|

Opiskelijat

Opiskelijana saat alennusta junalipuista, kun sinulla on esittää VR:n hyväksymä opiskelijajärjestön opiskelijakortti tai VR:n ja Matkahuollon yhteinen opiskelijakortti.

Kaukoliikenteen junissa matkustaessasi saat opiskelija-alennusta

Opiskelijana voit matkustaa myös edullisella, 60 - 7 vrk ennen matkaa verkkokaupasta ostettavalla Ennakkolipulla, mutta siitä ei myönnetä erillistä opiskelija-alennusta. Opiskelija-alennusta ei myönnetä myöskään kausilipuista, lemmikkimaksuista, polkupyörämaksuista, makuupaikoista tai autojunapaikoista.

Kaukoliikenteen junalipun hinta vaihtelee lipun ja sen ostoajankohdan mukaan. Junalippujen hintoja voit vertailla verkkokaupassa. Tutustu eri lippuvaihtoehtoihin ja valitse itsellesi sopivin lippu. Huomaa, että peruutus- ja muut lippua koskevat ehdot vaihtelevat sen mukaan minkä lipun valitset.

Muistathan, että alennukseen oikeuttavan kortin tulee olla voimassa koko matkan ajan. Jos kortin voimassaoloaika päättyy matkan aikana, junassa on ostettava täysihintainen lippu.

Tarkista vielä lippusäännöt

PeruslippuJoustava lippuEnnakkolippu
Matkustus-luokka Eko-luokka
Ekstra-luokkaEko-luokka
Alennukset opiskelija-alennus 45-55 % opiskelija-alennus
45-55 %
ei lisäalennusta
Ostopaikat VR Mobiili,
verkkokauppa, palveluaseman
lipunmyynti, lippuautomaatti, VR Asiakaspalvelu, jälleenmyyjät, junan konduktööri
VR Mobiili,
verkkokauppa, palveluaseman
lipunmyynti, lippuautomaatti, VR Asiakaspalvelu, jälleenmyyjät, junan konduktööri
VR Mobiili tai
verkkokauppa 60-7 vrk ennen matkaa
Toimitustavat junalippu, e-lippu (itse tulostettu lippu tai sähköpostin liite) ja mobiililippu junalippu, e-lippu (itse tulostettu lippu tai sähköpostin liite) ja mobiililippu mobiililippu, e-lippu (itse tulostettu lippu tai sähköpostin liite)
Lippuehdot ks. Peruslipun ehdot ks. Joustavan lipun ehdot ks. Ennakkolipun ehdot
Tarkista, millä perusteella olet oikeutettu opiskelija-alennukseen. Katso myös, miten voit hankkia itsellesi VR:n ja Matkahuollon yhteisen opiskelijakortin. Voit tulostaa itsellesi lomakkeen opiskelijakortin hankintaa varten.

Opiskelija-alennus ja VR:n ja Matkahuollon yhteinen opiskelijakortti