|

Tågbiljetter

Prissättningen på fjärrtrafikens tågbiljetter ändrades. I fortsättningen grundar sig prissättningen på tågturerna på efterfrågan mer än vad den gjort tidigare.

På de lugnaste tågturerna kommer priset att vara förmånligare än på de populära, och den som har rätt till en rabatterad resa får mer rabatt på biljettpriset.

Priserna på fjärrbiljetterna avrundas till tio cent i alla försäljningskanaler fr.o.m. 31.3.2014.

Läs mer om de ändrade priserna på sidan om fjärrtrafikens biljetter.

Fjärrtrafikens tågbiljetter

För att uppfylla alla de krav som olika resenärer ställer finns det flera olika sorters biljetter till fjärrtågen. Du kan köpa biljetter i VR Mobil, i webshopen, på VR:s stationer med service, i biljettautomater, genom att ringa VR Kundservice samt via återförsäljare.

Förköpt biljett

Planera din resa i god tid. Den Förköpta biljetten är ett bra val: ju tidigare du köper biljetten, desto billigare reser du.

En Förköpt biljett kan köpas 60-7 dygn före tågets avgång endast i VR:s webbshop. Biljetten gäller den dag och i det tåg som angivits på tågbiljetten. Det finns Förköpta biljetter för alla sträckor och även för de flesta tågturer. Biljetten berättigar till en resa med sittplats i tågens Eco-klass.

Mer information om Förköpt biljett »

Vanlig biljett

Den Vanliga biljetten är en normal biljett för en resa i tågets Eco-klass. Den Vanliga biljetten gäller den dag och i det tåg som angivits på tågbiljetten. Vid behov kan du mot en avgift ändra resans avgångsdag eller -tid.

De resenärsgrupper som är berättigade till rabatt får rabatt på den Vanliga biljetten.

Mer information om Vanlig biljett »

Flexbiljett

Om du köper en Flexbiljett reser du bekvämt med sittplats i tågets Extra-klass. Då står till ditt förfogande servicen i Extra-klassen, bl.a. dagens tidningar, kaffe/te och något smått att äta samt bredare sittplatser.

Vid behov kan du gratis ändra resans avgångsdag eller -tid. Du kan också avboka biljetten helt och hållet mot en avbokningsavgift.

Vid behov kan du gratis ändra resans avgångsdag eller -tid. Du kan också avboka biljetten helt och hållet mot en avbokningsavgift.

Mer information om Flexbiljett »

Övriga biljetter inom fjärrtrafiken

Övriga biljetter inom fjärrtrafiken är bl.a. familjebiljett, som berättigar ett barn att resa gratis med sittplats tillsammans med en vuxen, gruppbiljett samt serie- och periodbiljetter för dem som reser ofta. Till nattågen kan man köpa biljetter som innehåller en sovplats eller alternativt BilTåg-paket som innehåller resorna med sovplats samt en bilplats i tåget.

Läs mer om fjärrtrafikens tågbiljetter »

Omboknings- och avbokningsvillkoren för tågbiljetterna är biljettspecifika. Du kan kolla dem på varje biljetts egen webbplats. Du kan också beställa tågbiljetter till din mobil eller e-post.

Närtrafikens tågbiljetter

Inom VR:s närtrafik används två olika prissättningssystem. Biljettpriserna bestäms enligt om man rör sig inom huvudstadsregionens HRT-område eller utanför det. Nu kan man köpa zonbiljetter i VR Mobil.

Zonbiljetter

När du endast reser inom närtrafiken eller delvis utanför huvudstadsregionens kommuner ska du köpa en VR:s zonbiljett.

Zonbiljetter finns att köpa som enkelbiljetter, 10 resors seriebiljetter samt periodbiljetter för 14-365 dygn. Juniorer, studerande och pensionärer får rabatt på zonbiljetterna.

Mer information om zonbiljetter »

HRT-områdets biljetter

Helsingfors, Esbo, Grankulla, Vanda, Kervo, Sibbo och Kyrkslätt bildar tillsammans ett enhetligt kollektivtrafikområde med ett samfällt biljettsystem. Priset på biljetten fastställs enligt resesträcka och vilken kundgrupp man hör till.

Mer information om zonbiljetter »

Anslut dig till Veturi!

Bli medlem i kundprogrammet Veturi. Genom att bli medlem får du förmåner, mer information om tågresandet och det blir lättare och snabbare att köpa biljetter i webbshopen.

Anslut dig nu!