|

Lipunmyynti rautatieasemilla

Rautatieasemilla junalippuja voit ostaa palveluasemien lipunmyynneistä sekä lippuautomaateista. Lipunmyyntipisteitä on suurimmilla rautatieasemilla.

Lippuautomaattien sijainnin voit tarkistaa ko. sivulta. Lipunmyyntien ja lippuautomaattien aukioloajat vaihtelevat, joten tarkista lipun ostomahdollisuus ja aukioloajat asemasivuilta ennen matkalle lähtöä.

Lippuautomaateista voit ostaa lähi- ja kaukoliikenteen yleisimpiä junalippuja tai lunastaa aiemmin varaamiasi lippuja.

Palautetta aseman palvelusta

Voit nyt antaa palautetta lipunmyynnin asiakaspalvelusta fiilismittarin avulla. Kerro kokemuksesi palvelusta painamalla yhtä neljästä painikkeesta, jotka kuvastavat erilaisia tuntemuksia tyytyväisestä tyytymättömään.

Mittarit on otettu käyttöön Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Karjaalla, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Seinäjoella, Joensuussa ja Lappeenrannassa, ja niitä on tarkoitus kierrättää muillakin palveluasemilla tulevan vuoden mittaan.

Tällä sivulla

Invamatkustajat »
Internetistä ostettujen lippujen lunastus »
Kansainväliset junaliput »
HSL-alueen junaliput »
Muut lipunostopaikat »

Invamatkustajat

Useilla asemilla invamatkustajien kulkua on pyritty helpottamaan mm. kulkuluiskojen avulla, mutta kaikilla asemilla liikkumista ei ole pystytty tekemään esteettömäksi. Joillakin asemilla kuten Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa lipunmyynnissä on matala myyntitiski invamatkustajien asioinnin helpottamiseksi.

Kansainväliset junaliput

Kansainvälisiä junalippuja voit ostaa Helsingin rautatieaseman kansainvälisestä myynnistä sekä puhelimitse VR Asiakaspalvelusta, mm.

  • junalippuja Venäjän-juniin
  • kansainvälisiä junalippuja esim. Euroopan maiden sisäiseen junaliikenteeseen tai eri maiden välillä liikennöiviin nopeisiin juniin
  • kansainvälisiä alennuskortteja kuten InterRail-kortti tai RailPlus-kortti.

Huom! InterRail- ja RailPlus-kortteja voit ostaa kaikkien palveluasemien lipunmyynneistä.

Soittaessasi VR Asiakaspalveluun voit
  • maksaa lipun puhelun aikana ilmoittamalla luottokorttisi tiedot asiakasneuvojalle
  • varata lipun asiakasneuvojalta ja lunastaa sen lähimmältä palveluasemalta.

HSL-alueen junaliput

Lähiliikenteen ja HSL-alueen junalippuja voi ostaa Helsingin aseman lisäksi muutamalla lähiliikenteen asemalla. HSL-alueen lippuja voit lisäksi ostaa ja matkakorttia ladata monenlaisissa paikoissa, jotka voit tarkistaa HSL:n Internet-sivuilta.

Muut lipunostopaikat

Kun asemalla ei ole lipunmyyntiä tai aseman lipunmyynti on suljettu matkalle lähtiessäsi voit ostaa junalippusi:

  • VR:n verkkokaupasta
  • VR Asiakaspalvelusta
  • R-kioskilta (huom! Varaus VR Asiakaspalvelusta)
  • VR jälleenmyyjiltä
  • Junien konduktööreiltä. Lähijunien lipunmyyntiosastoissa voit ostaa konduktööriltä vain kertalippuja.

Yöliikenteen aikana myynnissä olevat liput

VR:n lähiliikenteen junissa myydään klo 23.00 - 04.00 (ma-su) vain lähiliikenteen normaalihintaisia aikuisten ja junioreiden kertalippuja. Alennuslippuja (opiskelija-, seniorilippuja ym.) ei myydä, mutta etukäteen ostetut alennusliput kelpaavat. Lisäksi HSL-alueella matkustavilta peritään yölisä klo 2.00 - 4.30 (ma-su).

Perjantai- ja lauantai-iltoina klo 23.00 alkaen yöliikenteen loppuun asti Helsingin asemalla tarkistetaan liput lähtölaiturin portilla ennen junaan nousua.