|

Junaliput

Kaukoliikenteen junalippujen hinnoittelu pohjautuu nyt yhä enemmän kysyntään.

Hiljaisimmissa junavuoroissa matkojen hinta on edullisempi kuin suosituissa, ja alennushintaiseen matkaan oikeutettu saa enemmän alennusta lipun hinnasta.
Lue lisää hinnoittelumuutoksesta kaukoliikenteen lippujen sivulta.

Lippujen hinnat kaikissa myyntikanavissa pyöristyvät kymmeneen senttiin 31.3.2014 alkaen.

Kaukoliikenteen junaliput

Kaukoliikenteen juniin on tarjolla monenlaisia junalippuja kunkin asiakkaan matkustustarpeeseen sopivaksi. Voit ostaa junalippuja VR Mobiilista, verkkokaupasta, VR:n palveluasemilta, lippuautomaateista, soittamalla VR Asiakaspalveluun sekä jälleenmyyjiltä.

Ennakkoliput

Suunnittele junamatkasi hyvissä ajoin. Ennakkolippu on hyvä valinta: mitä aikaisemmin ostat, sitä edullisemmin matkustat.

Ennakkolippu on myynnissä 60-7 vuorokautta ennen junan lähtöä VR Mobiilissa ja verkkokaupassa. Se on voimassa lippuun merkittynä päivänä ja siihen merkityssä junassa. Ennakkolippuja on tarjolla kaikille yhteysväleille useimpiin junavuoroihin, ja se oikeuttaa matkustamaan junan Eko-luokassa istumapaikalla.

Lisätietoja Ennakkolipusta »

Perusliput

Peruslippu on yleisin junalippu junan Eko-luokkaan. Peruslippu on voimassa lippuun merkittynä päivänä ja siihen merkityssä junassa. Halutessasi voit maksua vastaan muuttaa lippun merkityn matkan lähtöpäivää ja -aikaa.
Peruslipusta saavat alennuksia niihin oikeutetut matkustajaryhmät.

Lisätietoja Peruslipusta »

Joustavat liput

Ostamalla Joustavan lipun matkustat mukavasti istumapaikalla junan Ekstra-luokassa. Käytössäsi ovat Ekstra-luokan palvelut, mm. päivän lehdet, kahvi/tee ja pikkupurtava, väljä istuinjärjestys.

Halutessasi voit muuttaa maksutta lippuun merkityn matkan lähtöpäivää ja -aikaa tai peruuttaa sen kokonaan peruutusmaksua vastaan.

Joustavasta lipusta saavat alennusta siihen oikeutetut matkustajaryhmät.

Lisätietoja Joustavasta lipusta »

Muut kaukoliikenteen liput

Muita kaukoliikenteen lippuja ovat muun muassa perhelippu, jolla jo yksi lapsi matkustaa maksutta istumapaikalla aikuisen kanssa, ryhmäliput sekä sarja- ja kausiliput usein matkustavalle. Yöjuniin on saatavissa matkoja, jotka sisältävät makuupaikan tai AutoJuna-paketteja, joihin sisältyy matkat makuuvaunussa ja autopaikka junassa.

Katso kaukoliikenteen junaliput »


Junalippujen muutos- ja peruutusehdot ovat lippukohtaisia, ja voit tarkistaa ne kunkin lipun omalta sivulta. Muutokset voi tehdä palveluasemien lipunmyynnissä tai VR Asiakaspalvelun kautta.

Katso tarkemmin junalippujen muutokset ja peruutukset.

Junalippuja voit tilata myös matkapuhelimeesi tai sähköpostiin.

Lähiliikenteen junaliput

VR:n lähiliikenteessä on käytössä kaksi eri hinnoittelujärjestelmää. Lippujen hinnat määräytyvät sen mukaan, liikutaanko pääkaupunkiseudun HSL-alueella vai sen ulkopuolella. Vyöhykealueen kertalippuja voit nyt ostaa myös VR Mobiilista.

Vyöhykeliput

Kun matkustat lähiliikenteessä kokonaan tai osittain pääkaupunkiseudun kuntien ulkopuolella, sinun tulee ostaa matkallesi VR:n vyöhykelippu.

Vyöhykelippuina myydään kertalippuja, 10 matkan sarjalippuja sekä kausilippuja 14-365 vuorokauden aikajaksolle valinnan mukaan. Vyöhykelipuista myönnetään alennusta junioreille, opiskelijoille ja eläkeläisille.

Lisätietoja vyöhykelipusta »

HSL-alueen liput

Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kerava ja Kirkkonummi muodostavat yhtenäisen joukkoliikennealueen, jolla on käytössä yhteinen lippujärjestelmä. Lipun hinta määräytyy matkustusalueen ja asiakasryhmän mukaan.

Lisätietoja HSL-alueen lipuista »


Liity Veturi-asiakkaaksi

Rekisteröidy Veturi-asiakasohjelmaan. Rekisteröitymällä saat etuja ja lisätietoa junamatkustuksesta, ja asioimisesi verkkokaupassa ja VR Mobiilissa helpottuu ja nopeutuu entisestään.

Rekisteröidy nyt!