuuvaunussasi, ja voit myös kuljettaa oman auton autovaunussa. Osta yöjunaliput täältä.

 

Lisätyt yöjunavuorot:

menojunat: 

 • la 12.9. Helsingistä Kolariin

 • to 17.9. ja la 19.9. Helsingistä Rovaniemelle

paluujunat:

 • su 13.9. Kolarista Helsinkiin

 • pe 18.9. ja su 20.9. Rovaniemeltä Helsinkiin

syyslomaviikoilla (myynnissä 8.9. lähtien)

 • la 10.10. ja la 17.10. Helsingistä Kolariin

 • su 11.10. ja su 18.10. Kolarista Helsinkiin

 • su 11.10. ja to 15.10. Helsingistä Rovaniemelle

 • ma 12.10. ja pe 16.10.  Rovaniemeltä Helsinkiin


28.8.2020

Jorvaksen aseman pysähdyksissä häiriöitä

Kaikki U-, L- ja X-junat eivät tällä hetkellä pysähdy Jorvaksen asemalla. Väylävirasto tekee asemalla laituri- ja ratapiharemonttia, minkä vuoksi laiturit ovat normaalia lyhyemmät. Siksi pitkien, kaksirunkoisten junien kaikkia ovia ei ole mahdollista avata asemalla.

Jos junassa on konduktööri, kulkusuuntaan nähden jälkimmäisen rungon ovet suljetaan Jorvaksen pysähdyksen ajaksi ja ulos pääsee vain ensimmäisestä junarungosta. Junarunkojen välillä ei pääse siirtymään sisäkautta, joten jos olet jäämässä pois Jorvaksen asemalla, varmistathan että matkustat etummaisessa junarungossa. 

Pyrimme järjestämään konduktöörit mahdollisimman moneen U-, L- ja X-junaan, mutta välillä voi olla tilanteita, joissa juna joudutaan liikennöimään ilman konduktööriä. Silloin juna ohittaa Jorvaksen aseman pysähtymättä, sillä emme voi ohjata matkustajia poistumaan junasta laiturin ulkopuolelle työmaa-alueelle.

Väylävirasto on kertonut pidentävänsä laituria väliaikaisesti kahden viikon kuluessa, jonka jälkeen pysähdymme taas normaalisti myös Jorvaksessa. Kuulutamme näistä väliaikaisista järjestelyistä kaikissa U-, L- ja X-junissa. Pahoittelemme asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa!

 


14.8.2020

Rantaradan ratatyöt pitkittyvät – kaukojunille 10–25 minuutin myöhästymisiä, aamun ja iltapäivän nopeat junavuorot tauolle

Väyläviraston teettämät ratatyöt Rantaradalla jatkuvat odotettua pidempään, mikä vaikuttaa kaukojunaliikenteeseen Helsingin ja Turun välillä. Ratatöistä aiheutuvien nopeusrajoitusten vuoksi kaukojunat jäävät kyseisellä välillä 10–25 minuuttia aikataulusta myöhään. Lisäksi aamun ja iltapäivän nopeat junavuorot Helsingin ja Turun välillä jäävät toistaiseksi tauolle. Lähijunaliikenne kulkee normaalisti. 

Väylävirasto teettää ratatöitä Helsingin ja Turun välisellä rantaradalla, minkä vuoksi radalla ei voida ajaa normaalia nopeutta. Ennakoitua pidempään kestävien nopeusrajoitusten vuoksi asiakkaiden tulee varautua kaukojunissa Helsingin ja Turun välillä toistaiseksi 10–25 minuutin myöhästymisiin.

Lisäksi Helsingin ja Turun väliset, nopeat aamun ja iltapäivän junavuorot perutaan toistaiseksi liikenteestä. Ennakkoon perumisella pyritään minimoimaan ratatöiden vaikutukset liikenteelle sekä varmistamaan vaihtoyhteyksien säilyminen mahdollisimman sujuvina. Nopeita junavuoroja, jotka pysähtyvät Helsingin ja Turun lisäksi vain Pasilassa ja Kupittaalla, on kulkenut arkipäivisin kaksi: Turusta Helsinkiin klo 07:05 ja Helsingistä Turkuun klo 16:06 (S 975 ja S 976).

Pyrimme olemaan yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, jotka ovat ostaneet lipun Helsingin ja Turun välille tai väliasemille lähiviikoille. Asiakkaat voivat olla mahdollisista lipun muutoksista yhteydessä myös suoraan asiakaspalveluumme, p. 0800 166 88 (ma-pe klo 5-22, veloitukseton).


13.8.2020

Turvallisuustoimet junassa lisääntyvät – VR suosittelee kasvomaskeja matkustajille

VR suosittelee vahvasti matkustajilleen maskien käyttöä lähi- ja kaukoliikenteessä. Maski ei kuitenkaan ole matkustajille pakollinen, vaan matkustaa voi myös ilman. Maskien myyntiä junamatkustajille jatketaan kaukoliikenteen junissa. Suun ja nenän peittävän maskin voi ostaa 3 euron hintaan kaukoliikenteen junissa konduktööriltä, tai ennen junamatkan alkua VR:n palvelupisteiltä Helsingissä ja Tampereella.

Uuden viranomaissuosituksen mukaisesti maskeja tulee käyttää jatkossa joukkoliikenteen ruuhkatilanteissa, joissa lähikontakteja on vaikea välttää. Suositus koskee niitä sairaanhoitopiirejä, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana.  

VR linjaa suosituksen koskemaan kaikkia junamatkoja lähi- ja kaukoliikenteessä. Tämä johtuu siitä, että samassa junassa voi olla matkustajia, jotka ovat lähteneet liikkeelle aivan eri puolilta Suomea. Jotta suositus olisi selkeä ja suojaisi kaikkia matkustajia mahdollisimman tehokkaasti, linjasimme suosituksen koskemaan kaikkia junamatkustajia.

Toivomme, että mahdollisimman moni käyttäisi maskia. Ymmärrämme myös, ettei maskin käyttö ole kaikille mahdollista esimerkiksi terveydellisistä syistä. Koska kyseessä on suositus, emme velvoita matkustajia maskin käyttöön. Konduktöörimme junissa opastavat matkustajia tarvittaessa sekä muistuttavat maskittomia matkustajia suosituksesta.

Olemme tehneet lukuisia turvallisuustoimenpiteitä, jotka parantavat matkustajien ja henkilökuntamme turvallisuutta. Voit lukea tekemistämme turvallisuustoimenpiteistä lisää osoitteesta: uusi.vr.fi/korona.


23.7.2020

Nyt voit varata viereisen istumapaikkasi tyhjäksi junalipun oston yhteydessä 

Toimme myyntiin kauan odotetun mahdollisuuden viereisen istumapaikan tyhjäksi varaamisesta! Tyhjän paikan voit ostaa vr.fi-verkkokaupasta, soittamalla VR:n asiakaspalveluun p. 0600 41 900, (1,99 € /vastattu puhelu + pvm) tai asioimalla asemien palvelupisteillä. Tyhjä paikka on selvästi edullisempi kuin normaali matkalippu. Esimerkiksi aikuisen säästölipulla välillä Helsinki-Tampere (8,90 €) tyhjän paikan varaaminen viereen maksaa 3,20 € –​ joka lisätään junalipun hintaan.

 • Tyhjän paikan löydät vr.fi:stä, kun valitset toiseksi matkustajatyypiksi oman matkustajatyyppisi lisäksi ”tyhjä paikka vieressä”

 • Varmistathan vaunukartalta, että tyhjä paikka sijaitsee vieressäsi

 • Ota junamatkallesi mukaan sekä tyhjän paikan tosite, että oma junalippusi. Pelkkä tyhjän paikan tosite ei riitä matkalipuksi junassa.

 • Voit ostaa tyhjän paikan myös Ekstra-luokasta, ravintolavaunun yläkerrasta sekä lemmikkivaunusta, kunhan paikka sijaitsee vieressäsi

 • Tyhjään paikkaan pätevät samat peruutusehdot, kuin varsinaiseen junalippuun

Osta tyhjä paikka vr.fi:stä!


10.7.2020

Ratatyöt vaikuttavat junien kulkuun VR:n kauko- ja lähiliikenteessä kesästä pitkälle syksyyn saakka

Väyläviraston ratatyöt vaikuttavat junaliikenteen aikatauluihin kesän ja syksyn aikana. Ajantasaiset aikataulut, joissa on huomioitu ratatöiden aiheuttamat muutokset, löytyvät aina matkahaustamme vr.fi- ja uusi.vr.fi-sivustoilla sekä VR Matkalla -sovelluksessa. Erityisesti kausilipulla matkustavien asiakkaiden kannattaa varmistaa oman junan aikataulu etukäteen matkahausta. Pahoittelemme ratatöistä mahdollisesti aiheutuvia haittoja asiakkaillemme.

Kehä I:n sillan kunnostustyö Pukinmäessä vaikuttaa junien kulkuun pääkaupunkiseudulla 15.6.-9.8.2020 välillä:

 • Sillan kunnostustyöt vaikuttavat sekä kauko- että lähiliikenteeseen

 • Useimmille kaukojunille aiheutuu pieniä, enintään reilun 10 minuutin aikataulumuutoksia lähtö- ja saapumisaikoihin Helsingissä, Pasilassa ja Tikkurilassa

 • Joitakin yksittäisiä junavuoroja perutaan, joten tarkistathan matkahausta junayhteytesi ajankohtaisen aikataulun

 • VR:n R-lähijunat kulkevat kesän ajan pidemmällä vuorovälillä kerran tunnissa, liikennöinnin ollessa tiheämpää ruuhka-aikoina. Tampereen R-junista osalla lähtö- tai saapumisaika siirtyy enintään 30 minuuttia

 • Z-junilla on normaalista poikkeavat lähtöajat, joten tarkistathan matkahausta junayhteytesi ajankohtaisen aikataulun

Väyläviraston turvalaitteiden uusiminen pääradalla Tampereen ja Seinäjoen välillä 4.5.-12.12.2020 vaikuttaa junien kulkuun vuoden loppuun saakka:

 • Kaukoliikenteessä junien matka-aika hidastuu keskimäärin 10 minuutilla Tampereen ja Seinäjoen välillä

 • Tampereen ja Seinäjoen välillä illan viimeisiä junia korvataan busseilla aina maanantaista torstaihin sekä sunnuntaisin. Parittomilla viikoilla bussikorvauksia on myös perjantaisin ja lauantaisin.

 • Korvaavien bussien hitaampi matka-aika vaikuttaa myös vaihtoyhteyksiin, joten tarkistathan matkahausta vaihtoyhteytesi ajankohtaisen aikataulun

 • Turun ja Rovaniemen välillä ei kulje suoria yö- ja autojunia kyseisellä ajanjaksolla

 • Mikäli haluat tällä aikavälillä matkustaa Turusta Rovaniemelle, tulee sinun matkata päiväjunalla Helsinkiin tai Tampereelle ja ottaa yöjuna sieltä

 • Mikäli haluat auton mukaan Turusta Rovaniemelle, tulee sinun ajaa auto Helsinkiin tai Tampereelle ja lastata auto autojunan kyytiin sieltä

Ratatöistä johtuvista korvaavista bussikuljetuksista löytyy lisätietoa tältä sivulta.

 


6.7.2020

Lisäämme elokuussa junavuoroja ja helpotamme paluuta työpaikoille: syksyn liput myyntiin 14.7.

Elokuussa työmatkustuksen vilkastuessa palaamme jälleen lähemmäs normaalia, kun lisäämme sekä kauko- että lähiliikenteen junavuoroja 10. elokuuta alkaen. Syyskauden liput tulevat myyntiin tiistaina 14.7. Lisäämme junavuoroja samalla, kun hallituksen etätyösuositus päättyy. Voit ostaa 14.7. lähtien päiväjunien lippuja 24. lokakuuta saakka sekä yö- ja autojunien lippuja 12. joulukuuta saakka.

Kesän ratatyöt päättyvät myös elokuun alussa ja lähiliikenteen aikataulut palaavat normaaleiksi. Esimerkiksi lähiliikenteen R-, D-, T- ja Z-junat palaavat normaaleihin vuoroväleihin 10.8. alkaen, kun Väyläviraston siltatyöt Pukinmäessä päättyvät. Myös Riihimäen ja Lahden välisen G-junayhteyden vuorotarjonta palaa normaaliksi 10.8. alkaen.


29.6.2020

Suljemme beta.vr.fi-sivun ja VR Lähijunat -sovelluksen: VR:n lähijunien ja kaukoliikenteen liput jatkossa samoista myyntikanavista

Kehitämme jatkuvasti myyntikanaviamme tuomalla niihin uusia toiminnallisuuksia ja suljemme vaiheittain vanhoja myyntikanaviamme. Kaikki VR:n lähijunien lipputuotteet voit ostaa jatkossa VR Matkalla -sovelluksesta tai uusi.vr.fi-sivustolta. Suljemme nyt VR:n lähijunalippujen erilliset myyntikanavat VR Lähijunat -mobiilisovelluksen ja beta.vr.fi-sivuston. Uusimpana ominaisuutena löydät VR Matkalla -sovelluksesta uudistuneen VR:n lähiliikenteen kausilipun. Löydät sovelluksesta myös sarjaliput sekä kauko- että lähijuniin. Kaukoliikenteen kausilipun löydät vielä toistaiseksi tutusta ja turvallisesta vr.fi:stä.

 

22.6.2020

Ratatöistä johtuvia bussikorvauksia Karjaa-Salo ja Helsinki-Turku välillä 19.-25.7.

Junat liikennöivät Helsinki-Karjaa välillä harvennetuilla vuoroväleillä, mutta Helsingistä pääsee Turkuun myös suoralla bussiyhteydellä. Karjaa-Salo välillä on viikon kestävä katko junien kulkemisessa, ja junat korvataan busseilla.


18.6.2020

Muutoksia yöjunan kulkuun Turku-Rovaniemi välillä

Suora yöjuna Turusta Rovaniemelle liikennöi seuraavan kerran joulukuussa 2020. Tämä johtuu Tampereen ja Seinäjoen välillä olevista ratatöistä. Matkustaminen on kuitenkin mahdollista ottamalla päiväjuna Tampereelle tai Helsinkiin ja ottamalla sieltä yöjuna. Mikäli haluat auton mukaan pohjoiseen, on sinun ajettava Helsinkiin tai Tampereelle, jossa auto voidaan lastata autovaunuun.


18.6.2020

R- ja Z-junilla poikkeuksia ja K-junilla harvempi vuoroväli 15.6. – 9.8.

Pukinmäen Kehä I:n siltatyömaan takia R- ja Z-junat kulkevat harvennetulla vuorovälillä ruuhkan ulkopuolella. Ruuhka-aikoina ajetaan noin kaksi R-junaa tunnissa, mutta ruuhkan ulkopuolella ja viikonloppuisin R-junien vuoroväli harvenee tuntiin. Näiden lisäksi myös Z-junille tulee muutoksia aikatauluihin. D-junia ei liikennöidä kesän aikana.

K-junilla on 15.6. - 9.8. harvennettu 20 minuutin vuoroväli maanantaista perjantaihin klo 6-19, mutta junat ajetaan arkisin koko päivän kahdella yksiköllä eli normaalia pidempinä. Lue lisää liikennetilannesivuilta. 


12.6.2020

Asiakaspalvelumme auttaa myös juhannuksena

Juhannusviikonloppuna 19.–21.6. saat apua junamatkustusasioissa Facebookissa ja Twitterissa klo 9.30–18, ja puhelimitse asiakaspalvelussamme klo 9–19.

Helsingin päärautatieaseman palvelupisteemme on avoinna juhannusaattona 19.6. klo 9–13, juhannuspäivänä 20.6. suljettu ja sunnuntaina 21.6. jälleen auki normaalisti klo 9–19. Tampereen palvelupiste on avoinna perjantai 19.6. klo 9.30 – 15.30, lauantai 20.6. suljettu ja sunnuntai 21.6. 11.30 – 17.30. Oikein hyvää juhannusta!


12.6.2020

Juhannuksena ratatöitä

Juhannuksena tehdään jälleen runsaasi ratatöitä, jotta liikenne radoilla olisi mahdollisimman sujuvaa. Lue tarkemmin ratatöistä Väyläviraston sivuilta. Ratatyöt aiheuttavat myös muutoksia juhannuksen junamatkustamiseen. Tarkemmat tiedot junia korvaavista bussiyhteyksistä löydät täältä.
 

Helsinki–Turku rantarata

Juhannuspäivänä 20.6. korvaamme kaukojunat busseille Kirkkonummi–Helsinki-välillä 
 
U- ja L-junat kulkevat lauantaista 20.6. klo 02 lähtien sunnuntaiaamuun klo 8 saakka vain Kauklahteen asti, josta on korvaava bussikuljetus eteenpäin Kirkkonummelle. Lue tarkemmin HSL:n sivuilta.
 

Turku–Toijala

Korvaamme muutaman junavuoron busseilla Turku–Tampere-yhteysvälillä juhannuspäivänä 20.6. ja sunnuntaina 21.6.
 

Tampere–Pori  

Juhannuspäivänä 20.6. korvaamme kaikki junat busseilla.
 

Tampere–Jyväskylä 

Kaikki vuorot korvataan busseilla juhannusaatosta, perjantaista 19.6. klo 00:00 sunnuntaihin 21.6. noin klo 12 asti. Myös Tampere–Orivesi-välillä junat korvataan busseilla. Orivedeltä Haapamäen suuntaan junat kulkevat normaalisti.
 

Itä-Suomi

Korvaamme junat busseilla Lappeenranta–Joensuu ja Parikkala–Savonlinna-yhteysväleillä juhannusaatosta, perjantaista 19.6. n. klo 19 alkaen sunnuntaihin 21.6. n. klo 11 asti.


4.6.2020

Tuomme ravintolavaunut raiteille 15.6.

Palautamme ravintolavaunut takaisin juniin maanantaina 15.6. Ravintolavaunussa palvelemme teitä nykyisten rajoitusten mukaisesti anniskelun päättyessä kello 22. Ravintolavaunussa saa nykyisten rajoitusten mukaan olla puolet normaalista sallitusta asiakasmäärästä, mutta ravintolavaunun syötäviä voit nauttia esimerkiksi omalla paikallasi. Voit lukea täältä lisää toimenpiteistä, joita teemme palvellaksemme asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuutta poikkeustilanteessa.


3.6.2020

Kaukoliikenteen junalippu on toistaiseksi ostettava etukäteen

Junalippuja ei myydä junissa 15.6. lähtien, jotta jokaiselle matkustajalle riittää oma istumapaikka. Tavoitteenamme on välttää erityisesti ruuhkajunien liiallinen täyttyminen. Junalipun voi ostaa ennen matkaa itsepalvelukanavistamme, kuten VR Matkalla -sovelluksestauusi.vr.fi:stä, vr.fi:stä tai lippuautomaatista.

Lippuja saa myös R-kioskeilta sekä ensi viikolla avautuvista lipunmyyntipisteistä Helsingistä ja Tampereelta.

Olemme valmistautuneet vilkastuvaan junamatkustamiseen ja teemme jatkuvasti toimenpiteitä asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden parantamiseksi. Yksi näistä toimenpiteistä on junalippujen myynnin lopettaminen toistaiseksi kaukoliikenteen junissa.


3.6.2020

Muutoksia asemanimiin

Jatkossa Pännäisten rautatieasema tunnetaan nimellä Pietarsaari-Pedersöre. Myös Pietarsaaren asema saa tarkennuksen nimeensä ja on jatkossa Pietarsaari (keskusta).
Muutokset ovat voimassa heti.


19.5.2020

Kesäkauden junaliput myyntiin 9.6.

Tuomme kesän junaliput myyntiin tiistaina 9.6. klo 9. Silloin pääset ostamaan junalippuja ajalle 15.6.–9.8.

Liikennöimme 85 % normaalista junaliikenteestä 15.6. lähtien, ja samalla tuomme takaisin myyntiin myös liput yö- ja autojuniin sekä lisäämme junavuoroja mm. Kokkolaan, Kemiin, Jyväskylään ja Kajaaniin. Myös Hankoon, Tammisaareen ja Savonlinnaan pääsee jälleen junilla bussikorvausten sijaan.

Tästä pääset tutustumaan ennakkoon kesän junavuoroihin.


5.5.2020

VR voitti HSL-lähijunaliikenteen tarjouskilpailun 

Olemme voittaneet historian ensimmäisen HSL-lähijunaliikenteen tarjouskilpailun. Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) hallitus päätti voittajan kokouksessaan 5.5.2020. Sopimuskauden pituus on 10 vuotta ja sopimuksen mukainen kilpailutettu liikenne alkaa kesäkuussa 2021. 

Sopimus pitää sisällään HSL-alueen lähijunien liikennöinnin operoinnin ja kaluston kunnossapidon. Lähijunaliikenteen sopimus kattaa HSL:n koko liikenteen kehäradalla, rantaradalla Helsingistä Siuntioon ja pääradalla aina Keravalle saakka. Tämä tarkoittaa yli seitsemää miljoonaa junakilometriä ja yli 70 miljoonaa matkaa vuodessa.


4.5.2020

Asiakaspalvelun aukioloajat 4.5. lähtien

Asiakaspalvelussa puh. 0600 41 900, asiakastuessa puh. 0800 166 888 ja sarjalippujen matkan varauksessa puh. 0800 133 300 palvelemme arkisin klo 7–20 ja viikonloppuisin klo 9–19.


28.4.2020

Asiakaspalvelumme sosiaalisessa mediassa 4.5.–14.6.

Tavoitat meidät Facebookista ja Twitteristä arkisin klo 8-20 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 9.30–18


20.4.2020

Asemien odotustiloja suljetaan väliaikaisesti 

Koronatilanteen vuoksi suljemme muutamien asemien odotustiloja 22.4. alkaen
 
Odotustilat suljetaan 31.5. asti seuraavilla asemilla: Mikkeli, Hyvinkää, Järvenpää, Kemijärvi, Kolari, Oulainen, Parkano, Siilinjärvi, Toijala, Jämsä, Kannus, Kauhava, Lapua, Iisalmi, Karjaa, Kokkola, Pori ja Ylivieska.
 
Asemien lippuautomaatit sijaitsevat ulkotiloissa, ja ne ovat käytettävissä tavalliseen tapaan.


17.4.2020

Asiakaspalvelumme aukioloaika 20.4.–31.5.

Asiakaspalvelussa puh. 0600 41 900, asiakastuessa puh. 0800 166 888 ja sarjalippujen matkan varauksessa puh. 0800 133 300 palvelemme kaikkina päivinä klo 7–22.

Facebookissa ja Twitterissä tavoitat meidät entiseen tapaan arkisin klo 7–21, lauantaisin klo 8–20 ja sunnuntaisin klo 9–20.


17.4.2020

Keskeytämme liityntäbussiliikenteen toistaiseksi 1.5. alkaen

Koronavirustilanteen vuoksi keskeytämme liityntäbussiliikenteen 1.5. alkaen toistaiseksi yhteysväleillä Kirkkonummi–Karjaa sekä Vaasa–Seinäjoki. Liityntäbussivuorot ajetaan vielä vappuaattona 30.4.

Tarkemmat tiedot jo aiemmin ilmoitetuista vähennetyistä junavuoroista ja ajankohtaisesta liikennetilanteesta löydät liikennetilanne-sivulta. Jos sinulla on lippu peruttavaan vuoroon, voit perua lippusi veloituksetta. Lisätietoa uusi.vr.fi/korona.
 


9.4.2020

Palvelupisteemme suljettuina 15.4. alkaen

Koronavirustilanteen vuoksi suljemme myös Helsingin päärautatieaseman palvelupisteemme 15.4. alkaen.

Muilla paikkakunnilla sijaitsevat palvelupisteemme sulkivat ovensa jo aiemmin huhtikuun alussa. Palvelupisteiden sulkeminen on yksi keino, jolla voimme osaltamme ehkäistä viruksen leviämistä.

Asiakaspalvelumme palvelee normaaliin tapaan puhelimitse ja somessa, ja lippuja voi ostaa myös R-kioskeilta ympäri Suomen. Katso asiakaspalvelumme yhteystiedot.

 


9.4.2020

Asiakaspalvelun aukioloajat pääsiäisenä

Saat palvelua puhelimitse pe–ma klo 7–22

Sosiaalisen median asiakaspalvelu on avoinna pe–ma klo 9–20

Katso asiakaspalvelumme yhteystiedot

 


3.4.2020

Muutokset junaliikenteessä pääsiäisenä

Pääsiäinen vaikuttaa junien aikatauluihin sekä kauko- että lähiliikenteessä. Muista katsoa tarkat aikataulutiedot matkahausta.
Olemme listanneet tähän poikkeuspäivät, jolloin aikataulumuutoksia.

Kaukoliikenne

 • Kiirastorstaina perjantailiikenne

 • Pitkäperjantaina pääosin sunnuntailiikenne

 • Toisena pääsiäispäivänä sunnuntailiikenne

Yksittäisiä muutoksia aikatauluissa voi lisäksi esiintyä.

Pasilassa tehtävien ratatöiden vuoksi Helsinki–Turku-reitin junilla on pieniä aikataulumuutoksia 12.–13.4.2020

 

Lähiliikenne

 • Kiirastorstaina perjantailiikenne

 • Pitkäperjantaina sunnuntailiikenne

 • Toisena pääsiäispäivänä sunnuntailiikenne


Pasilan asemalla länsipuolella vaikuttaa ratatyö sunnuntaina 12.4. ja maanantaina 13.4. seuraavasti:

 • Junilla on totutusta poikkeavia lähtöraidemuutoksia

 • Osa HSL:n E-junista on peruttu

 • Osalla HSL:n L- ja U-junista on poikkeuksellisesti normaalia myöhäisempi lähtöaika

HSL:n aikataulut löydät Reittioppaasta.

 


30.3.2020

Muutoksia VR:n palvelupisteiden aukioloihin 1.4. alkaen

Helsingin päärautatieaseman palvelupisteemme aukioloajat 1.4. alkaen:
ma–su klo 9–17 

Koronavirustilanteen vuoksi suljemme muilla paikkakunnilla sijaitsevat palvelupisteemme toistaiseksi 1.4. alkaen. Asiakaspalvelumme palvelee normaaliin tapaan puhelimitse ja somessa. Katso asiakaspalvelumme yhteystiedot.

 


27.3.2020

Kesäaika alkaa – muutoksia juna-aikatauluissa

Sunnuntaiyönä 29.3. siirretään kelloja tunnilla eteenpäin klo 03.00. Yöjunat ajetaan tuolloin poikkeusaikatauluin ja myös lähijunien aikatauluissa on pieniä poikkeuksia. Samassa yhteydessä joidenkin Z- ja R-lähijunavuorojen aikatauluihin tulee muutaman minuutin vakituisia muutoksia. Voit tarkistaa junasi aikataulun vr.fi-matkahausta tai junalipustasi.
 


17.3.2020

Supistamme junaliikennettä koronatilanteen vuoksi

Perumme osan kauko- ja oman lähiliikenteemme junavuoroista koronavirustilanteen vuoksi. Voit tarkistaa perutut vuorot sivulta vr.fi/liikennetilanne. Liikenteen supistukset jatkuvat toistaiseksi, mutta seuraamme tilanteen kehittymistä ja viranomaisten ohjeita joukkoliikenteelle. Ajantasaisin tieto junavuorojen peruutuksista löytyy aina verkkosivuiltamme. Voit siirtää matkaa soittamalla asiakaspalveluumme tai perua matkan peruutuslomakkeella. Jos matkasi ei ole aivan lähipäivinä, otathan yhteyttä vasta lähempänä matkaa. 

Konduktöörit auttavat junissa, joten älä epäröi kysyä heiltä apua.

 

Peruutukset 14.4. jälkeen:

Jos sinulla on junalippu 14.4. tai sitä myöhemmälle ajalle, otamme sinuun sähköpostitse yhteyttä, jos olet tilannut lipun sähköpostiisi ja junavuoro perutaan. Pääsääntöisesti tarjoamme uuden lipun toiseen saman päivän junavuoroon.

Jos saat yhteydenoton, toimi näin: 

 • Jos tarjoamamme vaihtoehtoinen junavuoro sopii sinulle, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Lippusi käy ilmoittamassamme junassa sellaisenaan, eikä sinun tarvitse soittaa asiakaspalveluumme. 

 • Jos tarjoamamme vaihtoehtoinen vuoro ei sovi sinulle ja haluat siirtää sitä, soita maksuttomaan asiakaspalvelunumeroomme 0800 166 888, avoinna ma–pe 5–22 ja la–su sekä arkipyhinä 7–22. Voit myös käydä tekemässä muutoksen asemien lipunmyyntipisteissä. Muutos on maksuton.

 • Jos tarjoamamme vaihtoehtoinen vuoro ei sovi, ja haluat peruuttaa matkan, voit tehdä sen verkossa täyttämällä peruutuslomakkeen. Saat matkalipun hinnan kokonaisuudessaan takaisin, vaikka sinulla ei olisi peruutusturvaa. 

 • Jos tarjoamamme vaihtoehtoinen junavuoro katkaisee myymämme jatkoyhteyden, ota yhteys asiakaspalveluumme tai voit halutessasi perua matkan, tee se verkossa peruutuslomakkeella

Ostotavasta riippuen lähtöpäivästä, ostotavasta emme voi valitettavasti olla kaikkiin matkustajiin yhteydessä junamatkan peruuntumisesta. Suosittelemmekin, että tarkistat löytyykö junasi peruttujen junavuorojen listalta. Jos et saa yhteydenottoa, mutta löydät junasi peruttujen vuorojen listalta, voit siirtää matkaa soittamalla asiakaspalveluumme tai perua matkan peruutuslomakkeella.

Huomaathan, että asiakaspalvelumme on ruuhkautunut, koska käsiteltäviä muutoksia on moninkertaisesti normaalia enemmän. Teemme parhaamme palvellaksemme kaikkia asiakkaitamme mahdollisimman nopeasti. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa, kiitos kärsivällisyydestäsi!

 


17.3.2020

Allegro- ja Tolstoi-junat perutaan toistaiseksi koronatilanteen vuoksi 

Venäjän linjauksen mukaan ulkomaan kansalaiset eivät enää pääse Venäjälle 17.3. klo 23 jälkeen Suomen aikaa. Allegro- ja Tolstoi-junien toistaiseksi viimeiset vuorot liikennöidään niin, että varmistetaan suomalaisten ja venäläisten matkustajien paluu kotimaihinsa rajan yli.  

 • Helsinki–Pietari-välillä liikennöivät Allegro-junat kulkevat normaalisti keskiviikkoon 18.3. asti, jolloin viimeinen aikataulun mukainen vuoro Helsingistä Pietariin lähtee klo 19, ja Pietarista Helsinkiin klo 20.30.

 • Helsinki–Moskova-välillä liikennöivän Tolstoi-junan viimeinen lähtö Helsingistä on keskiviikkona 18.3. klo 17.44. 

Suomen hallituksen mukaan Suomen ja Venäjän välinen raja pysyy matkustajaliikenteeltä suljettuna ainakin 13.4.2020 asti. Muutokset eivät vaikuta tavaraliikenteeseen. 

Peruttuihin Allegro- ja Tolstoi-juniin lipun ostaneille asiakkaille korvataan lipun hinta kokonaisuudessaan. Korvausta voit hakea vr.fi:ssä olevan peruutuslomakkeen kautta. Voit perua Venäjän-junalipun lomakkeella vaikka et olisi ostanut lipulle peruutusturvaa.

Asiakaspalvelumme on tällä hetkellä erittäin ruuhkautunut, joten palautusten käsittely vie tavallista enemmän aikaa. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

 


13.3.2020

Asiakaspalvelumme on erittäin ruuhkautunut

Koronavirustilanne aiheuttaa ymmärrettävästi huolta. Siihen liittyen asiakaspalvelumme on erittäin ruuhkautunut. Teemme kovasti töitä, jotta voimme vastata kaikkiin yhteydenottoihin, mutta valitettavasti vastausaikamme ovat poikkeuksellisen pitkiä toistaiseksi. 

Olemme keränneet yleisimpiä kysymyksiä sivulle uusi.vr.fi/korona. Seuraamme tilannetta ja päivitämme sivua tilanteen mukaan.

Kiitos kärsivällisyydestäsi.
 


12.3.2020

Kevään ja alkukesän junamatkat kotimaahan myynnissä 17.3. lähtien ja Allegro-liput myyntiin 18.3.

Kevään ja alkukesän junaliput kauko- ja lähiliikenteen juniin tulevat myyntiin tiistaina 17.3. klo 9 alkaen. Voit ostaa junalippusi ajalle 4.5.–14.6.2020.

Juhannusliikenteen aikataulut tarkentuvat vielä kevään aikana.

Tutustu kevään ja alkukesän aikatauluihin täällä.

Allegro-liput saamme myyntiin keskiviikkona 18.3. klo 7. Liput ovat myynnnissä lähdöille 25.6. asti.

 


5.3.2020

Kuumemittauksia Allegrossa Venäjällä 

Venäjän viranomaiset ovat koronavirustilanteen vuoksi ryhtyneet mittaamaan satunnaisesti kuumetta Allegron matkustajilta. Mittaukset ovat Venäjän viranomaisten toimenpide ja niitä tehdään vain Venäjän alueella. Mikäli matkustajalla on kuumetta, Venäjän viranomaiset voivat ohjata hänet Pietarissa sairaalaan jatkotutkimuksiin.
 


 

28.2.2020

Allegro-liput myyntiin 18.3. klo 7!

Tuomme Allegro-liput Huuhkajien Pietarin EM-peleihin myyntiin keskiviikkona 18.3. klo 7! Liput ovat myynnnissä lähdöille 25.6. asti.

Olemme lisänneet istumapaikkoja useille vuoroille ja kisojen aikaan ajetaan myös muutama vuoro yöaikaan. Tarkennamme aikataulut myöhemmin tänne.

Voit matkustaa viisumivapaasti Venäjälle myös Allegro- ja Tolstoi-junilla EM-kisalipun yhteydessä hankittavalla FAN ID:lla. Fan ID oikeuttaa rajanylitykseen Venäjälle 30.5.–3.7.2020 ja poistumiseen 30.5.–13.7., joten voit vierailla Venäjällä samalla FAN ID:lla useita kertoja. 

Huomaathan, että lippujen hinnat vaihtelevat sesongin ja lähtöajan mukaan.

 


13.12.2019

Joulu ja uusivuosi - muutoksia aikatauluissa

Joulu ja uusivuosi on vilkasta aikaa junissamme. Kannattaakin pakata matkalle mukaan myös joulumieltä. Jos olet jo hoitanut lippuasiat kuntoon, hienoa! Ei muuta kuin oikein hyvää matkaa. Jos vielä mietit, niin ei hätää, lippuja löytyy kyllä. Mutta kannattaa toimia ripeästi, sillä suosituimmat vuorot täyttyvät vinhaa vauhtia.

Tarkista alta poikkeusaikataulut liikenteessä ja asiakaspalvelussamme.

Kiitos kun olet reissannut kanssamme. Nyt toivotamme oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Joulu

Kaukoliikenne

Jouluaattona 24.12. junaliikenne hiljenee klo 18 jälkeen ja käynnistyy joulupäivän aamuna. Tapaninpäivänä 26.12. junat ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaisesti.


Lähiliikenne

Jouluaattona 24.12. VR:n lähiliikenteessä junat ajetaan klo 16 asti sunnuntaiaikataulujen mukaan, ja tämän jälkeen junaliikenne harvenee. HSL-junat noudattavat sunnuntaiaikataulua.

Jouluyönä Helsingin päärautatieaseman ja Pasilan välillä tehdään ratatöitä ja  lähijunat korvataan bussilinjalla 699X Pasilan ja Helsingin välillä klo 00–08. Bussiin käy VR:n junaliput. Lue tarkemmat tiedot korvaavasta yhteydestä HSL:n sivulta.

Joulupäivän aamuna 25.12. VR:n lähiliikenteessä ajetaan harvennetuilla vuoroväleillä aina klo 12 asti, jonka jälkeen noudatamme sunnuntaiaikatauluja. HSL-liikenteessä myös harvenettuja vuorovälejä. Tarkista HSL-aikataulut.

Tapaninpäivänä 26.12. liikenne ajetaan on sunnuntaiaikataulun mukaan.

 

Uusivuosi

Kaukoliikenne

Uudenvuodenaattona normaali arkiliikenne. Uudenvuodenpäivänä 1.1. junat ajetaan pääosin sunnuntaiaikataulujen mukaan. Loppiaisena 6.1. junat ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan.


Lähiliikenne

Uudenvuodenaattona 31.12. lähijunat noudattavat perjantaiaikatauluja ja HSL-liikenteessä L-, I- ja P-juniin on lisätty vuoroja. Uudenvuodenpäivänä 1.1. junat ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan. Loppiaisena 6.1. junat ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan.

Aikataulut löydät matkahausta.

 

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme auttaa sinua junamatkustamiseen liittyvissä asioissa puhelimitse ja somessa myös joulunpyhinä ja uudenvuoden aikaan.

Asiakaspalvelu p. 0600 41 900 ja asiakastuki p. 0800 166 888 auttavat sinua pyhinä seuraavasti:

24.12. klo 7–16
25.12. klo 9–22
26.12. klo 7–22
31.12. klo 5–22
1.1. klo 7–22
6.1. klo 7–22

Facebookissa ja Twitterissä autamme:

24.12. klo 8–15
25.12. klo 9–20
26.12. klo 9–20
31.12. klo 7–21
1.1. klo 9–20
6.1. klo 9–20

Rautatieasemat

Rautatiasemien aukioloajoissa on myös poikkeuksia. Tarkista aukioloajat ennakkoon.


2.12.2019

Yhteyksien määrä kasvaa tulevalla aikataulukaudella

Uusi aikataulukausi alkaa 15.12. ja sen myötä matkustaminen paranee merkittävästi eri puolilla Suomea. Tarjoamme lisää vuoroja, nopeampia yhteyksiä ja enemmän matkustajapaikkoja. Olemme keränneet alle joitakin poimintoja aikataulukaudelta. Tarkat aikataulut löydät tuttuun tapaan matkahausta.

Helsinki–Seinäjoki
Helsingin ja Seinäjoen väliset yhteydet paranevat niin, että molempiin suuntiin on jatkossa tarjolla junavuoro lähes joka tunti, aina aamuvarhaisesta iltaan saakka. 

Seinäjoki–Oulu
Matkanteko Seinäjoen ja Oulun välillä nopeutuu keskimäärin 15 minuutilla ja nopeimmillaan matka taittuu 2,5 tunnissa. 

Helsinki–Vaasa
Jatkossa Helsingistä Vaasaan pääsee aamujunalla, joka on perillä klo 9.19. Vastaavasti illalla Vaasasta lähtee klo 20.31 juna Helsinkiin.

Helsinki–Oulu
Kaikki vuorot Oulun ja Helsingin välillä muuttuvat vaihdottomiksi ja matka-ajat nopeutuvat. Suorien vuorojen määrä kasvaa 10 vuorosta 16 vuoroon/arkipäivä. Oulusta Helsinkiin lähtee päivittäin klo 16.27 junavuoro, joka pysähtyy kaikilla väliasemilla ennen Tamperetta.

Kouvola–Kotka
Kouvolan ja Kotkan sataman välisiin yhteyksiin on luvassa runsaasti lisäyksiä. Joulukuusta alkaen Kouvolasta pääsee Kotkaan vielä klo 20.37, kun aikaisemmin myöhäisin yhteys on kulkenut ennen klo 18 illalla. Kotkan satamasta Kouvolan suuntaan tulee kaksi nykyistä myöhäisempää iltayhteyttä klo 20.37 ja klo 22.15.

Helsinki–Rovaniemi
Aamulla pääsee Helsingistä ilman vaihtoja suoraan Rovaniemelle asti, ja Rovaniemeltä pääsee aamun molemmilla vuoroilla kätevästi suoraan Helsinkiin. 

Helsinki–Jyväskylä–Kuopio
Uusi suora vuoro: aamulla Kuopiosta Jyväskylän ja Tampereen kautta Helsinkiin ja iltapäivällä takaisin. 

Helsinki–Tampere
Helsinki-Tampere-välille lisäämme tarjontaa sekä kauko- että lähiliikenteeseen huomattavasti. Esimerkkinä lisävuoro Helsingistä klo 16.40, joka pysähtyy myös Pasilassa, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa (mutta ei Tikkurilassa, Toijalassa, Lempäälässä).

Tampereen lähijunat
Pirkanmaalla aloittaa lähijunaliikennöinnin M-juna.
Lue tarkemmin Pirkanmaan M-junasta ja vuoroista.

Z-junat
Iltajunaliikenteeseen tulee parannuksia, kuten päivittäinen Z-juna Helsingistä klo 23.59 Lahteen. Viikonloppuisin pääsee Z-junalla Helsingistä klo 1.25 Lahteen ja Lahdesta klo 0.30 Helsinkiin.

Lahti–Kouvola
Arkisin uusi aamuyhteys Kouvolasta klo 4.50 Lahteen ilman välipysähdyksiä ja suoraan Helsinkiin, perillä Helsingissä klo 6.34. Päivittäinen iltayhteys Helsingistä klo 23.59 Kouvolaan, jossa se on perillä klo 1.38.

Helsinki–Kouvola–(Kuopio)–Joensuu
Erittäin suosittuun klo 16.19 lähtöön Helsingistä Joensuuhun saadaan lisää istumapaikkoja, kun Pendolino vaihdetaan InterCity-junaan. Kuopion suuntaan matkustavat vaihtavat Kouvolassa. 

Keuruu–Tampere
Tarjonta tuplaantuu Keuruu–Tampere välillä. Suositut työmatkayhteydet Vilppulasta Tampereelle klo 8:ksi ja Tampereelta klo 16:n jälkeen säilyvät ennallaan. 

Helsinki–Kolari
Saat makuupaikan entistä varmemmin, sillä lisäämme talvisesonkiin yöjunien määrää. 

 


29.11.2019

Itsenäisyyspäivä 6.12.2019 - muutoksia liikenteessä ja aukioloajoissa

Juhlimme Suomen itsenäisyyspäivää perjantaina 6.12. Itsenäisyyspäivänä junat ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan sekä kaukoliikenteessä että VR:n lähiliikenteessä. Torstaina 5.12. lähiliikennejunat ajetaan perjantaiaikataulujen mukaan. Aikataulut löydät parhaiten matkahausta.

Asiakaspalvelumme palvelee klo 7–22 ja sosiaalisen median kanavissa tavoitat meidät klo 9–20. Rautatieasemien palvelupisteiden poikkeusaukioloajat löydät asemien sivuilta

Hyvää itsenäisyyspäivää!


26.11.2019

Lippujen korvauskäytännöt mahdollisten tukilakkojen toteutuessa

Rautatiealan Unioni RAU:n ilmoittamien tukilakkojen toteutuessa etukäteen ostetut VR:n liput voi peruuttaa kuluitta. Mahdollisille lakkopäiville ostetut liput voi halutessaan muuttaa kuluitta toiseen ajankohtaan. Lisätietoja asiakastuestamme 0800 166 888 (ma–pe klo 5–22 ja la–su sekä arkipyhinä klo 7–22, maksuton).

Tiedotamme tarkemmista liikennevaikutuksista tukilakkojen toteutuessa Junaliikenne Nyt -sivullamme.

 


23.10.2019

Talviaika alkaa – katso muutokset

Kaukoliikenne

Talviaikaan siirtyminen vaikuttaa seuraavien kaukoliikenteen yöjunien liikennöintiin: P 263, IC 265, IC 266, P 270, IC 273 ja IC 274. Nämä junat pysähtyvät ensimmäiselle kello kolmen jälkeiselle asemalle tunniksi odottamaan talviajan lähtöaikaansa. Aamun jatkoyhteydet kulkevat talviajan mukaan. Tarkat tiedot löydät matkahausta.

Lähiliikenne

 • L-juna Helsingistä lähtee klo 3:03 sekä kesä- että talviaikaa. L-junaa ei ajeta klo 4:03 talviaikaa.

 • T-juna Helsingistä lähtee klo 3:21 talviaikaa, mutta ei klo 4:21 talviaikaa.

 • T-juna Riihimäeltä lähtee klo 3:56 talviaikaa, mutta ei klo 3:56 kesäaikaa.

 


14.10.2019

Pasila uusi asema aukeaa torstaina 17.10.

Pasilan uusi asema ja joukkoliikenneterminaali avataan torstaina 17.10. klo 9. Samalla avautuu kauppakeskus Tripla. Uudella asemalla on uudet ja modernit odotustilat, kattava palvelutarjonta osana kauppakeskusta ja sujuvat vaihtoyhteydet. Asemahalli on avoinna 24/7. Junat kulkevat normaalisti avajaisista huolimatta. 

VR:n avustamispiste asemalla siirtyy uuteen paikkaan 17.10. aamulla. Uusi kohtaamispiste sijaitsee Pasilansillan puolella, pääsisäänkäynnin vieressä, lähellä saattoliikennepaikkoja. Pasilan aseman lähialuekartta (pdf).

Väliaikainen asema suljetaan 17.-18.10. välisenä yönä. Tämän jälkeen laitureille pääsee ainoastaan uuden aseman kautta. 

Raide 11 otetaan käyttöön maanantaina 21.10. A-junat Leppävaaraan ja P-junat Myyrmäen kautta Lentoasemalle siirtyvät kulkemaan tältä raiteelta.

Lisätietoja ja kartat alueesta Uusi Pasila -sivustolta.

 


9.10.2019

Yhtenäistämme kaukojunien hyttipalvelujamme ja luovumme erillisistä allergiahyteistä

Luovumme päiväjunien erillisistä allergiamerkinnöistä 15.12.2019 alkaen. Koska erilaisten allergioiden ja herkkyyksien kirjo on laaja ja kaukoliikenteen junissamme matkustaa päivittäin kymmeniätuhansia matkustajia, täysin allergiavapaan ympäristön takaaminen kaikille matkustajille ei ole ollut mahdollista. Jatkossa myös allergiset asiakkaamme voivat vapaasti varata itselleen parhaiten sopivan istumapaikan, mikä onnistuu vaivattomasti esimerkiksi uudessa VR Matkalla -mobiilisovelluksessa. 

Kaikki InterCity- ja Pendolino-juniemme matkustamot ovat materiaaleiltaan allergiaystävällisiä, ja paikkaa varatessaan voi huomioida esimerkiksi lemmikkivaunun sijainnin. Kaikki junamme ovat jatkossakin savuttomia.

Yöjunien allergiahytit muutamme tavallisiksi makuuhyteiksi 30.4.2020 alkaen liikennöitävillä lähdöillä. Yöjunissa kaikki makuuhytit lemmikkihyttejä lukuun ottamatta ovat materiaaleiltaan allergiaystävällisiä.


8.10.2019

Joulun ja talven päiväjunat myyntiin 15.10.

Junaliput joulunajan, hiihtolomien ja pääsiäisen päiväjuniin tulevat myyntiin 15.10. klo 9 alkaen. Saamme tuolloin tarjolle sekä kaukoliikenteen että lähiliikenteen junat ajalle 15.12.2019–29.4.2020.

Liput yöjuniin ovat jo saatavilla 29.4.2020 saakka.

Katso aikatauluja


30.9.2019

E-viisumi ei toistaiseksi käy Allegro-junissa

Matkustajat eivät voi käyttää e-viisumia matkustaessaan rajan yli Allegro-junalla. Venäjän viranomaisten mukaan teknisestä valmiudesta johtuva viive on väliaikainen ja e-viisumi on tulossa myös junaliikenteeseen myöhemmin, arviolta viimeistään vuonna 2021.

E-viisumin laaja käyttöönotto vaatii Venäjän mukaan tarvittavan laitteiston kaikille rajanylityspaikoille. Junaliikenteessä tämä tarkoittaa Venäjän rajaviranomaisten mobiiliratkaisuja, jotka mahdollistaisivat e-viisumin tarkastuksen liikkuvassa junassa. 

Allegro-juniin tarvitaan edelleen tavallinen viisumi. Lisätietoa viisumista Venäjälle. Seuraamme tilannetta ja kerromme eri kanavissamme, jos asiaan tulee muutoksia. Lisätietoa aiheesta (englanniksi).


20.9.2019

Kiitos kun valitset junan, jotta meillä kaikilla on maailmaa matkattavana huomennakin

Lauantaina 21.9. vietetään CLC:n (Climate Leadership Coalition) organisoimaa Nollapäästöpäivää, jonka tavoitteena on antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja kiinnittää huomiota haitallisiin päästöihin.

Haluamme kiittää teistä jokaista siitä, että valitsette tänäänkin junan. Junan kyydissä matkustaessanne pienennätte matkanne hiilidioksidipäästöjä 98 % verrattuna yksityisautoiluun. Kiitos siis yhteisestä matkasta puhtaamman ilmaston puolesta!


20.8.2019

PSD2 tuo lisäturvaa sähköiseen ostamiseen – näin muutos vaikuttaa VR:n myyntikanaviin

Eurooppalainen uusi maksupalveludirektiivi (PSD2) astuu voimaan 14.9.2019 ja tuo mukanaan vahvemman tunnistautumisen maksun yhteyteen. PSD2 vaikuttaa nimenomaan maksukortilla tapahtuvaan maksamiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa lisävarmistusta esimerkiksi pankkitunnuksilla tai sormenjäljellä. Näistä lisävarmistustavoista löydät lisätietoa omasta pankistasi.

Lipun ostaminen pysyy ennallaan vr.fi-sivustolla, palveluasemilla, R-kioskilla ja kaukoliikenteen junassa konduktööriltä ostaessa. Muutoksia ei tapahdu myöskään verkkopankin, MobilePay- tai Siirto-sovelluksen kautta maksamisessa.

Uudessa VR Matkalla -sovelluksessa otetaan käyttöön ns. in-app-maksaminen, jolloin hyväksyt oston suoraan sovelluksen sisällä ja veloitus tapahtuu sujuvasti ilman sovelluksesta poistumista.

VR Mobiili - ja VR Lähijunat -sovelluksissa sekä beta.vr.fi-sivustolla täytyy jatkossa aina tehdä vahva tunnistautuminen maksukortilla ostaessa, myös pienissä ostoissa.

Muutoksen myötä saamme VR Matkalla -sovellukseen käyttöön myös asiakkaiden toivoman Siirto-maksutavan sekä hieman myöhemmin Apple Pay -maksutavan (nykyisen MobilePay-maksamisen lisäksi).


8.8.2019

Junalippujen käteismyynti kaukoliikenteen junissa päättyy 1.9.2019

Syyskuun alusta alkaen kaukoliikenteen lippuja voi ostaa junissa konduktööreiltä ja kiskobussien automaateista vain maksukorteilla. 

Verkkokaupan, mobiilisovelluksen, automaattien ja VR:n puhelinpalvelun lisäksi lippuja voi ostaa ennakkoon VR:n palveluasemilta, Matkahuollosta tai R-kioskilta.  

Jo nyt 99 % prosenttia asiakkaistamme ostaa junalippunsa joko ennakkoon tai junista korttimaksulla. Vuoden 2019 aikana uudistuvien myyntikanavien myötä lipun ostaminen ennakkoon on entistä helpompaa – ennakoimalla lipun saa myös edullisemmin ja istumapaikan varmistettua. 


8.8.2019

Aikataulukausi vaihtuu 12.8. alkaen

Kesätauolla olleet junat palaavat liikenteeseen 12.8. alkaen. Kaukoliikenteessä paluun tekevät Pendolinon nopeat aamu- ja iltapäivävuorot Helsingin ja Turun välillä. Lähiliikenteessä muutoksia tulee esimerkiksi Helsingin ja Riihimäen välisiin yhteyksiin, kun D-lähijunat palaavat kesätauolta. Paluun tekee myös klo 15.51 Helsingistä lähtevä R-juna Tampereelle.

Katso aikatauluja

HSL-lähijunaliikenteen muutoksista löytyy lisätietoa HSL:n verkkosivuilta.


8.8.2019

Joulunajan ja hiihtokauden yöjunat myyntiin 20.8.2019

Makuu- ja autopaikat pohjoisen yöjuniin tulevat myyntiin 20. elokuuta klo 9. Myyntiin tulevat yöjunaliput ajalle 15.12.2019–29.4.2020. Nyt kannattaakin varmistaa paikkansa suosituissa yöjunissa ennakkoon jouluksi, hiihtolomaksi tai pääsiäiseksi. Yöjunan kyydissä pääsee Rovaniemelle, Ouluun, Kemijärvelle ja Kolariin, ja oman auton saa lastattua junaan Helsingistä, Tampereelta tai Turusta.

Katso aikatauluja


14.6.2019

Uudet aikataulut voimaan 17.6.2019

Kesän myötä voimaan astuvissa uusissa aikatauluissa ei ole merkittäviä muutoksia nykyiseen. Uudet aikataulut ovat voimassa 17.6.–14.12.2019.

Yksittäisissä kaukoliikenteen junavuoroissa saattaa tapahtua kalustomuutoksia ja Pendolino-junat Helsingistä Turkuun klo 16.07 (S 975, ma–pe) sekä Turusta Helsinkiin klo 7.08 (S 976, ma–pe) ovat kesätauolla 17.6.–11.8.2019. Molemmat junat palaavat liikenteeseen 12.8. entisellä aikataulullaan. 

VR:n lähiliikenteessä kesätauolle jäävät Helsingin ja Riihimäen väliset D-junat sekä klo 15.51 Helsingistä lähtevä R-juna Tampereelle. Molemmat junat palaavat liikenteeseen 12.8.2019. 

12.8.2019 alkaen lähiliikenteessä tapahtuu seuraavia muutoksia:

-    K-junat alkavat pysähtyä kaikilla asemilla Helsingin ja Keravan välillä
-    N-linjatunnus lakkautetaan ja N-junien lähdöt muuttuvat K-juniksi
-    Y-junat alkavat pysähtyä Kauklahdessa
-    osa nykyisistä Y-junista muuttuu Siuntioon/Siuntiosta jatkaviksi U-juniksi.
-    linjoille A, U, P, I ja K lisätään vuoroja
-    D-junat ja ruuhka-R palaavat liikenteeseen muuten nykyisin aikatauluin, mutta 16:55 lähtö aikaistuu viidellä minuutilla.
 


11.6.2019

Junaliikenne ja asemien aukioloajat juhannuksena

Juhannus vaikuttaa junien aikatauluihin sekä kauko- että lähiliikenteessä. Tarkat aikataulutiedot löydät matkahausta. Myös palveluasemilla on juhannusaukioloajat.

Kaukoliikenne

- torstaina 20.6. perjantailiikenne
- perjantaina 21.6. lauantailiikenne
- lauantaina 22.6. aamulla ja aamupäivällä sunnuntailiikenne, iltapäivällä ja illalla lauantailiikenne
- sunnuntaina 23.6. sunnuntailiikenne

Lähiliikenne

- torstaina 20.6. perjantailiikenne
- perjantaina 21.6. lauantailiikenne
- lauantaina 22.6. sunnuntailiikenne
- sunnuntaina 23.6. sunnuntailiikenne


7.6.2019

Kesän ratatyöt ja korvaavat bussikuljetukset

Väylä tekee ratatöitä eri puolilla rataverkkoa kesän aikana, esimerkiksi Karjaa–Hanko- sekä Kotka–Kouvola-väleillä. Ratatöiden aikana junavuoroja liikennöidään busseilla. Lue lisätietoa korvaavien bussien lähtöpaikoista ja pysäkeistä täältä.

Ratatyöt jatkuvat heinä- ja elokuussa, esimerkiksi Karjaa–Hanko- sekä Kotka–Kouvola-väleillä. Myös Helsingin ratapihan (HELRA) parannushankkeen työt Helsingin ja Pasilan välillä vaikuttavat sekä kauko- että lähijunien liikennöintiin Pasilassa. Ratatöistä johtuen HSL:n E- ja Y-lähijunat eivät kulje arkisin 24.–30.6. ja 15.–28.7. ja liikennettä korvataan U- ja L-junilla. Myös muille junille voi tulla pienempiä myöhästymisiä ja aikataulumuutoksia. Lisäksi Pasilan laitureissa on muutoksia, joten oman junan lähtölaituri kannattaakin tarkistaa ennen lähtöä Väyläviraston ylläpitämiltä aseman infonäytöiltä. 

Lisätietoa poikkeusjärjestelyistä löydät verkkosivultamme matkahausta ja Väylän verkkosivuilta, HELRA:n osalta myös HSL:n verkkosivuilta ja reittioppaasta.


28.5.2019

Helatorstaina pääosin sunnuntaiaikataulut

Helatorstaina 30.5. kaukojunat liikennöidään pääosin sunnuntaiaikataulujen mukaisesti. Kaukoliikenteessä on kuitenkin poikkeuksia ja lähinnä aamulla ja aamupäivällä lisävuoroja normaaliin sunnuntaihin verrattuna. Tarkista aikataulusi.

Lähiliikenteessä junavuorot ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan.


27.5.2019

Osta syksyn junalippusi 4.6. alkaen

Syksyn päiväjunien lipunmyynti alkaa 4.6.2019 klo 9.

Tuolloin tulevat myyntiin päiväjunat ajalle 12.8.–14.12.2019. Yöjunat ovat jo myynnissä 14.12. saakka.

Tutustu syksyn aikatauluihin.


30.4.2019

THL on vahvistanut tuhkarokkotapauksen Joensuussa. Perjantaina 26.4. klo 23.10 paikallista aikaa Moskovasta lähteneellä Tolstoi-junalla Kouvolaan matkustaneita sekä lauantaina 27.4. klo 11.43 IC 3 -junassa Kouvolasta Joensuuhun matkustaneita kehotetaan tarkistamaan oma rokotesuoja ja olemaan tarvittaessa yhteydessä omaan terveyskeskukseensa. Lähestymme sähköpostitse yhteystietonsa antaneita IC-junassa matkustaneita asiakkaita. Lisätietoja THL:n tiedotteesta.

 


18.4.2019

Asiakaspalvelu somessa pääsiäisenä

Asiakaspalvelumme auttaa sinua junaliikenteeseen liittyvissä kysymyksissä Facebookissa ja Twitterissä pääsiäisenäkin.

Perjantaina 19.4 klo. 9–20
Lauantaina 20.4 klo. 9–18 
Sunnuntaina 21.4 klo. 9–18 
Maanantaina 22.4 klo. 9–20

 


15.4.

Muutokset junaliikenteessä pääsiäisenä

Pääsiäinen vaikuttaa junien aikatauluihin sekä kauko- että lähiliikenteessä. Tarkat aikataulutiedot löydät matkahausta.

Kaukoliikenne

• Kiirastorstaina 18.4. perjantailiikenne.
• Pitkäperjantaina 19.4. sunnuntailiikenne.
• Toisena pääsiäispäivänä 22.4. sunnuntailiikenne.
 

Lähiliikenne

• Kiirastorstaina 18.4. perjantailiikenne.
• Pitkäperjantaina 19.4. sunnuntailiikenne.
• Toisena pääsiäispäivänä 22.4. sunnuntailiikenne.


10.4.2019

Pian pääset varaamaan kesän junamatkoja!

Kesän ja loppuvuoden matkat kotimaan päivä- ja yöjuniin tulevat myyntiin 16.4.2019 kello 9.

 • Päiväjunia voit varata 11.8.2019 saakka
 • Yöjunia voi varata 14.12.2019 saakka

Juhannuksen liikenteen tarjontaa täydennämme vielä kevään aikana.

Tutustu jo etukäteen kesäaikatauluihimme.

 


10.4.2019

Pääsiäisen junamatkat kannattaa ostaa viimeistään nyt!

Pääsiäisen junasesongista on tulossa jälleen vilkas ja junat täyttyvät nopeasti. Tällä hetkellä suosituimmat vuorot ovat reiteillä Helsinki–Tampere, Helsinki–Oulu ja Helsinki–Seinäjoki. Autopaikat suosituimmille päiville on jo loppuunmyyty.

Olemme myös lisänneet yöjunavuoroja helpottamaan pääsiäisruuhkaa. Lisäksi pitkäperjantaina liikenteessä on lisäjunia aamupäivän aikana.

Tarkista pääsiäisen aikataulut matkahausta.
 


4.4.2019

Ravintolavaunun kesäsalaatit Ravintolavaunun kesäsalaatit Suomen Kokkimaajoukkue kehittää uusia herkkuja ravintolavaunuihin

Heittämällä herkullisin yhteistyömme alkaa tänä keväänä, kun lyömme hynttyyt yhteen Suomen Kokkimaajoukkueen kanssa. Yhteistyön myötä kehitämme uusia tuotteita kotimaan ravintolavaunujen tarjontaan ja ensi vuonna myös Pietariin kulkeville Allegroille. Kannattaa siis pysyä kuulolla!
 

"Olemme innostuneita miettimään yhdessä VR:n kanssa uusia makuja ja raaka-aineita junissa tarjottaviin tuotteisiin, niin kotimaan kuin myös Pietariin suuntautuville matkoille. Haluamme tarjota elämyksiä matkanne varrelle, olivatpa ne sitten lyhyitä tai pidempiä”, sanoo Suomen kokkimaajoukkueen toiminnanjohtaja Tapio Laine.

Suomen kokkimaajoukkue on tehnyt yhteistyökumppanuussopimuksen VR :n kanssa aina vuoteen 2020 asti.

 


25.3.2019

Kesäaika alkaa – muutoksia juna-aikatauluissa

Sunnuntaiyönä 31.3. käännetään kelloja tunnilla eteenpäin ja siirrytään kesäaikaan. Tämän vuoksi junaliikenteen aikatauluissa on joitakin muutoksia.

Kaukoliikenne

Lauantai-iltana 30.3. lähtevät yöjunat ajetaan poikkeusaikataulujen mukaan. Yöjunat saapuvat sunnuntaiaamuna 31.3. perille määräasemilleen 15–55 minuuttia normaalia myöhemmin. Poikkeusaikatauluista johtuen jatkoyhteyksissä voi olla muutoksia. Kolarista ja Kemijärveltä tulevista yöjunista P 270 ja IC 274 katkeaa vaihtoyhteys Tampereelta klo 5.50 lähtevään junaan IC 904 Turun satamaan. P 270 Kolarista saapuu Tampereelle klo 6.16 ja IC 274 Kemijärveltä saapuu klo 6.38. Seuraava juna Turkuun lähtee klo 9.11.
Tarkista aikataulusi matkahausta.

Lähiliikenne

Kesäaikaan siirtymisen vaikutukset lähiliikenteessä yöllä 31.3.

 • Rantarata

  • L-juna Helsingistä klo 3.08 on peruttu. Linjalla ajetaan ylimääräinen lähtö Helsingistä klo 5.08 kesäaikaa.

 • Päärata

  • N-junat Helsingistä klo 3.21 ja 3.51 lähtevät klo 4.21 ja 4.51 kesäaikaa.

  • N-juna Keravalta klo 3.05 on peruttu.

  • T-juna Helsingistä klo 4.21 lähtee klo 5.21 kesäaikaa.

  • T-juna Riihimäeltä klo 3.56 lähtee klo 2.56 talviaikaa.

Muutoin lähdöt normaalien aikataulujen mukaan.


25.3.2019

Aikataulumuutos Z-junan aamulähtöön Lahdesta

Z-junan lähtöaika klo 9.20 Lahdesta aikaistuu 31.3.2019 alkaen. Uusi lähtöaika on klo 9.14. Muilla asemilla junan aikataulu säilyy ennallaan.


15.3.2019

Kausilippujen hinnat vuoden 2018 verotukseen

Kun tarvitset tiedon VR:n kauko- tai lähiliikenteen kausilipun hinnasta vuonna 2018 löydät sen helposti suoraan verkkokaupastamme, sillä kausilippujen hinnat ovat säilyneet samana kuin viime vuonna.

 


13.2.2019

Tavoitteenamme on luopua junalippujen käteismyynnistä kaukoliikenteessä 1.9.2019 alkaen

Junalippuja voi ostaa kaukoliikenteen junissa konduktööreiltä ja kiskobussien automaateista mutta syyskuusta lähtien vain maksukorteilla.

Taustalla itsepalvelukanavien suuri suosio

Junalippuja ostetaan yhä vähemmän käteisellä kaukoliikenteen junissa. Yli 80 % lipuista ostetaan jo ennakkoon itsepalvelukanavistamme – vr.fi-verkkokaupasta, mobiilisovelluksesta tai lippuautomaateista. Junalippuja voi ostaa myös VR:n palveluasemien lipunmyynnistä ja puhelinpalvelusta sekä R-kioskeilta ja Matkahuollosta.


 

17.1.2019

Osta kevään ja kesän junamatkat 29.1. alkaen

Voit ostaa pääsiäisen ja loppukevään junaliput tiistaina 29.1. klo 9 alkaen. Kevään liput tulevat myyntiin 29.1. ja voit ostaa kaukoliikenteen päiväjunien junaliput aina 16.6.2019 saakka.

Yöjunat Lappiin ovat jo myynnissä 16.6.2019 saakka.

Uusia vuoroja Helsingin ja Tampereen välille ja Kolariin jo toukokuussa

1.4. alkaen Tampereen ja Helsingin välillä aloittaa uusi junavuoro S 166, joka lähtee Tampereelta ma–pe klo 6:00 ja saapuu Helsinkiin klo 7:36. Ilta-aikaan uusi juna S 195 liikennöi ma–to Helsingistä Tampereelle klo 21:04–22:52. Uusi S 195 saapuu Hämeenlinnaan illalla klo 22.09 ja samalla paranee iltayhteydet Riihimäelle, Toijalaan ja Lempäälään.

Tänä keväänä yöjuna kulkee Helsingin ja Kolarin välillä myös toukokuussa. Etelästä liikennöidään pohjoiseen kaksi kertaa viikossa keskiviikkoisin ja perjantaisin, Kolarista Helsinkiin puolestaan torstaisin ja lauantaisin.

 


 

13.12.2018

Joulun ja uuden vuoden juna-aikataulut

Alta löydät koosteen miten junat kulkevat joulun ja uuden vuoden aikana. Tarkemmat aikataulut löydät aikatauluhausta sekä verkkokaupasta. Pääkaupunkiseudun liikenteen aikataulut löytyvät myös HSL:n Reittiopaasta.

 

Kaukoliikenteen junat

Joulu

Menoliikenteen vilkkaimmat päivät keskittyvät viikonlopulle 21.–23.12.

 • Lauantaina 22.12. on lisävuoroja eri puolille Suomea.

 • 24.12. liikenne hiljenee iltapäivällä ja käynnistyy jälleen joulupäivän aamuna 25.12.

 • Joulupäivänä 25.12. ajetaan harvennettua liikennettä koko Suomessa

 • Tapaninpäivänä 26.12. ajetaan pääosin sunnuntaiaikataulujen mukaan, mutta liikenteessä on myös muutama lisävuoro.

Uusi vuosi ja loppiainen

 • Uuden vuoden aattona 31.12. on normaali maanantailiikenne, mutta muutamat yksittäiset junavuorot on peruttu eri puolilta Suomen.

 • Uuden vuoden päivänä 1.1. ajetaan pääosin sunnuntaiaikataulujen mukaan, mutta lisäksi muutamia yksittäisiä lisävuoroja.

 • Loppiaisena 6.1. junat kulkevat sunnuntaiaikataulussa.

 

Pääkaupunkiseudun lähiliikenne

Joulu

Lähijunat liikennöivät pääosin jouluaaton loppuun saakka ja liikenne käynnistyy taas jolupäivän aamupäivällä. Jouluyönä Helsingin ja Pasilan alueilla tehdään sähköratatöitä, joiden vuoksi osa jouluyönä ajettavista junista korvataan bussilla Helsingin ja Huopalahden sekä Helsingin ja Oulunkylän välillä.

Jouluaattona 24.12. on sunnuntailiikenne seuraavin poikkeuksin:

 • Aattoiltana ei ajeta L-junaa Karjaalle, ja junan pääteasema on Kirkkonummi.

 • R- ja Z-junien vuorovälit harvenevat kahteen tuntiin n. klo 17 alkaen.

 • Helsingistä Tampereelle ajetaan kaksi R-junaa, lähdöt Helsingistä klo 11:40 ja 15:10.

 • Tampereelta Helsinkiin ajetaan kolme R-junaa, lähdöt Tampereelta klo 10:07, 14:07 ja 17:37.

 • G-junien liikenne lakkaa n. klo 17. Päivän viim