|

Kaukoliikenteen junaliput

Junalipun hinta vaihtelee Pendolino- , InterCity- ja pikajunissa kysynnän mukaan eri junavuorojen ja eri viikonpäivien välillä.

Hiljaisemmissa junavuoroissa voi matkustaa edullisemmin kuin suosituimmissa. Alennukseen oikeutetut matkustajat voivat saada aiempaa enemmän alennusta.
  • alennusryhmien (opiskelijat, eläkeläiset, lapset, varus/siviilipalvelusmiesten vapaa-ajan matkat) alennus vaihtelee 45 prosentista 55 prosenttiin.
  • Perhelipun saa myös edullisena Ennakkolippuna
  • Peruslipun voi peruuttaa vain ennen junan lähtöä; muutokset mahdollisia vielä 24 h junanlähdön jälkeen.
Junalippuja voi ostaa VR Mobiilista, verkkokaupasta, palveluasemien lipunmyynnistä, lippuautomaateista, puhelimitse VR Asiakaspalvelusta, matkatoimistoista sekä varaamalla puhelimitse ja lunastamalla R-kioskilta.

Palveluaseman lipunmyynnistä junan lähtöpäivänä ostettu lippu (Peruslippu istuma- tai makuupaikalla, Joustava lippu, Peruslippuna ostettava perhelippu) maksaa euron enemmän kuin asemamyynnistä ennakkoon hankittu lippu.

Lippujen hinnat kaikissa myyntikanavissa pyöristyvät kymmeneen senttiin 31.3.2014 alkaen.


Tutustu junalippuihin

Alasvetovalikon avulla voit tutustua eri vaihtoehtoihin:

Peruslippu

Peruslippu on yleisin junalippu kaukoliikenteen juniin. Peruslipun voit ostaa kaikista junalippujen ostopaikoista. Matkustat viihtyisästi junan Eko-luokassa. Halutessasi voit muuttaa tai peruuttaa matkasi.

Lue lisää Peruslipusta
»

Joustava lippu

Joustavalla lipulla matkustat mukavasti junan Ekstra-luokassa. Ekstra-luokassa on tarjolla mm. päivän lehdet ja kahvia tai teetä. Halutessasi voit joustavasti muuttaa tai peruuttaa matkasi.

Lue lisää Joustavasta lipusta »

Ennakkolippu

Kun suunnittelet matkasi ajoissa, matkustat Ennakkolipulla huomattavan edullisesti junan Eko-luokassa. Ennakkolipun voit ostaa ainoastaan verkkokaupasta. Lippu on voimassa valitulla junavuorolla, eikä sitä voi muuttaa tai peruuttaa. Ennakkolippuja on saatavilla laajasti, kaikille reiteille useimpiin junavuoroihin.
Lue lisää Ennakkolipusta »
Verkkokauppaan »


Peruslipun ja Joustavan lipun hinnasta myönnetään alennusta seuraaville matkustajaryhmille: opiskelijat, eläkeläiset, juniorit, varusmiehet/ siviilipalvelusmiehet. Perhelippu on Peruslippu, jolla yksi lapsi matkustaa maksutta istumapaikalla yhden aikuisen kanssa.