|

Ajankohtaista

Syyslomamenoja koko perheelle

Koulujen syyslomia vietetään lokakuun loppupuolella. Rattoisan päiväreissun voit tehdä junalla omalle kotiseudullesi tai lähteä mummolaan viikonlopuksi. Näillä vinkeillä koko perhe pysyy puuhassa.

Tampere

Vapriikki on monipuolinen museokeskus, joka tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Nyt esillä muun muassa nukkumatin kotikaupunki – ja Tampereen ystävyyskaupunki – Chemnitz. Nähtävillä muun muassa Trabant-auto!

Viidakkotaiteilua Rullassa

18.–21.10. Lastenkulttuurikeskus Rullassa voi osallistua non-stop -työpajoihin, joissa sukelletaan viidakkoon eri taiteenlajien siivin.

Tampereen Muumilaaksossa järjestetään kerran kuussa lauantaina teemapäivä, jonka aikana Muumilaakson asukkaisiin tutustutaan mm. työpajojen ja luentojen kautta.

Pääkaupunkiseutu

Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä pääsee tutustumaan rautateiden ja junien historiaan.

Nuorisofestari Lokaviikot 14.–18.10. järjestetään ympäri Helsinkiä. 13–25-vuotiaille nuorille suunnattu festari tarjoaa laajasti tekemistä, kokemista ja näkemistä kulttuurin eri aloilta.

Eläintietellinen museo löytyy hirvipatsaan takaa Helsingin Etu-Töölöstä. Paljon mielenkiintoista opittavaa Suomen luonnosta ja eläimistä.

Turku

Turun Silakkamarkkinat 20.10.– 23.10. Aurajokirannassa pidettävät markkinat tuovat jokirantaan aidon kalastaja- ja saaristolaistunnelman.

Carl Larssonin , rakastetun ruotsalaisen mestarin, kuvamaailma esittäytyy Turun taidemuseossa.

Turun linna kiehtoo mieliä. Minkälaista oli ritarielämä keskiajalla?

Kuopio

Leluja ja leikkijöitä -näyttelyssä Kuopion museossa pääsee tutustumaan eri ikäisiin leikkikaluihin ja lapsuudenmuistoihin.

Kuopion korttelimuseo on yhdentoista vanhan puutalon kokonaisuus. Vanhimmat rakennukset ovat 1700-luvun lopulta. Sisätiloissa esitellään erilaisten perheiden asumista 1800-luvulta 1930-luvulle.

Oulu

Koiramäen elämään voi tutustua Pohjois-Pohjanmaan museossa, jossa Mauri Kunnaksen lastenkirjojen hahmot seikkailevat. Näyttely soveltuu parhaiten 4–6-vuotiaille lapsille.

Tiedekeskus Tietomaa on elämyksellinen vierailukohde kaikenikäisille. Vaihtuvissa teemanäyttelyissä on yli 150 kohdetta.

Kivikauden keskus Kierikissä Yli-Iissä on tekemistä ja näkemistä kaiken ikäisille. Arkeologinen näyttely esittelee elämää kivikaudella.