Aamiaista ja brunssia Pietarissa

brunssi

 

Vaikka majoitukseen ei kuuluisi aamiaista, sitä ei todennäköisesti tarvitse kaukaa etsiä. Pietarissa on todella paljon aamiaista ja brunssia tarjoavia paikkoja jokaiseen makuun ja hintaluokkaan.

Aamiaiskahvilat aukeavat Pietarissa hiukan myöhempään kuin aikaisimmat suomalaiset. Aamiaispaikkojen ovet aukeavat noin klo 89 ja brunssiravintoloiden noin klo 11. Toisaalta moni pietarilaiskahvila ja -ravintola tarjoaa vastapainoksi aamiaista pitkälle iltapäivään. Tarjolla on usein sekä perinteinen mannermainen aamiainen että venäläisiä erikoisherkkuja.

 

Aamiaispaikkoja

Zoom Cafe

Zoom Café tarjoaa herkullista aamiaista keskeisellä sijainnilla aivan Kazanin katedraalin takana. Aamiaisvalikoimaan kuuluu muun muassa munakkaita, blinejä, jogurttia, marjoja sekä smoothieita ja mehuja. Kahvila on samalla pieni kirjasto ja taidegalleria, joten aamiaista odotellessa ei tarvitse pitkästyä.

Gorokhovaja ulitsa 22. www.cafezoom.ru/eng/

Bushe

Admiralteiskaja-metroaseman läheisyydessä, vain pienen kävelymatkan päässä Nevskiltä sijaitsee Bushe, joka tunnetaan tuoreista leivonnaisistaan ja piirakoistaan. Aamiaista tai välipalaa voi syödä paikan päällä tai ottaa mukaan. Kokeile mansikka-mustikkakakkua tai crème brûléeta! Suolaisempaan nälkään tarjolla on munakkaita ja puuroja.

Malaja Morskaja 7. www.bushe.ru

Marketplace

Marketplace-ketjulla on kaksi ravintolaa Nevski prospektilla ja useampi ympäri kaupunkia. Yleensä Nevskin varrella ateriasta saa maksaa enemmän, mutta Marketplacen laaja aamiaisbuffet on edullinen. Lisukkeena tulee ravintolan rennon mukava sisustus ja tunnelma.

Nevski prospekt 24 ja 92. www.market-place.me/en/

 

Brunsseja

Leica Cafe

Kivenheiton päässä Kazanin katedraalilta sijaitseva Leica Café sekoittaa brunssitarjoilussaan iloisesti muroja, blinejä, kerrosvoileipiä, mysliä ja vaahtokarkkeja. Kupin kahvia tai teetä saa kaupanpäällisiksi, ja hintataso sopii budjettimatkailijallekin.

Nab. kanala Gribojedova 29a. www.vk.com/cafebarleica

BGL Café & Market

Fontankan rannalla sijaitseva BGL Café & Market on erikoistunut aamiaistarjoiluun, joka koostuu amerikkalaistyyppisistä bageleista lukuisilla eri täytteillä. Viikonloppubrunssilla herkullisten bagelien kaveriksi kuuluu kaataa lasillinen kuohuvaa.

Nab. reki Fontanki 96. www.vk.com/bglcafe

Cake & Breakfast

Cake & Breakfast tarjoilee nimensä mukaisesti kakkuja ja aamiaista aamusta iltaan. Brunssipaikka ihastuttaa taidokkaasti tehdyillä jälkiruokaherkuillaan ja kevät- ja kesäaikaan myös rauhallisella sisäpihallaan.

Kirotsnaja ulitsa 9. www.vk.com/cakeandbreakfast

L’Europe

Grand Hotelissa sijaitsevan L’Europe-ravintolan sunnuntaibrunssi on täysosuma luksusbrunssia etsivälle. L’Europe on Venäjän vanhin yhä toimiva ravintola, joten ruuan lisäksi myös miljöö on kokemisen arvoinen. Brunssin oheen voi lisämaksusta tilata kaviaarilautasen.

Nevski prospekt, Mikhailovskaja ulitsa 1/7. www.belmond.com/grand-hotel-europe-st-petersburg/