Hyppää sisältöön
Ajankohtaista

Pääradan töistä muutoksia lähijunaliikenteeseen, Ainolan asema suljetaan väliaikaisesti 19.6.

Väylävirasto tekee Tikkurilassa muutoksia raiteisiin ja vaihteisiin ja aloittaa Keravan Kytömaan ja Järvenpään Ainolan välisen lisäraiteen sekä Ainolan uuden aseman rakentamisen. Työt aiheuttavat harvennettuja vuorovälejä K-, I- ja P-junille, peruutuksia D- ja R-junille, muutoksia lähtöraiteisiin ja matka-aikoihin ja bussikorvauksia Ainola–Järvenpää-välille.

Ratatyöt aiheuttavat merkittäviä muutoksia pääradan lähijunaliikenteeseen. Niiden tekeminen on kuitenkin välttämätöntä, jotta radan toimintavarmuutta voidaan parantaa ja junavuoroja lisätä tulevaisuudessa. 

Helsingistä kello 16.30 lähtevä R-juna on peruttu arkisin 28.4.–12.5. Riihimäeltä kello 7.30 lähtevä R-juna on peruttu 2.5.–12.5. ja D-junat on samalla ajanjaksolla peruttu Helsingin ja Riihimäen väliltä. 

19.6.–9.12. D-junat on peruttu kokonaan, korvaamme yhteyden Hämeenlinnaan R-junilla, jotka jatkavat Hämeenlinnaan saakka. R-junia ajetaan ruuhka-aikana normaalia vähemmän 19.6.–9.12. ja Z- ja osalla R-junista on muutoksia lähtöajoissa. 

Ajantasaiset aikataulut ovat näkyvillä VR.fi:n ja VR Matkalla -sovelluksen matkahausta. 

Ainolan asema on kiinni 19.6.–9.12., korvaava bussi liikennöi Ainolan ja Järvenpään välillä 

Ainolan asema on väliaikaisesti suljettu 19.6.–9.12. Ainolan ja Järvenpään välillä on tänä aikana korvaava bussiyhteys. Korvaavan bussin kyydissä voi matkustaa kerta- sarja- tai kausilipulla. 

Sovitamme korvaavien bussien aikataulut Järvenpäästä lähtevien junien aikatauluihin, eli jokaiseen Järvenpäästä Riihimäen tai Helsingin suuntaan lähtevään lähijunaan on bussikorvaus Ainolasta ja jokaiselta Järvenpäässä pysähtyvältä lähijunalta on bussi Ainolaan. 

Korvaavat bussiyhteydet ja niiden aikataulut ovat näkyvillä VR.fi-sivun ja VR Matkalla -sovelluksen matkahaussa. Tietoa korvaavista bussiyhteyksistä ja kartat bussien lähtöpaikoista on tulossa osoitteeseen www.vr.fi/korvaavat-bussit, Avataan uudessa välilehdessä sekä Ainolan asemasivulle, Avataan uudessa välilehdessä

Matka-aika Ainolasta Helsinkiin pitenee bussikorvauksen myötä 13 minuutilla ja Helsingistä Ainolaan 15 minuutilla. Matka-aika Ainolasta Riihimäelle pitenee 9 minuutilla ja Riihimäeltä Ainolaan 7 minuutilla. 

Ainolaan ja Ainolasta ostettuja sarja- ja kausilippuja voi jatkossa käyttää myös Järvenpäähän tai Saunakallioon päättyville tai Järvenpäästä tai Saunakalliosta alkaville matkoille.  

Sarjalipun matkavarauksen yhteydessä VR Matkalla -sovellus tai VR.fi-sivu antaa ilmoituksen, jonka kautta Ainolan tilalle voi valita toisen aseman. Jos sinulla on kaukoliikenteen kausilippu, jonka toisena asemana on Ainola, saat paikkaa varatessasi samalla tavalla infon siitä, että Ainolan sijaan asemana voi käyttää Järvenpäätä tai Saunakalliota.  

Muutokset HSL-alueen lähijunaliikenteessä 2.5–22.10. 

K-junilla on harvennettu 20 minuutin vuoroväli ja 2–3 minuuttia normaalia pidempi matka-aika. I- ja P-junilla on harvennettu 20 minuutin vuoroväli ja 2–6 minuuttia normaalia pidempi matka-aika. Kehäradan läntisellä osuudella on arkisin ja lauantaisin lisäjunia, jotka eivät pysähdy Vehkalassa. 

Lisätietoja HSL:n sivuilta, Avataan uudessa välilehdessä.  

Helsinki–Riihimäki kapasiteetin lisääminen -hankkeen tavoitteena on parantaa Suomen vilkkaimmin liikennöidyn rataosuuden toimintavarmuutta ja häiriönsietokykyä. Lopputuloksena on entistä sujuvampi liikenne ja mahdollisuus lisätä junavuoroja alueella. Hankkeeseen voi tutustua Väyläviraston verkkosivuilla.  , Avataan uudessa välilehdessä

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Poliittinen lakko saattaa pysäyttää junaliikenteen torstaina 14.12.

Jos suunniteltu poliittinen lakko toteutuu, lähi- ja kaukoliikenteen sekä tavaraliikenteen junat eivät liiku torstaina 14.12. Mahdollisella polii...

Lue juttu

Ajankohtaista

Julkaisemme lisää yöjunia myyntiin 28.11. klo 10

Julkaisemme loppukevään, kesän ja alkusyksyn yöjunat myyntiin huomenna ti 28.11. klo 10. Julkaistava myyntikausi on 15.4.2024–26.10.2024. Julkais...

Lue juttu

Ajankohtaista

Helsingin ja Tampereen asemien palvelupisteillä luovutaan käteisen käytöstä kesän aikana

Helsingin ja Tampereen asemien palvelupisteillä luovutaan käteisen käytöstä myyntijärjestelmän uusiutuessa kesän aikana. Jatkossa junaliput voi m...

Lue juttu